Creative Business Cup Finland 2019

Päivitys 3.7.2019

 

Deafmetal voitti hopeaa Creative Business Cupin finaalissa

CBC-osallistujat.jpg

Deafmetal on ensimmäinen suomalainen mitalisti arvostetussa luovien alojen innovaatiokilpailussa Creative Business Cupissa. Kisaan osallistui Kööpenhaminassa 1.-2.7.2019 luovien alojen start-up-yrityksiä yli 60 maasta. Jenni Ahtiainen edusti Suomea pitchaten suunnittelemaansa Deafmetal-kuulokojekorukeksintöä.

 

- Jo Suomen kansallisen kisan voittaminen huhtikuussa oli mielestäni hieno saavutus, joka avasi monia ovia keksinnölleni. Loppukilpailussa Kööpenhaminassa oli kymmeniä upeita bisnesideoita ja tuntuu luonnollisesti tosi hyvältä, että omani arvostettiin näin korkealle niiden joukosta, Ahtiainen sanoo.

 

Lue koko uutinen >

Päivitys 24.4.2019

Deafmetal valloitti Creative Business Cupin Suomen osakilpailussa

Edit_47634428902_cc2273a187_o.jpg

Suomen edustaja kansainväliseen Creative Business Cup -kilpailuun selvisi 24.4.2019 Helsingissä pidetyssä kovatasoisessa finaalissa.  Voittajaksi valittiin Deafmetal, Jenni Ahtiaisen suunnittelema kuulokorumallisto. Lue koko juttu täältä!

Jenni vakuutti tuomariston parhaalla pitchauksella. Deafmetal-kuulokoru on tuomariston mielestä riittävän yksinkertainen tuote, jonka jokainen ymmärtää ja johon kykenee samaistumaan. Kuulokoru on pieni esine, jolla on valtava vaikutus: se voimaannuttaa ja kannustaa rohkeuteen. Kuulokoruilla on myös laajan skaalaamisen mahdollisuus.

 

Deafmetal osallistuu Creative Business Cupin kansainväliseen loppukilpailuun Kööpenhaminassa 1.-2.7.2019, jolloin maailman parhaat luovien alojen bisnesideat ja niiden tekijät kilpailevat voitosta.

 

Päivitys 11.4.2019

Luovuuden juhlaa – Creative Business Cup -finalistit valittu

Vuoden 2019 Creative Business Cup -finalistit ovat AIDOMUS, Deafmetal ja Zenestar. Yhteistä kaikille on tekemisen palo, rohkeus ja kekseliäisyys. Finalisteilla on myös vahva liikeidea, joka osoittaa luovuutta ja innovaatiokykyä, sekä suurta markkinapotentiaalia ja skaalautuvuutta. 

Suomen Creative Business Cupin voittaja selviää pitchauskilpailussa Entertainment Business Arenan yhteydessä keskiviikkona 24.4. klo 15.45. Tervetuloa kannustamaan oma suosikkisi voittoon – finaaliin on vapaa pääsy!

 

Voittaja matkaa Creative Business Cupin kansainväliseen loppukilpailuun Kööpenhaminaan 1.-2.7.2019, jolloin maailman parhaat luovien alojen bisnesideat ja niiden tekijät kilpailevat voitosta.

AIDOMUS on arkkitehtuuria, automaatiota ja tekoälyä yhdistävä älykotiratkaisu. Tekoälyn avulla tilan käytöstä saadaan tietoa palveluiden tuottamiseen, esimerkiksi sisäilmaston ohjaamiseen tai jakelupalveluiden tuottamiseen jääkaapille asti. Helppokäyttöisyys ja sisustukseen integroituva teknologia ovat lähtökohtia tulevaisuuden kuluttajaratkaisuille. AIDOMUS on syntynyt akateemisesta tutkimuksesta ja monitieteisestä suunnittelusta.

Deafmetal on gTIEn Jenni Ahtiaisen suunnittelema kuulokorumallisto. Deafmetal-kuulokoruilla voi korostaa omaa persoonallisuutta samalla tavalla kuin korvakoruilla. Korut asennetaan kuulokojeeseen kiinni joustavalla pidikkeellä. Ne eivät aiheuta äänihaittaa kuulokojeiden herkkiin mikrofoneihin. Kuulolaitteiden personointi madaltaa niihin usein liittyvää laitehäpeää.

Zenestar Wellness Studio on hyvinvointitila, jossa yhdistyvät virtuaalinen personal trainer -ohjelmisto ja suomalainen sauna. Zenestart on tarkoitettu esimerkiksi hotelleihin, kylpylöihin ja hiihtokeskuksiin. Zenestarissa yhdistyvät suomalainen puunkäsittelytekniikka, innovatiivinen materiaalien käyttö sekä korkea kotimaisuusaste.

 

Voittajan valitsee tuomaristo, johon kuuluvat:

Katarina Scott, Project Manager, Innovation Platform Future by Lund

Antti Salminen, Senior Specialist, Business Finland

Juha Tynkkynen, CEO, T&T Idealist Oy

Päivitys 25.2.2019

Onko sinulla maailman paras luovaan osaamiseen perustuva bisnesidea?

Onko bisnesideallasi erittäin vahvaa markkinapotentiaalia? 

 

Haluatko vauhdittaa kansainvälisille markkinoille pääsyä?

 

Etsimme sinua!

Osallistu Creative Business Cup -kilpailuun nähdäksesi, onko ideallasi potentiaalia menestyä maailmanlaajuisesti. Creative Business Cup on kansainvälinen kilpailu, jossa haetaan huipulle tähtääviä innovatiivisia bisnesideoita, tuotteita tai palveluita. 

Kansainvälisessä finaalissa Kööpenhaminassa haastajina ovat luovat startupit kaikkialta maailmasta. Kilpailuun voi osallistua jokainen, jolla on ainutlaatuinen, luova bisnesidea. 
 
​Mitä voit saada osallistumalla kilpailuun?
  • kilpailet pääsystä Kööpenhaminan kansainväliseen CBC-finaaliin, jossa jaetaan tuntuvia rahallisia palkintoja
  • saat tueksesi asiantuntevaa sparrausta ja palautetta
  • sinulla on mahdollisuus päästä esittelemään liikeideaasi kansainväliselle raadille ja rahoittajille
  • luot uusia verkostoja
Creative Business Cupin Suomen osakilpailun ilmoittautuminen on päättynyt, kiitos kaikille hakijoille!
Creative Business Cup Final 2018

Kilpailun aikataulu

Ilmoittautuneista valitaan esikarsinnassa kolme parasta, jotka etenevät kansalliseen finaaliin. Tuomaristo kuuntelee kolmen kilpailijan pitchaukset sekä esittää tarkentavia kysymyksiä. Tuomaristo arvioi paitsi tuotteen tai palvelun luovaa ratkaisua, myös sen mahdollisuuksia menestyä maailmanlaajuisesti. Lataa tästä kilpailusäännöt ja arviointimenetelmät (pdf).
  • Ilmoittautuminen 25.2. – 5.4.2019
  • Finalistien valinta 9.4.2019 mennessä
  • Suomen loppukilpailu Helsingissä 24.4.2019 Entertainment Business Arenan yhteydessä. Pitchaustilaisuus on avoin yleisölle.
  • Pitchausvalmennus Kööpenhaminassa 29. – 30.6.2019
  • Global Finals Kööpenhaminassa 1. – 2.7.2019
Suomen osakilpailun järjestää Creative Finland.
Click here for information on Creative Business Cup Finland in English >

Lisätietoja kilpailusta

 

Verkostojohtaja Anu-Katriina Perttunen

Creative Finland

p. 044 5345 285

anu-katriina.perttunen(a)creativefinland.fi

 
Creative Business Cup: cbnet.com/cbcup/

 

Twitter: @cbc_cup

 

Facebook: creativebusinesscup

#CBCup19

Yhteistyössä:

EBA.png