Creative Business Cup -finalistit valittu – luovuuden juhlaa!

Updated: Apr 12, 2019

Creative Business Cupin Suomen osakilpailuun saimme seitsemäntoista luovaa, idearikasta ja rajoja rikkovaa hakemusta, joista kolme on valittu Suomen loppukilpailuun.

Creative Business Cup Global Finals 2019

Vuoden 2019 Creative Business Cup -finalistit ovat AIDOMUS, Deafmetal ja Zenestar. Yhteistä kaikille on tekemisen palo, rohkeus ja kekseliäisyys. Finalisteilla on myös vahva liikeidea, joka osoittaa luovuutta ja innovaatiokykyä, sekä suurta markkinapotentiaalia ja skaalautuvuutta.


Suomen Creative Business Cupin voittaja selviää finalistien pitchauskilpailussa Entertainment Business Arenan yhteydessä keskiviikkona 24.4.2019 klo 15.45. Tervetuloa kannustamaan oma suosikkisi voittoon – finaaliin on vapaa pääsy! Voittaja matkaa Creative Business Cupin kansainväliseen loppukilpailuun Kööpenhaminaan 1.-2.7.2019, jolloin maailman parhaat luovien alojen bisnesideat ja niiden tekijät kilpailevat voitosta.


AIDOMUS on arkkitehtuuria, automaatiota ja tekoälyä yhdistävä älykotiratkaisu. Tekoälyn avulla tilan käytöstä saadaan tietoa palveluiden tuottamiseen, esimerkiksi sisäilmaston ohjaamiseen tai jakelupalveluiden tuottamiseen jääkaapille asti. Helppokäyttöisyys ja sisustukseen integroituva teknologia ovat lähtökohtia tulevaisuuden kuluttajaratkaisuille. AIDOMUS on syntynyt akateemisesta tutkimuksesta ja monitieteisestä suunnittelusta.


Deafmetal on gTIEn Jenni Ahtiaisen suunnittelema kuulokorumallisto. Deafmetal-kuulokoruilla voi korostaa omaa persoonallisuutta samalla tavalla kuin korvakoruilla. Korut asennetaan kuulokojeeseen kiinni joustavalla pidikkeellä. Ne eivät aiheuta äänihaittaa kuulokojeiden herkkiin mikrofoneihin. Kuulolaitteiden personointi madaltaa niihin usein liittyvää laitehäpeää.


Zenestar Wellness Studio on hyvinvointitila, jossa yhdistyvät virtuaalinen personal trainer -ohjelmisto ja suomalainen sauna. Zenestar on tarkoitettu esimerkiksi hotelleihin, kylpylöihin ja hiihtokeskuksiin. Zenestarissa yhdistyvät suomalainen puunkäsittelytekniikka, innovatiivinen materiaalien käyttö sekä korkea kotimaisuusaste.


Voittajan valitsee tuomaristo, johon kuuluvat:

Katarina Scott, Project Manager, Innovation Platform Future by Lund

Antti Salminen, Senior Specialist, Business Finland

Juha Tynkkynen, CEO, T&T Idealist Oy


Kilpailun järjestää Creative Finland – nostamme esiin luovan osaamisen parhaita käytäntöjä.

Creative Business Cup on vuosittain järjestettävä kansainvälinen, yli 70 maata kokoava kilpailu, jossa etsitään maailman parasta luovaa bisnesideaa. Kilpailun keskeisimmät arvostelukriteerit ovat uutuusarvo ja kaupallinen potentiaali.


#CBCup19


73 views