Luovan osaamisen yhdistäminen muuhun liike-elämään vaatii hyviä esimerkkejä ja välittäjätoimintaa

Luovan osaamisen yhdistäminen muuhun liike-elämään vaatii hyviä esimerkkejä ja välittäjätoimintaa
Luovan osaamisen yhdistäminen muuhun liike-elämään vaatii hyviä esimerkkejä ja välittäjätoimintaa

Teksti: Essi Niemenmaa, Kuva: Jenni Latva

Taidelähtöisten menetelmien ja yritysten yhdistämiseen tarvitaan hyviä esimerkkitapauksia ja välittäjiä. Taiteen keinoin voidaan ratkoa esimerkiksi henkilöstöpulaa tai kommunikaatiopulmia. Haastattelimme TYVI-hankkeeseen osallistuneita yrityksiä ja vetäjiä.

Haastattelimme TYVI-hankkeen vetäjiä sekä kolmen mukana olleen yrityksen edustajaa. Lisäksi hyödynsimme marraskuussa 2021 valmistuneen Taiken taidepohjaisten kehitysmenetelmien tuntemuksesta koskevan kyselyn tuloksia. Kyselyn suunnittelutiimissä ollut Arto Kunnola oli myös ohjaamassa työpajoja yrityksille TYVI-hankkeessa.

TYVI-hankkeen Kick off -tilaisuus

TYVI-hanke on syntynyt tahdosta löytää luovuudelle laajempia käyttömahdollisuuksia sekä laventaa taiteen soveltamisen tapoja yritysten kehitystyössä. Hankkeen taustalla on Taideyliopiston yli 10 vuotta kestänyt yhteistyö Turun yliopiston kanssa, jonka aikana on kehitetty ruokaan, kulttuuriin, musiikkiin ja taiteeseen liittyviä projekteja.

Kolme yritystä sai taiteilijan konsultikseen

Hankkeessa on etsitty mukana olevien yritysten haasteisiin taidepohjaisia ratkaisuja liiketoimintaa ja taiteilijoita yhdistäen. Se keskittyy Etelä-Pohjanmaalla toimiviin ruoka-alaan kytköksissä oleviin yrityksiin, joiden halukkuutta osallistua hankkeeseen tiedusteltiin suorin yhteydenotoin.

Mukaan lähtivät Alavuden Öljynpuristamo, Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan hotelli- ja ravintolapalvelut sekä Pirjon Pakari. Taiteilijat valittiin avoimella haulla, johon tuli 67 hakemusta. Kuusi taiteilijaa valittiin ratkomaan yritysten haasteita.

Alavuden Öljynpuristamon toimitusjohtaja Hanna Yli-Kuha, Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan hotellipäällikkö Merja Kivioja Ja Pirjon Pakarin toimitusjohtaja Hannu Malmivaaran kertovat kokemuksistaan. Heille kaikille laajempi yhteistyö taiteilijoiden kanssa ja ongelmanratkaisu taiteen keinoin on ollut uutta.

KT Arto Kunnola kertomassa taiteilijoille tavoista, joilla yrityksiä voi lähestyä yhteistyöehdotuksin.

Eri yritysten haasteisiin saatiin kaikkia yrityksiä hyödyttäviä ratkaisuja

Alkuvuonna 2021 käynnistyneessä hankkeessa pidettiin kesäkuussa Arto Kunnolan johdolla työpajat, joissa yritykset kartoittivat kolme selkeäsanaista haastetta, joihin etsivät ratkaisua.

Työpajoja seurasivat taiteilijoiden yritysvierailut sekä osapuolten väliset tarkentavat keskustelut. Tämän jälkeen taiteilijat lähtivät kehittämään kiinnostustensa pohjalta haasteisiin ratkaisumalleja.

Yritysten haasteissa nousi esille yleismaailmallisia asioita, joiden ratkaisut olivat osittain sovellettavissa kaikkiin muihinkin osallistujayrityksiin.

Yksi yhteistyösopimus on jo tehty: Pirjon Pakari on ostanut identiteettikollaasin taiteilija Henna Mantereelta. Myös Alavuden Öljynpuristamo on aloittamassa keskusteluja ratkaisuehdotuksista.

Hanna Yli-Kuha Alavuden Öljynpuristamolta sai konkreettisia ratkaisuja:

Hankkeen alku oli antoisa, sillä meidät pistettiin miettimään ja työstämään oman yrityksen haasteita. Jo siinä kohdin saimme erilaisia kulmia asioihin ja tuli ylitettyä rajoja, joiden sisällä normaalisti asioita pohtii. Yrittäjille on tärkeää, että ratkaisut ovat riittävän konkreettisia. Olimme projektin alussa huolissamme, että taiteilijoiden esitykset olisivat liian korkealentoisia ja abstrakteja, mutta yllätyimme positiivisesti niiden ollessa konkreettisia ja selkeitä. Lisäksi ratkaisuista, jotka oli tehty toisille yrityksille löytyi helposti toteutettavia ideoita omaan toimintaamme.”

Yritysvierailu Alavuden Öljynpuristamolla. Kuvassa toimitusjohtaja Hanna Yli-Kuha esittelee ja maistattaa taiteilijoille rypsinsiemeniä.

Hannu Malmivaara Pirjon Pakarista odotti rohkeaa, sai rationaalista:

Olemme avanneet uuden kahvilan leipomomme jatkeeksi ja kaipasimme taiteilijoilta ideoita sen tunnetuksi tekemiseen. Toivoimme omista ratkaisuistamme poikkeavia ajatuksia. Yllätykseksemme ehdotukset olivat aika rationaalisia ja sopivat omaankin tajuntaani hyvin. Odotin, että mukana olisi ehdotuksia, joiden kanssa pitäisi nukkua yö tai pari. Ehkä olisi jotain rohkeampaakin voinut olla, tosin silloin olisin aremmin uskaltanut niihin tarttua. Ehdotuksen täytyy olla oman laatikon ulkopuolelta, mutta ei liikaa.”

Hotellipäällikkö Merja Kivioja sai pieniä osia mahdollisesti isosta kokonaisuudesta

Työpajoissa yrityksemme haasteiksi muodostui todella isoja, henkilökuntaan liittyviä asioita. Koimme niiden olevan liian suuria haasteita tähän hankkeeseen. Taiteilijoiden ratkaisut olivat valtavan hienoja, mutta tilanteessamme on vaikea tarttua niistä yhteen, vaan niistä pitäisi pystyä muodostamaan kokonaisuus. Olemme yrityksenä ja toimialana niin suuri, että näin pienin ratkaisuin eivät haasteemme selviä. Mutta ainakin tulevaisuudessa tiedämme, kehen olla yhteydessä, jos tarve tällaiselle yhteistyölle ilmenee. Sillä tapaa näen tämän todella mielenkiintoisena prosessina."

Hannu Malmivaara Pirjon Pakarista koki asian toisin.

"Meillä taas haasteet olivat pienempiä ja selkeämpiä, minkä vuoksi näen, että taiteilijoiden olisi hyvä myydä ensin pieniä ratkaisuja ja sitten kun yrittäjät ovat tottuneet uuteen tapaan toimia, tarjota suurempia kokonaisuuksia. Mutta tällaiset yhteistyöt ovat selvästi uuden alku, josta saamme onnistumisia ja esimerkkejä. Uuden uran raivaaminen on aina tietysti haastavaa", Malmivaara pohtii.

Taiteilijalle ei tahdo löytyä yhteistä aikaa

Yhtenä yhteistyön edellytyksenä nähdään yrityksissä taiteilijan itsenäinen työskentely. Etenkin kiireisinä aikoina henkilökunnan valjastaminen yhteistyöprojekteihin koetaan haastavaksi, ja siksi itsenäinen työskentely sekä mahdollisimman valmiit ratkaisumallit auttavat tarttumaan tilaisuuteen.

"Tärkeä asia meille on taiteilijatyön valinnassa ollut, että meidän ei tarvitse varata henkilökunnan aikaa siihen. Näin joulun alla se olisi mahdotonta. Mitä konkreettisemmaksi ja selkeämmäksi yrityksen tarpeen saa, sitä helpompi taiteilijan on siihen vastata”, Malmivaara Pirjon Pakarista sanoo.

Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan hotellipäällikkö Merja Kivioja esittelee taiteilijoille Original Sokos Hotel Lakeutta.

Taiteellisen asiantuntijuuden hyödyntämiseen tarvitaan avointa mieltä, verkostoja ja kannustavia esimerkkejä

Kaikissa yrityksissä nähdään, että projekti on ollut antoisa ja kannattava. Lisäksi Yli-Kuha, Kivoja ja Malmivaara ovat yhtä mieltä siitä, että taiteellisen näkemyksen ottaminen osaksi liiketoimintaa on kannattavaa ja molempia osapuolia hyödyttävää.

Usein puhutaan, että taide ei saa olla kaupallista. Mielestäni se on vähän hassusti sanottu. Kaupallisuushan tarkoittaa sitä, että joku pitää tuotteestasi niin paljon, että on valmis maksamaan siitä, ja kauppiaana käsitän sen positiivisesti. Useat taiteilijat ovat pienipalkkaisia, minkä vuoksi olisi hienoa, että heitä saataisiin lisää yritystoimintaan mukaan", Malmivaara tuo esille.

Kuka toisi yritykset ja taiteilijat yhteen?

Taiteellisen asiantuntijuuden hyödyntäminen aiempaa laajemmassa kontekstissa ei ole mutkatonta. Haasteena on yritysten ja taiteilijoiden välistä puuttuva yhdistävä taho sekä vajavainen ymmärrys vastapuolen toimialasta, puolin ja toisin.

Tämä käy ilmi myös Luovuus työelämän uudistumisessa -tutkimuksesta. Sen tulokset osoittavat, että 27% yrityksistä etsii uudenlaisia kehittämismenetelmiä, mutta 78% yrityksistä ei tunne taidepohjaisten menetelmien mahdollisuuksia. 33% yrityksistä kertoi, ettei käytä taidepohjaisia menetelmiä, koska ei tiedä, mistä palveluita saa. Lisäksi kolmannes koki, että ratkaisut ovat liian erikoisia toimialansa haasteisiin. 62% työelämätaitoja tärkeinä pitävistä vastaajista ei osannut sanoa, voisivatko käyttää taidelähtöisiä menetelmiä taitojen kehittämiseen yrityksissä.

Pilottiyrittäjät halutaan jakamaan sanomaa hyvistä kokemuksistaan

TYVI-hankkeessa liikkeelle lähdettiin taiteilijan työn avaamisesta sekä sen laajojen mahdollisuuksien esille tuomisesta:

Tarvitsemme muutamia hyvä esimerkkejä – vertainen puhuu toiselle, yrittäjä hyvistä kokemuksistaan. Samanmieliset kun tekevät samaa asiaa, siitä syntyy harvoin uutta, mutta kun yhteistyötä tekevät monenlaiset persoonat ja taustoiltaan erilaiset ihmiset, alkaa näkökulmien ja ajattelutapojen kirjo luoda uutta”, pohtii Mika Virkkala TYVI-hankkeesta.

TYVI-hankkeen projektipäällikkö Jenni Latvan mielestä tarvitaan ajatustenvaihtoa, josta ei aina välttämättä tarvitse edes syntyä mitään. Pelkkä kohtaaminen tuottaa uusia näkökulmia. Lisäksi tarvitaan välittäjärakenne taiteilijoiden ja yritysten välille.

Taho, joka ottaa koppia myynnistä ja markkinoinnista taidekentällä sekä pystyy yhdistämään yrityksen edustajat sopivan taiteilijan luo. Mikä se välittäjätaho sitten on, nämä ovat ikuisuuskysymyksiä. Molempien osapuolten ymmärtäminen on asiassa välttämättömyys”, sanoo Jenni Latva.

Taiteilijat yritysvierailulla Pirjon Pakarissa. Kuvassa toimitusjohtaja Hannu Malmivaara esittelee tuotantotiloja.

Samaa kertovat yritysten edustajat. Yli-Kuha, Kivoja ja Malmivaara jakavat kaikki kokemuksen, että eivät juuri tienneet mihin lähtivät mukaan hankkeen alkaessa. Halu kokeilla avoimin mielin uutta, tutut hankkeen vetäjät sekä hankkeeseen lähteneet omat yhteiskumppanit toimivat kannustimena. Myös projektin maksuttomuus houkutteli.

Tarvitaan taiteilijoiden ja yritysten yhteinen alusta, luotettavia suosittelijoita ja referenssiksi esimerkkejä yhteistyön muodoista

Alavuden Öljynpuristamon toimitusjohtaja Hanna Yli-Kuha arvelee, että maksulliseen kokeiluun osallistuessa olisi ollut paine määritellä hyvin tarkkaan, mitä ollaan ostamassa. Se olisi kaventanut yhteistyön vapautta ja kokeilevaa otetta.

Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan hotellipäällikkö Merja Kivioja pohti, että tarvitaan yhteinen alusta:

Tällaisen yhteistyön lisäämiseksi pitäisi ensin ymmärtää, että on jokin tarve siihen. Sen jälkeen pitäisi tietää, mistä yhteistyökumppaneita voi löytää. Jonkinlainen yhteinen alusta voisi olla hyvä. Sellainen, jonne yritykset voivat laittaa haasteitaan esille ja taiteilijat esitellä osaamistaan sekä sitä kautta puolin ja toisin etsiä ja löytää yhteistyökumppaneita”.

Hanna Yli-Kuha näkee uudenlaisen yhteistyömallin mahdollisuuden:

En ollut tullut ajatelleeksikaan, että tällaisia haasteita voisi taiteilijalle esitellä tai taiteellisesta näkökulmasta ratkaista. Pienyrittäjän kannalta taiteilijoiden työt ovat usein niin valtavia, ettei niihin ole mahdollista tarttua. Oli hieno huomata, että nyt saamamme ratkaisut olivat perinteisistä ajatuksista poikkeavia ja toteutettavissa. Olisi varmasti hyvä, että taiteilijat pystyisivät vielä tehokkaammin myymään osaamistaan yrityksille. Olen samaa mieltä Merjan kanssa siitä, että yhteinen alusta voisi toimia hyvin”, sanoo Yli-Kuha.

Malmivaara uskoo että luotettava myyjä tai suosittelija ovat ratkaiseva asia:

Meidän hankkeeseen lähtömme ratkaisi se, että mukana oli tärkeitä yhteistyökumppaneita. Lisäksi hankkeen vetäjät olivat meille tuttuja. Pienyritykselle toki tärkeää oli myös osallistumisen maksuttomuus, ei ollut myöskään ostopakkoa palveluille.. Kun on täysin uusi asia kyseessä, emme tarttuisi tarjoukseen, jos myyjä olisi meille vieras. Nyt kun oli hyvät suosittelijat, oli vähän pakkokin tarttua haasteeseen”, kuvailee Malmivaara.

TYVI-hankeen loppuseminaari kokoaa tulokset

Hankkeen tässä vaiheessa Jenni Latva ja Nanna Rintala ovat kiertäneet yrityksissä keskustelemassa taiteilijayhteistyön aloittamisesta ja toimeenpanovaiheista. Lisäksi hankkeessa tullaan vielä kevään 2022 aikana järjestämään kokoava loppuseminaari sekä kirjallinen loppuraportti.

Tarkoituksena on jatkaa strategisesti tärkeää toimintaa uusin rahoituskeinoin ja metodein sekä saada toimintaa laajennettua valtakunnalliseksi ja useammille toimialoille. Hanke jatkuu kesäkuun 2022 loppuun saakka.

Nämä saattaisivat kiinnostaa sinua
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Monistettavien sisältöalojen kasvusopimus julkaistu – Tavoitteena luoda musiikki-, kirjallisuus- ja pelialasta maailman toimivin monistettavien sisältöjen kasvuekosysteemiMonistettavien sisältöalojen kasvusopimus julkaistu – Tavoitteena luoda musiikki-, kirjallisuus- ja pelialasta maailman toimivin monistettavien sisältöjen kasvuekosysteemi
Monistettavien sisältöalojen kasvusopimus julkaistu – Tavoitteena luoda musiikki-, kirjallisuus- ja pelialasta maailman toimivin monistettavien sisältöjen kasvuekosysteemiMonistettavien sisältöalojen kasvusopimus julkaistu – Tavoitteena luoda musiikki-, kirjallisuus- ja pelialasta maailman toimivin monistettavien sisältöjen kasvuekosysteemiMonistettavien sisältöalojen kasvusopimus julkaistu – Tavoitteena luoda musiikki-, kirjallisuus- ja pelialasta maailman toimivin monistettavien sisältöjen kasvuekosysteemiMonistettavien sisältöalojen kasvusopimus julkaistu – Tavoitteena luoda musiikki-, kirjallisuus- ja pelialasta maailman toimivin monistettavien sisältöjen kasvuekosysteemiMonistettavien sisältöalojen kasvusopimus julkaistu – Tavoitteena luoda musiikki-, kirjallisuus- ja pelialasta maailman toimivin monistettavien sisältöjen kasvuekosysteemi
-
Kasvusopimus
Monialaisuus
Monistettavien sisältöalojen kasvusopimus julkaistu – Tavoitteena luoda musiikki-, kirjallisuus- ja pelialasta maailman toimivin monistettavien sisältöjen kasvuekosysteemi
Kasvusopimus
Aalto-yliopiston Radical Creatives -dokumentti tunnistaa radikaalin luovuuden voiman muuttaa maailmaa - ja sinun työtäsiAalto-yliopiston Radical Creatives -dokumentti tunnistaa radikaalin luovuuden voiman muuttaa maailmaa - ja sinun työtäsi
Aalto-yliopiston Radical Creatives -dokumentti tunnistaa radikaalin luovuuden voiman muuttaa maailmaa - ja sinun työtäsiAalto-yliopiston Radical Creatives -dokumentti tunnistaa radikaalin luovuuden voiman muuttaa maailmaa - ja sinun työtäsiAalto-yliopiston Radical Creatives -dokumentti tunnistaa radikaalin luovuuden voiman muuttaa maailmaa - ja sinun työtäsiAalto-yliopiston Radical Creatives -dokumentti tunnistaa radikaalin luovuuden voiman muuttaa maailmaa - ja sinun työtäsiAalto-yliopiston Radical Creatives -dokumentti tunnistaa radikaalin luovuuden voiman muuttaa maailmaa - ja sinun työtäsi
-
Innovaatiot
Koulutus
Aalto-yliopiston Radical Creatives -dokumentti tunnistaa radikaalin luovuuden voiman muuttaa maailmaa - ja sinun työtäsi
Innovaatiot
Artpreneurship: uusia avauksia sektorit ylittävään yhteistyöhön Luova Lämpiö -hankkeellaArtpreneurship: uusia avauksia sektorit ylittävään yhteistyöhön Luova Lämpiö -hankkeella
Artpreneurship: uusia avauksia sektorit ylittävään yhteistyöhön Luova Lämpiö -hankkeellaArtpreneurship: uusia avauksia sektorit ylittävään yhteistyöhön Luova Lämpiö -hankkeellaArtpreneurship: uusia avauksia sektorit ylittävään yhteistyöhön Luova Lämpiö -hankkeellaArtpreneurship: uusia avauksia sektorit ylittävään yhteistyöhön Luova Lämpiö -hankkeellaArtpreneurship: uusia avauksia sektorit ylittävään yhteistyöhön Luova Lämpiö -hankkeella
-
Monialaisuus
Tieto ja tutkimukset
Artpreneurship: uusia avauksia sektorit ylittävään yhteistyöhön Luova Lämpiö -hankkeella
Monialaisuus
Kättä pidempää päättäjille: Kauas kantava kasvu on tiivis yhteenveto musiikkialan yhteiskunnallisesta merkityksestäKättä pidempää päättäjille: Kauas kantava kasvu on tiivis yhteenveto musiikkialan yhteiskunnallisesta merkityksestä
Kättä pidempää päättäjille: Kauas kantava kasvu on tiivis yhteenveto musiikkialan yhteiskunnallisesta merkityksestäKättä pidempää päättäjille: Kauas kantava kasvu on tiivis yhteenveto musiikkialan yhteiskunnallisesta merkityksestäKättä pidempää päättäjille: Kauas kantava kasvu on tiivis yhteenveto musiikkialan yhteiskunnallisesta merkityksestäKättä pidempää päättäjille: Kauas kantava kasvu on tiivis yhteenveto musiikkialan yhteiskunnallisesta merkityksestäKättä pidempää päättäjille: Kauas kantava kasvu on tiivis yhteenveto musiikkialan yhteiskunnallisesta merkityksestä
-
Musiikki
Tapahtuma-ala
Kättä pidempää päättäjille: Kauas kantava kasvu on tiivis yhteenveto musiikkialan yhteiskunnallisesta merkityksestä
Musiikki
Muotibrändit pelimaailmoissa: 5 kiinnostavaa yhteistyötäMuotibrändit pelimaailmoissa: 5 kiinnostavaa yhteistyötä
Muotibrändit pelimaailmoissa: 5 kiinnostavaa yhteistyötäMuotibrändit pelimaailmoissa: 5 kiinnostavaa yhteistyötäMuotibrändit pelimaailmoissa: 5 kiinnostavaa yhteistyötäMuotibrändit pelimaailmoissa: 5 kiinnostavaa yhteistyötäMuotibrändit pelimaailmoissa: 5 kiinnostavaa yhteistyötä
-
Muoti ja tekstiili
Peliala
Muotibrändit pelimaailmoissa: 5 kiinnostavaa yhteistyötä
Muoti ja tekstiili
Harpisti Salla Hakkola säveltää palkittua pelimusiikkia, jota kuulevat miljoonat Merge Mansionin ja Clash of Clansin pelaajatHarpisti Salla Hakkola säveltää palkittua pelimusiikkia, jota kuulevat miljoonat Merge Mansionin ja Clash of Clansin pelaajat
Harpisti Salla Hakkola säveltää palkittua pelimusiikkia, jota kuulevat miljoonat Merge Mansionin ja Clash of Clansin pelaajatHarpisti Salla Hakkola säveltää palkittua pelimusiikkia, jota kuulevat miljoonat Merge Mansionin ja Clash of Clansin pelaajatHarpisti Salla Hakkola säveltää palkittua pelimusiikkia, jota kuulevat miljoonat Merge Mansionin ja Clash of Clansin pelaajatHarpisti Salla Hakkola säveltää palkittua pelimusiikkia, jota kuulevat miljoonat Merge Mansionin ja Clash of Clansin pelaajatHarpisti Salla Hakkola säveltää palkittua pelimusiikkia, jota kuulevat miljoonat Merge Mansionin ja Clash of Clansin pelaajat
-
Peliala
Musiikki
Harpisti Salla Hakkola säveltää palkittua pelimusiikkia, jota kuulevat miljoonat Merge Mansionin ja Clash of Clansin pelaajat
Peliala
Suomalainen tv- ja elokuva-ala luo positiivista maakuvaa ja takoo 1,6 miljardin liikevaihtoa. Loikkaako sisältö-Suomi kasvuun teknologian avulla? Suomalainen tv- ja elokuva-ala luo positiivista maakuvaa ja takoo 1,6 miljardin liikevaihtoa. Loikkaako sisältö-Suomi kasvuun teknologian avulla?
Suomalainen tv- ja elokuva-ala luo positiivista maakuvaa ja takoo 1,6 miljardin liikevaihtoa. Loikkaako sisältö-Suomi kasvuun teknologian avulla? Suomalainen tv- ja elokuva-ala luo positiivista maakuvaa ja takoo 1,6 miljardin liikevaihtoa. Loikkaako sisältö-Suomi kasvuun teknologian avulla? Suomalainen tv- ja elokuva-ala luo positiivista maakuvaa ja takoo 1,6 miljardin liikevaihtoa. Loikkaako sisältö-Suomi kasvuun teknologian avulla? Suomalainen tv- ja elokuva-ala luo positiivista maakuvaa ja takoo 1,6 miljardin liikevaihtoa. Loikkaako sisältö-Suomi kasvuun teknologian avulla? Suomalainen tv- ja elokuva-ala luo positiivista maakuvaa ja takoo 1,6 miljardin liikevaihtoa. Loikkaako sisältö-Suomi kasvuun teknologian avulla?
-
Av-ala
Rahoitus
Suomalainen tv- ja elokuva-ala luo positiivista maakuvaa ja takoo 1,6 miljardin liikevaihtoa. Loikkaako sisältö-Suomi kasvuun teknologian avulla?
av-ala
Eko­systeemiä tai ei, mutta yhteistyö vie aina uuden äärelle. Miten luovien alojen ekosysteemi­kehitystä tuetaan Tampereella?Eko­systeemiä tai ei, mutta yhteistyö vie aina uuden äärelle. Miten luovien alojen ekosysteemi­kehitystä tuetaan Tampereella?
Eko­systeemiä tai ei, mutta yhteistyö vie aina uuden äärelle. Miten luovien alojen ekosysteemi­kehitystä tuetaan Tampereella?Eko­systeemiä tai ei, mutta yhteistyö vie aina uuden äärelle. Miten luovien alojen ekosysteemi­kehitystä tuetaan Tampereella?Eko­systeemiä tai ei, mutta yhteistyö vie aina uuden äärelle. Miten luovien alojen ekosysteemi­kehitystä tuetaan Tampereella?Eko­systeemiä tai ei, mutta yhteistyö vie aina uuden äärelle. Miten luovien alojen ekosysteemi­kehitystä tuetaan Tampereella?Eko­systeemiä tai ei, mutta yhteistyö vie aina uuden äärelle. Miten luovien alojen ekosysteemi­kehitystä tuetaan Tampereella?
-
Aluekehitys
Monialaisuus
Eko­systeemiä tai ei, mutta yhteistyö vie aina uuden äärelle. Miten luovien alojen ekosysteemi­kehitystä tuetaan Tampereella?
aluekehitys
Nuorten luovista yhteisöistä syntyy kansainvälistä bisnestä, jonka toimintatapa haastaa perinteiset mallit. Mitä rahoittajien ja kehittäjien olisi hyvä tietää uudenlaisesta tavasta luoda liiketoimintaa luovilla aloilla?Nuorten luovista yhteisöistä syntyy kansainvälistä bisnestä, jonka toimintatapa haastaa perinteiset mallit. Mitä rahoittajien ja kehittäjien olisi hyvä tietää uudenlaisesta tavasta luoda liiketoimintaa luovilla aloilla?
Nuorten luovista yhteisöistä syntyy kansainvälistä bisnestä, jonka toimintatapa haastaa perinteiset mallit. Mitä rahoittajien ja kehittäjien olisi hyvä tietää uudenlaisesta tavasta luoda liiketoimintaa luovilla aloilla?Nuorten luovista yhteisöistä syntyy kansainvälistä bisnestä, jonka toimintatapa haastaa perinteiset mallit. Mitä rahoittajien ja kehittäjien olisi hyvä tietää uudenlaisesta tavasta luoda liiketoimintaa luovilla aloilla?Nuorten luovista yhteisöistä syntyy kansainvälistä bisnestä, jonka toimintatapa haastaa perinteiset mallit. Mitä rahoittajien ja kehittäjien olisi hyvä tietää uudenlaisesta tavasta luoda liiketoimintaa luovilla aloilla?Nuorten luovista yhteisöistä syntyy kansainvälistä bisnestä, jonka toimintatapa haastaa perinteiset mallit. Mitä rahoittajien ja kehittäjien olisi hyvä tietää uudenlaisesta tavasta luoda liiketoimintaa luovilla aloilla?Nuorten luovista yhteisöistä syntyy kansainvälistä bisnestä, jonka toimintatapa haastaa perinteiset mallit. Mitä rahoittajien ja kehittäjien olisi hyvä tietää uudenlaisesta tavasta luoda liiketoimintaa luovilla aloilla?
-
Muoti ja tekstiili
Tapahtuma-ala
Nuorten luovista yhteisöistä syntyy kansainvälistä bisnestä, jonka toimintatapa haastaa perinteiset mallit. Mitä rahoittajien ja kehittäjien olisi hyvä tietää uudenlaisesta tavasta luoda liiketoimintaa luovilla aloilla?
rahoitus
Alan Wake 2 -pelille huikeaa kansainvälistä menestystä – Projektin musiikki-, AV- ja peliosaajat mukana SHINE!-tapahtumassaAlan Wake 2 -pelille huikeaa kansainvälistä menestystä – Projektin musiikki-, AV- ja peliosaajat mukana SHINE!-tapahtumassa
Alan Wake 2 -pelille huikeaa kansainvälistä menestystä – Projektin musiikki-, AV- ja peliosaajat mukana SHINE!-tapahtumassaAlan Wake 2 -pelille huikeaa kansainvälistä menestystä – Projektin musiikki-, AV- ja peliosaajat mukana SHINE!-tapahtumassaAlan Wake 2 -pelille huikeaa kansainvälistä menestystä – Projektin musiikki-, AV- ja peliosaajat mukana SHINE!-tapahtumassaAlan Wake 2 -pelille huikeaa kansainvälistä menestystä – Projektin musiikki-, AV- ja peliosaajat mukana SHINE!-tapahtumassaAlan Wake 2 -pelille huikeaa kansainvälistä menestystä – Projektin musiikki-, AV- ja peliosaajat mukana SHINE!-tapahtumassa
-
Peliala
Monialaisuus
Alan Wake 2 -pelille huikeaa kansainvälistä menestystä – Projektin musiikki-, AV- ja peliosaajat mukana SHINE!-tapahtumassa
peliala
Making Movies ja Dreamloop Games löysivät toisensa SHINE!-tapahtumassa, nyt ALMA-elokuvan  ja -pelin tuotantoa käynnistetään rinnakkain.Making Movies ja Dreamloop Games löysivät toisensa SHINE!-tapahtumassa, nyt ALMA-elokuvan  ja -pelin tuotantoa käynnistetään rinnakkain.
Making Movies ja Dreamloop Games löysivät toisensa SHINE!-tapahtumassa, nyt ALMA-elokuvan  ja -pelin tuotantoa käynnistetään rinnakkain.Making Movies ja Dreamloop Games löysivät toisensa SHINE!-tapahtumassa, nyt ALMA-elokuvan  ja -pelin tuotantoa käynnistetään rinnakkain.Making Movies ja Dreamloop Games löysivät toisensa SHINE!-tapahtumassa, nyt ALMA-elokuvan  ja -pelin tuotantoa käynnistetään rinnakkain.Making Movies ja Dreamloop Games löysivät toisensa SHINE!-tapahtumassa, nyt ALMA-elokuvan  ja -pelin tuotantoa käynnistetään rinnakkain.Making Movies ja Dreamloop Games löysivät toisensa SHINE!-tapahtumassa, nyt ALMA-elokuvan  ja -pelin tuotantoa käynnistetään rinnakkain.
-
Av-ala
Peliala
Making Movies ja Dreamloop Games löysivät toisensa SHINE!-tapahtumassa, nyt ALMA-elokuvan ja -pelin tuotantoa käynnistetään rinnakkain.
av-ala
Sonifikaatio muuttaa tanssijan liikkeen ääneksi - teknologia­innovaatio voi avata uusia sovelluksia taiteeseen, kuntoutukseen ja peleihinSonifikaatio muuttaa tanssijan liikkeen ääneksi - teknologia­innovaatio voi avata uusia sovelluksia taiteeseen, kuntoutukseen ja peleihin
Sonifikaatio muuttaa tanssijan liikkeen ääneksi - teknologia­innovaatio voi avata uusia sovelluksia taiteeseen, kuntoutukseen ja peleihinSonifikaatio muuttaa tanssijan liikkeen ääneksi - teknologia­innovaatio voi avata uusia sovelluksia taiteeseen, kuntoutukseen ja peleihinSonifikaatio muuttaa tanssijan liikkeen ääneksi - teknologia­innovaatio voi avata uusia sovelluksia taiteeseen, kuntoutukseen ja peleihinSonifikaatio muuttaa tanssijan liikkeen ääneksi - teknologia­innovaatio voi avata uusia sovelluksia taiteeseen, kuntoutukseen ja peleihinSonifikaatio muuttaa tanssijan liikkeen ääneksi - teknologia­innovaatio voi avata uusia sovelluksia taiteeseen, kuntoutukseen ja peleihin
-
Monialaisuus
Tieto ja tutkimukset
Sonifikaatio muuttaa tanssijan liikkeen ääneksi - teknologia­innovaatio voi avata uusia sovelluksia taiteeseen, kuntoutukseen ja peleihin
Monialaisuus
Peleistään tunnettu Suomi halutaan pitää pelialan huipulla jatkossakin – Open Creative House ja Helsinki Games Capital yhdistävät voimansa EspoossaPeleistään tunnettu Suomi halutaan pitää pelialan huipulla jatkossakin – Open Creative House ja Helsinki Games Capital yhdistävät voimansa Espoossa
Peleistään tunnettu Suomi halutaan pitää pelialan huipulla jatkossakin – Open Creative House ja Helsinki Games Capital yhdistävät voimansa EspoossaPeleistään tunnettu Suomi halutaan pitää pelialan huipulla jatkossakin – Open Creative House ja Helsinki Games Capital yhdistävät voimansa EspoossaPeleistään tunnettu Suomi halutaan pitää pelialan huipulla jatkossakin – Open Creative House ja Helsinki Games Capital yhdistävät voimansa EspoossaPeleistään tunnettu Suomi halutaan pitää pelialan huipulla jatkossakin – Open Creative House ja Helsinki Games Capital yhdistävät voimansa EspoossaPeleistään tunnettu Suomi halutaan pitää pelialan huipulla jatkossakin – Open Creative House ja Helsinki Games Capital yhdistävät voimansa Espoossa
-
Yrittäjyys
Koulutus
Peleistään tunnettu Suomi halutaan pitää pelialan huipulla jatkossakin – Open Creative House ja Helsinki Games Capital yhdistävät voimansa Espoossa
peliala
Selvitys: Mistä kaikesta muotoilu­ala muodostuu, mitä siellä tapahtuu nyt ja mihin pitäisi olla menossa?Selvitys: Mistä kaikesta muotoilu­ala muodostuu, mitä siellä tapahtuu nyt ja mihin pitäisi olla menossa?
Selvitys: Mistä kaikesta muotoilu­ala muodostuu, mitä siellä tapahtuu nyt ja mihin pitäisi olla menossa?Selvitys: Mistä kaikesta muotoilu­ala muodostuu, mitä siellä tapahtuu nyt ja mihin pitäisi olla menossa?Selvitys: Mistä kaikesta muotoilu­ala muodostuu, mitä siellä tapahtuu nyt ja mihin pitäisi olla menossa?Selvitys: Mistä kaikesta muotoilu­ala muodostuu, mitä siellä tapahtuu nyt ja mihin pitäisi olla menossa?Selvitys: Mistä kaikesta muotoilu­ala muodostuu, mitä siellä tapahtuu nyt ja mihin pitäisi olla menossa?
-
Muotoilu
Tieto ja tutkimukset
Selvitys: Mistä kaikesta muotoilu­ala muodostuu, mitä siellä tapahtuu nyt ja mihin pitäisi olla menossa?
Muotoilu
Luovien alojen tilanne­kuva julkaistu – Uusi tutkimus­menetelmä paljastaa miljardi­luokan liikevaihdonLuovien alojen tilanne­kuva julkaistu – Uusi tutkimus­menetelmä paljastaa miljardi­luokan liikevaihdon
Luovien alojen tilanne­kuva julkaistu – Uusi tutkimus­menetelmä paljastaa miljardi­luokan liikevaihdonLuovien alojen tilanne­kuva julkaistu – Uusi tutkimus­menetelmä paljastaa miljardi­luokan liikevaihdonLuovien alojen tilanne­kuva julkaistu – Uusi tutkimus­menetelmä paljastaa miljardi­luokan liikevaihdonLuovien alojen tilanne­kuva julkaistu – Uusi tutkimus­menetelmä paljastaa miljardi­luokan liikevaihdonLuovien alojen tilanne­kuva julkaistu – Uusi tutkimus­menetelmä paljastaa miljardi­luokan liikevaihdon
-
Talous ja luvut
Tieto ja tutkimukset
Luovien alojen tilanne­kuva julkaistu – Uusi tutkimus­menetelmä paljastaa miljardi­luokan liikevaihdon
talous ja luvut
Taidemuoti­brändi Pispalan ja Kiasman yhteistyö­mallisto on osa tamperelais­yrityksen harkittua kasvu­strategiaaTaidemuoti­brändi Pispalan ja Kiasman yhteistyö­mallisto on osa tamperelais­yrityksen harkittua kasvu­strategiaa
Taidemuoti­brändi Pispalan ja Kiasman yhteistyö­mallisto on osa tamperelais­yrityksen harkittua kasvu­strategiaaTaidemuoti­brändi Pispalan ja Kiasman yhteistyö­mallisto on osa tamperelais­yrityksen harkittua kasvu­strategiaaTaidemuoti­brändi Pispalan ja Kiasman yhteistyö­mallisto on osa tamperelais­yrityksen harkittua kasvu­strategiaaTaidemuoti­brändi Pispalan ja Kiasman yhteistyö­mallisto on osa tamperelais­yrityksen harkittua kasvu­strategiaaTaidemuoti­brändi Pispalan ja Kiasman yhteistyö­mallisto on osa tamperelais­yrityksen harkittua kasvu­strategiaa
-
Muoti ja tekstiili
Taide
Taidemuoti­brändi Pispalan ja Kiasman yhteistyö­mallisto on osa tamperelais­yrityksen harkittua kasvu­strategiaa
muoti ja tekstiili
Kasvua sisältö­bisnekseen: Musiikin, elokuvan, pelien ja kirjallisuuden lisensointi­­viidakkoon on saatava selkeämpi polku, kertoo selvitysKasvua sisältö­bisnekseen: Musiikin, elokuvan, pelien ja kirjallisuuden lisensointi­­viidakkoon on saatava selkeämpi polku, kertoo selvitys
Kasvua sisältö­bisnekseen: Musiikin, elokuvan, pelien ja kirjallisuuden lisensointi­­viidakkoon on saatava selkeämpi polku, kertoo selvitysKasvua sisältö­bisnekseen: Musiikin, elokuvan, pelien ja kirjallisuuden lisensointi­­viidakkoon on saatava selkeämpi polku, kertoo selvitysKasvua sisältö­bisnekseen: Musiikin, elokuvan, pelien ja kirjallisuuden lisensointi­­viidakkoon on saatava selkeämpi polku, kertoo selvitysKasvua sisältö­bisnekseen: Musiikin, elokuvan, pelien ja kirjallisuuden lisensointi­­viidakkoon on saatava selkeämpi polku, kertoo selvitysKasvua sisältö­bisnekseen: Musiikin, elokuvan, pelien ja kirjallisuuden lisensointi­­viidakkoon on saatava selkeämpi polku, kertoo selvitys
-
Tiekartta
IPR & Lisensointi
Kasvua sisältö­bisnekseen: Musiikin, elokuvan, pelien ja kirjallisuuden lisensointi­­viidakkoon on saatava selkeämpi polku, kertoo selvitys
IPR & Lisensointi
Seuraava menestys­sektori kasvaa nopeasti - Ensimmäinen selvitys Suomen createch­-alasta on julkaistu Seuraava menestys­sektori kasvaa nopeasti - Ensimmäinen selvitys Suomen createch­-alasta on julkaistu
Seuraava menestys­sektori kasvaa nopeasti - Ensimmäinen selvitys Suomen createch­-alasta on julkaistu Seuraava menestys­sektori kasvaa nopeasti - Ensimmäinen selvitys Suomen createch­-alasta on julkaistu Seuraava menestys­sektori kasvaa nopeasti - Ensimmäinen selvitys Suomen createch­-alasta on julkaistu Seuraava menestys­sektori kasvaa nopeasti - Ensimmäinen selvitys Suomen createch­-alasta on julkaistu Seuraava menestys­sektori kasvaa nopeasti - Ensimmäinen selvitys Suomen createch­-alasta on julkaistu
-
Digitalisaatio
Tieto ja tutkimukset
Seuraava menestys­sektori kasvaa nopeasti - Ensimmäinen selvitys Suomen createch­-alasta on julkaistu
dgitalisaatio
Uudenlainen yhteys ­– Shine-kumppanuus­tapahtuma toi monistettavien sisältöjen tekijät yhteen Uudenlainen yhteys ­– Shine-kumppanuus­tapahtuma toi monistettavien sisältöjen tekijät yhteen
Uudenlainen yhteys ­– Shine-kumppanuus­tapahtuma toi monistettavien sisältöjen tekijät yhteen Uudenlainen yhteys ­– Shine-kumppanuus­tapahtuma toi monistettavien sisältöjen tekijät yhteen Uudenlainen yhteys ­– Shine-kumppanuus­tapahtuma toi monistettavien sisältöjen tekijät yhteen Uudenlainen yhteys ­– Shine-kumppanuus­tapahtuma toi monistettavien sisältöjen tekijät yhteen Uudenlainen yhteys ­– Shine-kumppanuus­tapahtuma toi monistettavien sisältöjen tekijät yhteen
-
Tiekartta
Monialaisuus
Uudenlainen yhteys ­– Shine-kumppanuus­tapahtuma toi monistettavien sisältöjen tekijät yhteen
tiekartta
Lapin yliopiston palvelu­muotoilun tutkimushanke sai 349 500 euroa EU:n RRF-elpymisrahoitustaLapin yliopiston palvelu­muotoilun tutkimushanke sai 349 500 euroa EU:n RRF-elpymisrahoitusta
Lapin yliopiston palvelu­muotoilun tutkimushanke sai 349 500 euroa EU:n RRF-elpymisrahoitustaLapin yliopiston palvelu­muotoilun tutkimushanke sai 349 500 euroa EU:n RRF-elpymisrahoitustaLapin yliopiston palvelu­muotoilun tutkimushanke sai 349 500 euroa EU:n RRF-elpymisrahoitustaLapin yliopiston palvelu­muotoilun tutkimushanke sai 349 500 euroa EU:n RRF-elpymisrahoitustaLapin yliopiston palvelu­muotoilun tutkimushanke sai 349 500 euroa EU:n RRF-elpymisrahoitusta
-
Muotoilu
Tieto ja tutkimukset
Lapin yliopiston palvelu­muotoilun tutkimushanke sai 349 500 euroa EU:n RRF-elpymisrahoitusta
Muotoilu
Metsä Springin Niklas von Weymarn toivoo luovilta aloilta aktiivisempaa otetta suomalaisten kuituinno­vaatioiden hyödyntä­misessäMetsä Springin Niklas von Weymarn toivoo luovilta aloilta aktiivisempaa otetta suomalaisten kuituinno­vaatioiden hyödyntä­misessä
Metsä Springin Niklas von Weymarn toivoo luovilta aloilta aktiivisempaa otetta suomalaisten kuituinno­vaatioiden hyödyntä­misessäMetsä Springin Niklas von Weymarn toivoo luovilta aloilta aktiivisempaa otetta suomalaisten kuituinno­vaatioiden hyödyntä­misessäMetsä Springin Niklas von Weymarn toivoo luovilta aloilta aktiivisempaa otetta suomalaisten kuituinno­vaatioiden hyödyntä­misessäMetsä Springin Niklas von Weymarn toivoo luovilta aloilta aktiivisempaa otetta suomalaisten kuituinno­vaatioiden hyödyntä­misessäMetsä Springin Niklas von Weymarn toivoo luovilta aloilta aktiivisempaa otetta suomalaisten kuituinno­vaatioiden hyödyntä­misessä
-
Muoti ja tekstiili
Innovaatiot
Metsä Springin Niklas von Weymarn toivoo luovilta aloilta aktiivisempaa otetta suomalaisten kuituinno­vaatioiden hyödyntä­misessä
muoti ja tekstiili
Kosketa seinää ja ohjaa musiikkisatua – MusicFairyTalesin immersiivinen satuseinä sai alkunsa AVEKin CreMa-tuella. Kosketa seinää ja ohjaa musiikkisatua – MusicFairyTalesin immersiivinen satuseinä sai alkunsa AVEKin CreMa-tuella.
Kosketa seinää ja ohjaa musiikkisatua – MusicFairyTalesin immersiivinen satuseinä sai alkunsa AVEKin CreMa-tuella. Kosketa seinää ja ohjaa musiikkisatua – MusicFairyTalesin immersiivinen satuseinä sai alkunsa AVEKin CreMa-tuella. Kosketa seinää ja ohjaa musiikkisatua – MusicFairyTalesin immersiivinen satuseinä sai alkunsa AVEKin CreMa-tuella. Kosketa seinää ja ohjaa musiikkisatua – MusicFairyTalesin immersiivinen satuseinä sai alkunsa AVEKin CreMa-tuella. Kosketa seinää ja ohjaa musiikkisatua – MusicFairyTalesin immersiivinen satuseinä sai alkunsa AVEKin CreMa-tuella.
-
Rahoitus
Monialaisuus
Kosketa seinää ja ohjaa musiikkisatua – MusicFairyTalesin immersiivinen satuseinä sai alkunsa AVEKin CreMa-tuella.
Rahoitus
CreMa-tuella kasvuun: Betonipallas tuottaa värjäys- ja muotoratkaisuja, jotka parantavat rakennetun ympäristön laatuaCreMa-tuella kasvuun: Betonipallas tuottaa värjäys- ja muotoratkaisuja, jotka parantavat rakennetun ympäristön laatua
CreMa-tuella kasvuun: Betonipallas tuottaa värjäys- ja muotoratkaisuja, jotka parantavat rakennetun ympäristön laatuaCreMa-tuella kasvuun: Betonipallas tuottaa värjäys- ja muotoratkaisuja, jotka parantavat rakennetun ympäristön laatuaCreMa-tuella kasvuun: Betonipallas tuottaa värjäys- ja muotoratkaisuja, jotka parantavat rakennetun ympäristön laatuaCreMa-tuella kasvuun: Betonipallas tuottaa värjäys- ja muotoratkaisuja, jotka parantavat rakennetun ympäristön laatuaCreMa-tuella kasvuun: Betonipallas tuottaa värjäys- ja muotoratkaisuja, jotka parantavat rakennetun ympäristön laatua
-
Rahoitus
Monialaisuus
CreMa-tuella kasvuun: Betonipallas tuottaa värjäys- ja muotoratkaisuja, jotka parantavat rakennetun ympäristön laatua
Rahoitus
CreMa-tuella kasvuun: Moottorisahataiteessa on monialaista potentiaaliaCreMa-tuella kasvuun: Moottorisahataiteessa on monialaista potentiaalia
CreMa-tuella kasvuun: Moottorisahataiteessa on monialaista potentiaaliaCreMa-tuella kasvuun: Moottorisahataiteessa on monialaista potentiaaliaCreMa-tuella kasvuun: Moottorisahataiteessa on monialaista potentiaaliaCreMa-tuella kasvuun: Moottorisahataiteessa on monialaista potentiaaliaCreMa-tuella kasvuun: Moottorisahataiteessa on monialaista potentiaalia
-
Monialaisuus
Taide
CreMa-tuella kasvuun: Moottorisahataiteessa on monialaista potentiaalia
Monialaisuus
Mitä muut luovat alat voivat oppia peliteolli­suudelta?Mitä muut luovat alat voivat oppia peliteolli­suudelta?
Mitä muut luovat alat voivat oppia peliteolli­suudelta?Mitä muut luovat alat voivat oppia peliteolli­suudelta?Mitä muut luovat alat voivat oppia peliteolli­suudelta?Mitä muut luovat alat voivat oppia peliteolli­suudelta?Mitä muut luovat alat voivat oppia peliteolli­suudelta?
-
Peliala
Monialaisuus
Mitä muut luovat alat voivat oppia peliteolli­suudelta?
peliala
Kaisa Rönkkö aikoo kehittää Music x Media -tapahtumasta koko luovan talouden tulevaisuus­­fooruminKaisa Rönkkö aikoo kehittää Music x Media -tapahtumasta koko luovan talouden tulevaisuus­­foorumin
Kaisa Rönkkö aikoo kehittää Music x Media -tapahtumasta koko luovan talouden tulevaisuus­­fooruminKaisa Rönkkö aikoo kehittää Music x Media -tapahtumasta koko luovan talouden tulevaisuus­­fooruminKaisa Rönkkö aikoo kehittää Music x Media -tapahtumasta koko luovan talouden tulevaisuus­­fooruminKaisa Rönkkö aikoo kehittää Music x Media -tapahtumasta koko luovan talouden tulevaisuus­­fooruminKaisa Rönkkö aikoo kehittää Music x Media -tapahtumasta koko luovan talouden tulevaisuus­­foorumin
-
Monialaisuus
Digitalisaatio
Kaisa Rönkkö aikoo kehittää Music x Media -tapahtumasta koko luovan talouden tulevaisuus­­foorumin
Monialaisuus
Aalto-yliopiston luovat alat halutaan vahvemmin mukaan kampuksen yrittäjyys­ekosysteemiin, Mikael Huhtamäki tarttui toimeenAalto-yliopiston luovat alat halutaan vahvemmin mukaan kampuksen yrittäjyys­ekosysteemiin, Mikael Huhtamäki tarttui toimeen
Aalto-yliopiston luovat alat halutaan vahvemmin mukaan kampuksen yrittäjyys­ekosysteemiin, Mikael Huhtamäki tarttui toimeenAalto-yliopiston luovat alat halutaan vahvemmin mukaan kampuksen yrittäjyys­ekosysteemiin, Mikael Huhtamäki tarttui toimeenAalto-yliopiston luovat alat halutaan vahvemmin mukaan kampuksen yrittäjyys­ekosysteemiin, Mikael Huhtamäki tarttui toimeenAalto-yliopiston luovat alat halutaan vahvemmin mukaan kampuksen yrittäjyys­ekosysteemiin, Mikael Huhtamäki tarttui toimeenAalto-yliopiston luovat alat halutaan vahvemmin mukaan kampuksen yrittäjyys­ekosysteemiin, Mikael Huhtamäki tarttui toimeen
-
Yrittäjyys
Monialaisuus
Aalto-yliopiston luovat alat halutaan vahvemmin mukaan kampuksen yrittäjyys­ekosysteemiin, Mikael Huhtamäki tarttui toimeen
Yrittäjyys
13 miljoonaa euroa ESR+-hankerahoitusta haettavissa luovan ja kulttuurialan toimijoille13 miljoonaa euroa ESR+-hankerahoitusta haettavissa luovan ja kulttuurialan toimijoille
13 miljoonaa euroa ESR+-hankerahoitusta haettavissa luovan ja kulttuurialan toimijoille13 miljoonaa euroa ESR+-hankerahoitusta haettavissa luovan ja kulttuurialan toimijoille13 miljoonaa euroa ESR+-hankerahoitusta haettavissa luovan ja kulttuurialan toimijoille13 miljoonaa euroa ESR+-hankerahoitusta haettavissa luovan ja kulttuurialan toimijoille13 miljoonaa euroa ESR+-hankerahoitusta haettavissa luovan ja kulttuurialan toimijoille
-
Strategia
Rahoitus
13 miljoonaa euroa ESR+-hankerahoitusta haettavissa luovan ja kulttuurialan toimijoille
strategia
Palkitun elokuvaohjaaja Emilia Hernesniemen 5 vinkkiä menestykseenPalkitun elokuvaohjaaja Emilia Hernesniemen 5 vinkkiä menestykseen
Palkitun elokuvaohjaaja Emilia Hernesniemen 5 vinkkiä menestykseenPalkitun elokuvaohjaaja Emilia Hernesniemen 5 vinkkiä menestykseenPalkitun elokuvaohjaaja Emilia Hernesniemen 5 vinkkiä menestykseenPalkitun elokuvaohjaaja Emilia Hernesniemen 5 vinkkiä menestykseenPalkitun elokuvaohjaaja Emilia Hernesniemen 5 vinkkiä menestykseen
-
Av-ala
Muoti ja tekstiili
Palkitun elokuvaohjaaja Emilia Hernesniemen 5 vinkkiä menestykseen
av-ala
4+1 Anni Korkman: "Miksi Suomessa puhutaan niin vähän muotoilusta, vaikka se muovaa arkeamme?"4+1 Anni Korkman: "Miksi Suomessa puhutaan niin vähän muotoilusta, vaikka se muovaa arkeamme?"
4+1 Anni Korkman: "Miksi Suomessa puhutaan niin vähän muotoilusta, vaikka se muovaa arkeamme?"4+1 Anni Korkman: "Miksi Suomessa puhutaan niin vähän muotoilusta, vaikka se muovaa arkeamme?"4+1 Anni Korkman: "Miksi Suomessa puhutaan niin vähän muotoilusta, vaikka se muovaa arkeamme?"4+1 Anni Korkman: "Miksi Suomessa puhutaan niin vähän muotoilusta, vaikka se muovaa arkeamme?"4+1 Anni Korkman: "Miksi Suomessa puhutaan niin vähän muotoilusta, vaikka se muovaa arkeamme?"
-
Muotoilu
Kestävyys, vastuullisuus
4+1 Anni Korkman: "Miksi Suomessa puhutaan niin vähän muotoilusta, vaikka se muovaa arkeamme?"
muotoilu
Musiikkiviennin kehittäjä Kaisa Rönkkö Music x Media -tapahtuman toimitusjohtajaksiMusiikkiviennin kehittäjä Kaisa Rönkkö Music x Media -tapahtuman toimitusjohtajaksi
Musiikkiviennin kehittäjä Kaisa Rönkkö Music x Media -tapahtuman toimitusjohtajaksiMusiikkiviennin kehittäjä Kaisa Rönkkö Music x Media -tapahtuman toimitusjohtajaksiMusiikkiviennin kehittäjä Kaisa Rönkkö Music x Media -tapahtuman toimitusjohtajaksiMusiikkiviennin kehittäjä Kaisa Rönkkö Music x Media -tapahtuman toimitusjohtajaksiMusiikkiviennin kehittäjä Kaisa Rönkkö Music x Media -tapahtuman toimitusjohtajaksi
-
Musiikki
Av-ala
Musiikkiviennin kehittäjä Kaisa Rönkkö Music x Media -tapahtuman toimitusjohtajaksi
musiikki
Näitä suomalaisia muotimerkkejä kannattaa seurata juuri nytNäitä suomalaisia muotimerkkejä kannattaa seurata juuri nyt
Näitä suomalaisia muotimerkkejä kannattaa seurata juuri nytNäitä suomalaisia muotimerkkejä kannattaa seurata juuri nytNäitä suomalaisia muotimerkkejä kannattaa seurata juuri nytNäitä suomalaisia muotimerkkejä kannattaa seurata juuri nytNäitä suomalaisia muotimerkkejä kannattaa seurata juuri nyt
-
Muoti ja tekstiili
Kansainvälistyminen
Näitä suomalaisia muotimerkkejä kannattaa seurata juuri nyt
Muoti ja tekstiili
Kasvusopimus tuo luovat alat ja julkishallinnon saman pöydän ääreenKasvusopimus tuo luovat alat ja julkishallinnon saman pöydän ääreen
Kasvusopimus tuo luovat alat ja julkishallinnon saman pöydän ääreenKasvusopimus tuo luovat alat ja julkishallinnon saman pöydän ääreenKasvusopimus tuo luovat alat ja julkishallinnon saman pöydän ääreenKasvusopimus tuo luovat alat ja julkishallinnon saman pöydän ääreenKasvusopimus tuo luovat alat ja julkishallinnon saman pöydän ääreen
-
Tiekartta
Kestävyys, vastuullisuus
Kasvusopimus tuo luovat alat ja julkishallinnon saman pöydän ääreen
Tiekartta
Design Union – Miten muotoilijoiden ja muiden toimialojen välistä yhteistyötä voidaan lisätä?Design Union – Miten muotoilijoiden ja muiden toimialojen välistä yhteistyötä voidaan lisätä?
Design Union – Miten muotoilijoiden ja muiden toimialojen välistä yhteistyötä voidaan lisätä?Design Union – Miten muotoilijoiden ja muiden toimialojen välistä yhteistyötä voidaan lisätä?Design Union – Miten muotoilijoiden ja muiden toimialojen välistä yhteistyötä voidaan lisätä?Design Union – Miten muotoilijoiden ja muiden toimialojen välistä yhteistyötä voidaan lisätä?Design Union – Miten muotoilijoiden ja muiden toimialojen välistä yhteistyötä voidaan lisätä?
-
Muotoilu
Monialaisuus
Design Union – Miten muotoilijoiden ja muiden toimialojen välistä yhteistyötä voidaan lisätä?
Muotoilu
Rita Rauvola (IRM-tool) ja Hanna Rajalahti (Taide käyttöön) – Miten luova osaaminen tuodaan meriteollisuuden ja rakentamisen projekteihin?Rita Rauvola (IRM-tool) ja Hanna Rajalahti (Taide käyttöön) – Miten luova osaaminen tuodaan meriteollisuuden ja rakentamisen projekteihin?
Rita Rauvola (IRM-tool) ja Hanna Rajalahti (Taide käyttöön) – Miten luova osaaminen tuodaan meriteollisuuden ja rakentamisen projekteihin?Rita Rauvola (IRM-tool) ja Hanna Rajalahti (Taide käyttöön) – Miten luova osaaminen tuodaan meriteollisuuden ja rakentamisen projekteihin?Rita Rauvola (IRM-tool) ja Hanna Rajalahti (Taide käyttöön) – Miten luova osaaminen tuodaan meriteollisuuden ja rakentamisen projekteihin?Rita Rauvola (IRM-tool) ja Hanna Rajalahti (Taide käyttöön) – Miten luova osaaminen tuodaan meriteollisuuden ja rakentamisen projekteihin?Rita Rauvola (IRM-tool) ja Hanna Rajalahti (Taide käyttöön) – Miten luova osaaminen tuodaan meriteollisuuden ja rakentamisen projekteihin?
-
Monialaisuus
Taide
Rita Rauvola (IRM-tool) ja Hanna Rajalahti (Taide käyttöön) – Miten luova osaaminen tuodaan meriteollisuuden ja rakentamisen projekteihin?
Yhteistyö
Lotta Mujo ja Maija Sydänmaanlakka – miten kulttuuri- ja taidesisällöistä voidaan muokata elämyksiä matkailumarkkinoita varten?Lotta Mujo ja Maija Sydänmaanlakka – miten kulttuuri- ja taidesisällöistä voidaan muokata elämyksiä matkailumarkkinoita varten?
Lotta Mujo ja Maija Sydänmaanlakka – miten kulttuuri- ja taidesisällöistä voidaan muokata elämyksiä matkailumarkkinoita varten?Lotta Mujo ja Maija Sydänmaanlakka – miten kulttuuri- ja taidesisällöistä voidaan muokata elämyksiä matkailumarkkinoita varten?Lotta Mujo ja Maija Sydänmaanlakka – miten kulttuuri- ja taidesisällöistä voidaan muokata elämyksiä matkailumarkkinoita varten?Lotta Mujo ja Maija Sydänmaanlakka – miten kulttuuri- ja taidesisällöistä voidaan muokata elämyksiä matkailumarkkinoita varten?Lotta Mujo ja Maija Sydänmaanlakka – miten kulttuuri- ja taidesisällöistä voidaan muokata elämyksiä matkailumarkkinoita varten?
-
Kulttuuri
Taide
Lotta Mujo ja Maija Sydänmaanlakka – miten kulttuuri- ja taidesisällöistä voidaan muokata elämyksiä matkailumarkkinoita varten?
Kulttuuri
Moi Forest -ihonhoitosarja kaupallisti suomalaisen metsäpöly-innovaation, joka tuo hyvät mikrobit takaisinMoi Forest -ihonhoitosarja kaupallisti suomalaisen metsäpöly-innovaation, joka tuo hyvät mikrobit takaisin
Moi Forest -ihonhoitosarja kaupallisti suomalaisen metsäpöly-innovaation, joka tuo hyvät mikrobit takaisinMoi Forest -ihonhoitosarja kaupallisti suomalaisen metsäpöly-innovaation, joka tuo hyvät mikrobit takaisinMoi Forest -ihonhoitosarja kaupallisti suomalaisen metsäpöly-innovaation, joka tuo hyvät mikrobit takaisinMoi Forest -ihonhoitosarja kaupallisti suomalaisen metsäpöly-innovaation, joka tuo hyvät mikrobit takaisinMoi Forest -ihonhoitosarja kaupallisti suomalaisen metsäpöly-innovaation, joka tuo hyvät mikrobit takaisin
-
Hyvinvointi
Innovaatiot
Moi Forest -ihonhoitosarja kaupallisti suomalaisen metsäpöly-innovaation, joka tuo hyvät mikrobit takaisin
Innovaatiot
Metsämullan hyvistä mikrobeista jalostettiin ADELE-hankkeessa voide, joka vahvistaa vastustuskykyä ja ehkäisee allergiaa:Metsämullan hyvistä mikrobeista jalostettiin ADELE-hankkeessa voide, joka vahvistaa vastustuskykyä ja ehkäisee allergiaa:
Metsämullan hyvistä mikrobeista jalostettiin ADELE-hankkeessa voide, joka vahvistaa vastustuskykyä ja ehkäisee allergiaa:Metsämullan hyvistä mikrobeista jalostettiin ADELE-hankkeessa voide, joka vahvistaa vastustuskykyä ja ehkäisee allergiaa:Metsämullan hyvistä mikrobeista jalostettiin ADELE-hankkeessa voide, joka vahvistaa vastustuskykyä ja ehkäisee allergiaa:Metsämullan hyvistä mikrobeista jalostettiin ADELE-hankkeessa voide, joka vahvistaa vastustuskykyä ja ehkäisee allergiaa:Metsämullan hyvistä mikrobeista jalostettiin ADELE-hankkeessa voide, joka vahvistaa vastustuskykyä ja ehkäisee allergiaa:
-
Hyvinvointi
Innovaatiot
Metsämullan hyvistä mikrobeista jalostettiin ADELE-hankkeessa voide, joka vahvistaa vastustuskykyä ja ehkäisee allergiaa:
Innovaatiot
Peaceful – modernia designia hautajaisjuhlaanPeaceful – modernia designia hautajaisjuhlaan
Peaceful – modernia designia hautajaisjuhlaanPeaceful – modernia designia hautajaisjuhlaanPeaceful – modernia designia hautajaisjuhlaanPeaceful – modernia designia hautajaisjuhlaanPeaceful – modernia designia hautajaisjuhlaan
-
Muoti ja tekstiili
Monialaisuus
Peaceful – modernia designia hautajaisjuhlaan
Muoti ja tekstiili
Moottorisahataide Takamaalta seilaa loistoristeilijällä maailman meriäMoottorisahataide Takamaalta seilaa loistoristeilijällä maailman meriä
Moottorisahataide Takamaalta seilaa loistoristeilijällä maailman meriäMoottorisahataide Takamaalta seilaa loistoristeilijällä maailman meriäMoottorisahataide Takamaalta seilaa loistoristeilijällä maailman meriäMoottorisahataide Takamaalta seilaa loistoristeilijällä maailman meriäMoottorisahataide Takamaalta seilaa loistoristeilijällä maailman meriä
-
Taide
Monialaisuus
Moottorisahataide Takamaalta seilaa loistoristeilijällä maailman meriä
Taide
Mertsi Lindgren edistää kulttuuriryhmien kohtaamista ja taiteen yhteiskunnallista asemaaMertsi Lindgren edistää kulttuuriryhmien kohtaamista ja taiteen yhteiskunnallista asemaa
Mertsi Lindgren edistää kulttuuriryhmien kohtaamista ja taiteen yhteiskunnallista asemaaMertsi Lindgren edistää kulttuuriryhmien kohtaamista ja taiteen yhteiskunnallista asemaaMertsi Lindgren edistää kulttuuriryhmien kohtaamista ja taiteen yhteiskunnallista asemaaMertsi Lindgren edistää kulttuuriryhmien kohtaamista ja taiteen yhteiskunnallista asemaaMertsi Lindgren edistää kulttuuriryhmien kohtaamista ja taiteen yhteiskunnallista asemaa
-
Kulttuuri
Taide
Mertsi Lindgren edistää kulttuuriryhmien kohtaamista ja taiteen yhteiskunnallista asemaa
Yhteistyö
Klinikkapäivä luovien alojen toimijoille: Rakenna siltaa – keskity ja selviydy!Klinikkapäivä luovien alojen toimijoille: Rakenna siltaa – keskity ja selviydy!
Klinikkapäivä luovien alojen toimijoille: Rakenna siltaa – keskity ja selviydy!Klinikkapäivä luovien alojen toimijoille: Rakenna siltaa – keskity ja selviydy!Klinikkapäivä luovien alojen toimijoille: Rakenna siltaa – keskity ja selviydy!Klinikkapäivä luovien alojen toimijoille: Rakenna siltaa – keskity ja selviydy!Klinikkapäivä luovien alojen toimijoille: Rakenna siltaa – keskity ja selviydy!
-
Yrittäjyys
Monialaisuus
Klinikkapäivä luovien alojen toimijoille: Rakenna siltaa – keskity ja selviydy!
Yhteistyö
Elämyslääkkeitä kehittämässäElämyslääkkeitä kehittämässä
Elämyslääkkeitä kehittämässäElämyslääkkeitä kehittämässäElämyslääkkeitä kehittämässäElämyslääkkeitä kehittämässäElämyslääkkeitä kehittämässä
-
Elämystalous
Monialaisuus
Elämyslääkkeitä kehittämässä
Yhteistyö
Luovien alojen yhteistyötä suurtapahtuma SXSW:ssa YhdysvalloissaLuovien alojen yhteistyötä suurtapahtuma SXSW:ssa Yhdysvalloissa
Luovien alojen yhteistyötä suurtapahtuma SXSW:ssa YhdysvalloissaLuovien alojen yhteistyötä suurtapahtuma SXSW:ssa YhdysvalloissaLuovien alojen yhteistyötä suurtapahtuma SXSW:ssa YhdysvalloissaLuovien alojen yhteistyötä suurtapahtuma SXSW:ssa YhdysvalloissaLuovien alojen yhteistyötä suurtapahtuma SXSW:ssa Yhdysvalloissa
-
Monialaisuus
Luovien alojen yhteistyötä suurtapahtuma SXSW:ssa Yhdysvalloissa
Yhteistyö
Break the Fight! –taidetoiminnalla kiusaamista vastaanBreak the Fight! –taidetoiminnalla kiusaamista vastaan
Break the Fight! –taidetoiminnalla kiusaamista vastaanBreak the Fight! –taidetoiminnalla kiusaamista vastaanBreak the Fight! –taidetoiminnalla kiusaamista vastaanBreak the Fight! –taidetoiminnalla kiusaamista vastaanBreak the Fight! –taidetoiminnalla kiusaamista vastaan
-
Taide
Monialaisuus
Break the Fight! –taidetoiminnalla kiusaamista vastaan
Taide
Sorin Sirkus & VIMMA: hyppy tuntemattomaan loi puitteet ainutlaatuiselle yhteistyölleSorin Sirkus & VIMMA: hyppy tuntemattomaan loi puitteet ainutlaatuiselle yhteistyölle
Sorin Sirkus & VIMMA: hyppy tuntemattomaan loi puitteet ainutlaatuiselle yhteistyölleSorin Sirkus & VIMMA: hyppy tuntemattomaan loi puitteet ainutlaatuiselle yhteistyölleSorin Sirkus & VIMMA: hyppy tuntemattomaan loi puitteet ainutlaatuiselle yhteistyölleSorin Sirkus & VIMMA: hyppy tuntemattomaan loi puitteet ainutlaatuiselle yhteistyölleSorin Sirkus & VIMMA: hyppy tuntemattomaan loi puitteet ainutlaatuiselle yhteistyölle
-
Sirkus
Muoti ja tekstiili
Sorin Sirkus & VIMMA: hyppy tuntemattomaan loi puitteet ainutlaatuiselle yhteistyölle
Muoti
Design Unionille muotoilijoiden ja yritysten yhteen saattaminen on sydämenasiaDesign Unionille muotoilijoiden ja yritysten yhteen saattaminen on sydämenasia
Design Unionille muotoilijoiden ja yritysten yhteen saattaminen on sydämenasiaDesign Unionille muotoilijoiden ja yritysten yhteen saattaminen on sydämenasiaDesign Unionille muotoilijoiden ja yritysten yhteen saattaminen on sydämenasiaDesign Unionille muotoilijoiden ja yritysten yhteen saattaminen on sydämenasiaDesign Unionille muotoilijoiden ja yritysten yhteen saattaminen on sydämenasia
-
Muotoilu
Monialaisuus
Design Unionille muotoilijoiden ja yritysten yhteen saattaminen on sydämenasia
Muotoilu
Klikkaamalla "Hyväksyn kaikki evästeet" hyväksyt, että evästeet tallennetaan laitteellesi parantamaan sivuston navigointia, analysoimaan sivuston käyttöä ja tehostamaan mainontaamme. Lue lisätietoja evästepolitiikastamme.