Tarinat peliin -hankkeen jännittävä syksySuomen ensimmäinen Museo Game Jam tulee!

Tarinat peliin -hankkeessa työskennellään kiivaasti syksyn tapahtumien ja koulutusten parissa. Tulossa on Suomen ensimmäinen museoihin keskittynyt Museo Game Jam, joka järjestetään Tampereella Museokeskus Vapriikissa 7.-8.11.2018 yhdessä Suomen pelimuseon ja Finnish Game Jamin kanssa. Tapahtumassa pelinkehittäjät ja museoammattilaiset pääsevät tekemään pelejä yhdessä museoiden tarjoamiin aineistoihin ja tarinoihin liittyen.


Koulutuksia, blogikirjoituksia ja uusia pelejä

Hankkeen päätösseminaarin ohjelma on myös työn alla. Helsingissä 12.12.2018 järjestettävässä tapahtumassa kootaan yhteen hankkeen tuloksia, testataan hankkeessa kehitettyjä pelejä ja keskustellaan museoiden ja pelialan yhteistyön mahdollisuuksista.


Tarinat peliin -hanke julkaisee blogisarjaa, jossa on ilmestynyt jo viisi pelejä, museoita ja tarinoita käsittelevää kirjoitusta. Syksyn aikana sarjassa on luvassa asiaa ainakin pelinkehityksestä, museoiden ja pelinkehittäjien yhteistyöstä sekä kokemuksia Museo Game Jamistä. Blogikirjoitukset löytyvät kootusti täältä.


Kajaanin raatihuoneeseen sijoittuvassa VR-pelissä seikkaillaan talonmiehen matkassa eri aikakausilla.
Kajaanin raatihuoneeseen sijoittuvassa VR-pelissä seikkaillaan talonmiehen matkassa eri aikakausilla.

Hankkeessa on kehitetty pelejä neljässä pilottimuseossa. Peleissä aikamatkaillaan Kajaanin raatihuoneella, tehdään laskutoimituksia Suomen ensimmäisellä tietokone ESKOlla, sukelletaan ihmisten painajaisiin taiteilija Suvi Solkion Painajaisista paksu peite (2011) teoksen kautta sekä rakennetaan Turkansaaren kirkkoa hirsi hirreltä. Pelipilottien etenemistä voi seurata hankkeen kuukausikirjeestä.


Oletko kiinnostunut yhteistyöstä pelialan yrityksen tai museon kanssa?

Hanke selvittää pelialan yritysten ja museoiden kiinnostusta yhteistyötä kohtaan lyhyillä kyselyillä. Tervetuloa vastaamaan, jos työskentelet joko pelialan yrityksessä tai museossa. Kysely on avoinna 30.9.2018 saakka.

Kysely museoille

Kysely pelialan yrityksille


Lue lisää Tarinat peliin -hankkeesta täältä!


66 views