LITTEROINTITYÖ / VALKEA VASA OY

 

Annaliisa Majanen

 

(alkumusiikki)

 

Tämä on Creative Finlandin ”Mitä kuuluu”-podcast, jossa luovien alojen osaajat kertovat kuulumisiaan tässä maailman ajassa. Houstina Essi Niemenmaa.

 

Essi: Mitä kuuluu kuvataiteilija Ansu?

 

Ansu: Kiitos kysymästä, tosi hyvää tähän kauniiseen kevättalvipäivään. Oon nyt tehnyt aika paljon maalauksia öljyllä ja akryylimaaleilla, mistä sitten olen tuotteistanu julisteita. Niitä tulee ens viikolla myyntiin tai esille. Tervetuloa katsomaan.

 

Kuvataiteentekijänä mä oon aika monipuolinen; mä maalaan, piirrän ja teen jonkin verran tilaustöitä. Nyt viime aikoina mä maalasin tosi paljon öljyväreillä ja sitten halusin vaihtaa sitä tekniikkaa, jotain uutta. Rupesin vaan valuttaan mustetta ja repiin sanomalehtiä ja siitä mä sitten innostuin, ett ei vitsit ett kollaasi, tää on mun uus kevätrakkaus. Mulla on tulossa neljä eri sarjaa kollaasitekniikalla. Kaikki on vielä siinä luomisprosessissa, mikä sopii tietenki tähän kevätilmapiiriin tosi hyvin.

 

Se kollaasitekniikka on tosi mielenkiintonen kun tavallaan siitä jokainen katsoja löytää oman tapansa nähdä sen. Itse mä käsittelen paljon tunteita ja poliittisia, yhteiskunnallisia asioita, mikä sit ei välttämättä katsojalle heijastu ollenkaan. Mustetekniikassa on tosi jännää kaksikuvamaisuus. Tulee tosi paljon esille hahmoja ja mielleyhtymiä, mitkä saattaa vaihdella katsojasta riippuen tosi paljon. Se on tosi mielenkiintonen ja koukuttava tekniikka, mihin mä olen nyt päässyt sisään. Sit mä yhdistän sitä piirrustamiseen. Siinä on joku sellanen jännä vuoropuhelu mitä ne tekee toistensa kanssa muste, lyijykynä ja hiili, ett se on jotenkin orgaanista ja kaunista.

 

Tässä kevään mittaan kun lumet sulaa, niin mä oon löytäny viime syksynä Ahlmanin maatalouskoulun lehmät. Musta tuli Piparin ja Taatelin kans viime syksynä kavereita. Mä oon nyt ottanu yhteyttä sinne Ahlmanin maatalouspuolelle, että heti kun lehmät pääsee laitumelle, niin rupeen maalaan niit lehmii. Se on nyt mulle täs tulevaisuuden haaveena.

 

Tilaustöitä mä oon tehny ihmisille, ketkä tuntee mut ja vähäsen tietää tätä mun kuvataiteellista taustaani. Oon ihan piirtäny muotokuvia, tehny bändeille logoja ja logojen symboliosia. Oon myös tehny muutaman valokuvaustyön, vaikka en ole ammatiltani vaokuvaaja, mut se on harrastuksena tässä mukana.

 

Olen ihan kiinnostunu kaikenlaisista tilaustöistä. Sitten asiakkaan kans yhdessä sovitaan, että mitä mahdollisesti voi tehdä. Lenkkipolulla aloin puhumaan koiran ulkoiluttajan kanssa ja siinä jotenkin tuli tällanen mahdollisuus, että hänen koiristansa maalaisin kuva. Siitä kehkeyty sitte mahdollinen koiranmaalaamisprojekti. Se on jännä kun nykyään tapaa niin harvoin ihmisiä, niin siitä tilanteesta haluaa näköjään ottaa kaiken mahdollisen irti. Ihmiset on paljon avoimempii, ett ku on kaikki turha riisuttu pois.

 

Essi: Ansun töitä voi nähdä Gallerii Annaliisassa Instassa. Kiitos tästä.

 

Ansu: Kiitos.

 

(loppumusiikki)