Tietoa Creative Finlandista

Creative Finland on suomalaisen luovan talouden viestintäalusta. Sivuiltamme löydät uutisia luovan talouden ilmiöistä, liiketoiminnasta ja ihmisistä niiden takana. Luovalla taloudella on merkittävä rooli Suomen talouden tulevaisuudessa, ja on tärkeää kannustaa luovia aloja yhdessä muun elinkeinoelämän kanssa monialaisiin innovaatioihin ja rikastuttavaan yhteistyöhön. 


Toimimme strategisessa yhteistyössä Business Finlandin Creative Business Finland-ohjelman sekä työ- ja elinkeinoministeriön ja opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa. Toteutamme Luovan talouden tiekartan toimenpiteiden viestintää ja kokoamme luovan talouden keskeiset toimijat verkostoiksi. Työ- ja elinkeinoministeriön Kasvuportfolio luo pohjaa yksityisen ja julkisen sektorin väliselle vuoropuhelulle Suomen kasvun suunnista. Creative Finland toteuttaa tätä työtä nostamalla esiin asiantuntijoiden näkemyksiä luovan talouden kasvumahdollisuuksista.

Suomalainen luovuus on sitä, että kääritään hihat.

Pimeimmässä ja valoisimmassa maailman nurkassa pienen kansamme on ollut pakko olla neuvokas. Sen vuoksi luovuuteen on kudottu sisään ratkaisukeskeisyys. Suomalainen luovuus on kykyä kuvitella kokonaan uusia maailmoja. Sellaisia, joista insinöörimielemme nappaa kiinni ja alkaa ratkaista asioita maailman hyväksi.

Suomi on YK:n mukaan maailman onnellisin maa. Miksi? Luovuuden näkökulmasta kyse on vapaudesta tehdä omia elämänvalintoja, vahvistaa sisäistä maailmaansa, toteuttaa itseään. Tuosta vapaudesta kumpuaa hersyvä suomalainen luovuus: se on kykyä nähdä maailma omin, erityisin silmin ja kokeilla uutta, ilolla. Suomalaiset ovat keksijäkansaa, jolla on vahva muotoiluperinne. Meillä on paljon omaperäistä ajattelua ja tekemistä.

Suomalaisesta mielestä on syntynyt äänieristettyjä tiloja, joihin ihminen voi vetäytyä työpäivän aikana rauhaan ja hiljaisuuteen. Muotoilemme työpäivän uusiksi, annamme työntekijöillemme onnellisuusvakuutuksen, rentoutamme itsemme luonnon äänimaisemilla urbaanissa elämässämme. Ja pyydämme ventovieraita mummoja neulomaan meille käsin villamyssyjä, jotka tuovat arjen vilskeeseen ja paineeseen onnen hetkiä.

Creative Finland on ikkuna suomalaisiin luoviin aloihin.

IMG_20200906_124833_921.jpg

Essi Niemenmaa

Viestintäkoordinaattori

essi.niemenmaa (a) creativefinland.fi
+358 44 970 4537

Creative Finland -tiimi

Verkostojohtaja Anu-Katriina Perttunen

Anu-Katriina Perttunen

Verkostojohtaja

anu-katriina.perttunen (a) creativefinland.fi
+358 44 534 5285

  omakuva.jpg

  Salli Raeste

   Viestintäpäällikkö
    

   salli.raeste (a) creativefinland.fi
   +358 50 324 6768

   IMG_20200906_124833_921.jpg

   Essi Niemenmaa

    Viestintäkoordinaattori

    essi.niemenmaa (a) creativefinland.fi
    +358 44 970 4537