Ajankohtaisia materiaaleja

luovilta aloilta

Luova suunnittelu tuo
laatua rakentamiseen

Rakennusinfograafi

Luovan suunnittelun ammattilaiset tarjoavat asiantuntemustaan
rakennuttajille. Luova suunnittelu uudistaa palveluja, tiloja ja toimintatapoja.
Muotoilu on asiakaslähtöistä kehittämistyötä, ja muotoilijat ovat myös mukana
uudistamassa rakennus-materiaaleja ja niiden käyttöä. Julkinen taide luo arvoa rakentamiseen. Se myös osallistaa ja huomioi ihmiset.

Infograafi on suunniteltu yhteistyössä Ornamon hallinnoiman Taide käyttöön-hankkeen kanssa.

Tutustu infograafia täydentävään lisämateriaaliin TÄSTÄ!

Luova_suunnittelu_w600dpi_ei_kehotusta.j

Monialainen kumppanuus mahdollistajana

Infograafi luovasta osaamisesta saunaelämyksen kehittämisessä.

Luova osaaminen saunaelämyksen kehittämisessä

Suomalaisen saunaelämyksen ympärille on muodostunut laaja verkosto. Sauna from Finland ry:n liiketoimintaverkosto on hyvä esimerkki siitä, miksi eri kokoisten ja eri toimialoilla toimivien yritysten kannattaa tehdä enemmän yhteistyötä. Lue lisää blogista >

Luovien alojen uusiin mahdollisuuksiin vaikuttavia trendejä

Infograafi tulevaisuuden trendeistä, jotka vaikuttavat luovien alojen mahdollisuuksiin ja elinkeinoon.

Tulevaisuuden trendit

Infograafi osoittaa luovien alojen mahdollisuuksiin ja elinkeinoon vaikuttavia trendejä. Se perustuu Creative Industry Network in the Northern Dimension Area -verkoston työpajan materiaaleihin. Creative Finland on ollut mukana tuottamassa infograafin sisältöjä. Klikkaamalla kutakin trendiä, saat lisätietoa aihepiiristä. 

Luovat alat Suomessa

Infograafi luovista aloista Suomessa. Kerrotaan muun muassa luovien alojen arvonlisäys 7,3 mrd euroa. Bkt-osuus 3,6%. 135 000 henkilöä kulttuuriammateissa. luovan alan yrittäjyysprosentti on 27% kun muilla aloilla osuus on 13%.

Luovat alat Suomessa

Mitä ovat luovat alat, millaista liiketoimintaa ne sisältävät ja mikä on niiden potentiaali?

 

Luovat alat tuottavat kestävää kasvua, hyvinvointia ja uusia työpaikkoja. Ne muodostavat merkittävän osan Suomen kansantaloutta.

Luovien alojen kasvupotentiaali ja skaalautuva toiminta

Luova työ voi olla luonteeltaan uniikkiteoksia, asiakasprojekteja tai skaalautuvaa tuotantoa massamarkkinoille. Kaiken ytimessä on luovuutta hyödyntävä tekeminen, taito ja visio.

Infograafi luovien alojen kasvupotentiaalista ja skaalautuvasta toiminnasta. Millaisia ovat uniikit tuotannot ja projektityöt. Millaisia ovat skaalautuvat tuotteet ja palvelut?
Infograafi aiheesta luova osaaminen. Luovaa osaaminen on monimuotoista, kuten musiikin ja äänimaailman tekeminen ja tuottaminen. visualisointi ja kuvitus. esteettisyys ja hahmotuskyky. Infograafissa pohditaan uusia liiketoimintamalleja sekä ratkaisuja.

Luova osaaminen

Luovat osaajat tuottavat muille aloille uutta näkemystä ja osaamista. Luovuus on kykyä tuottaa uusia, omaperäisiä tulkintoja ja tehdä ne näkyviksi.

 

Kestävään uudistumiseen tarvitaan erilaisia näkökulmia.

Luoville osaajille on ominaista monialainen toiminta, yhteiskehittäminen ja verkostoissa työskentely.

Neuvontapalvelut luovien alojen yritystoiminnan tukena

infograafi aiheesta neuvontapalvelut luovien alojen yritystoiminnan tukena.

Palvelupolku

Neuvontapalvelut luovien alojen yrityksille löytyvät tästä kuvasta kootusti.

 

Polku sisältää sekä julkiset että kaupalliset yrityspalvelut. Siitä löytyvät myös linkit keskeisten neuvontapalveluiden verkkosivuille.

Rahoitus luoville tekijöille

infograafi julkisesta rahoituksesta luoville tekijöille. Infograafissa pohditaan mahdollisuuksia boostata luovan alan yrityksen kehittämistä.

Rahoituspolku

Kuva esittelee yleisimmät julkiset tuet yrityksille, mukana ovat erityisesti luoville aloille kehitetyt rahoitusinstrumentit.

Rahoituksen vaihtoehdot on esitetty helposti seurattavina polkuina. Lisäksi ne on linkitetty suoraan rahoitus- ja tukimuotoja myöntävien tahojen nettisivuille.

Luovuutta, rahoitusta, kasvua – kolme tarinaa rahoituspolulta

Kolme tarinaa rahoituspolulta: luovuutta, rahoitusta, kasvua. Koostuu kolmesta pienestä kuvasta, ensimmäisessä henkilö halaa puuta. toisessa on kahden henkilön kädet, jotka pitelevät erilaisia pakkauksia. kolmannessa nainen hymyilee ja katsoo suoraan kameraan.

Luovuutta, rahoitusta, kasvua

Kelosoundin Kirsi Ihalainen, Arilynin Emmi Jouslehto ja Eeva Jäntti sekä Koepala Packagingin Janne Asikainen jakavat ajatuksiaan rahoituksen toimivuudesta ja antavat neuvoja rahoituskanavissa luovimiseen. Tarinat avaavat myös näkemyksiä rahoitusinstrumenttien kehittämiseen.