ILMIÖ, osa 1/2: luovien alojen tiloja ilmestyy vinhaan tahtiin ympäri maata

ILMIÖ, osa 1/2: luovien alojen tiloja ilmestyy vinhaan tahtiin ympäri maata
ILMIÖ, osa 1/2: luovien alojen tiloja ilmestyy vinhaan tahtiin ympäri maata

Yhteistilat tuovat eri alojen luovat toimijat saman katon alle. Eri tavoin organisoituneet ja rahoitetut jaetut työtilat yleistyvät, kun vanhoille tiloille haetaan uutta käyttökulttuuria ja tekijöille synergiaetuja ja verkostoja.

Yhteisten tilojen tavoitteena on tarjota luovien alojen toimijoille inspiroivat työtilat, sosiaalinen toimintaympäristö sekä mahdollisuus resurssien ja kulujen jakamiseen. Yksinyrittäjän ei enää tarvitse kyyhöttää työhuoneensa yksinäisyydessä eikä investoida erikseen jokaiseen laitteeseen.

Luovien alojen keskuksesta voi parhaimmillaan muodostua uuden tekemisen ja tulevaisuuden toimintaympäristö. Siitä voi tulla paikkakunnan ja matkailun vetonaula, mutta myös asukkaiden hyvinvoinnin lisääjä.

Luovien tilojen perustajat, mitä kuuluu?

Eri puolille maata pulpahtelee juuri nyt nopeaan tahtiin luovien alojen käyttöön tarkoitettuja tiloja. Creative Finland paneutui ilmiöön haastattelemalla neljää lähitulevaisuudessa aukeavan jaetun tilan edustajaa.

Kaksiosaisessa artikkelisarjassamme esitellään ensimmäisenä yrittäjä Juka Hynynen espoolaisesta Open Creative Housesta sekä Vanha Varkaus - Uusi suunta -hanke, josta kertovat projektijohtaja Tiina Immonen ja hankkeen tiimoilta avattavan uuden kulttuurikeskuksen toimijat.

Toiseen osaan on haastateltu apulaispormestari Elina Rantasta Turun Taiteen Talosta ja kulttuurijohtaja Tomi Purovaaraa Kotkasta.

Taideniitty-toimijat Paananen, Moilanen, Paananen ja Ledentsa sekä Open Creative House -yrittäjä Hynynen. Kuvat: Tiina Immonen ja Juka Hynynen

Teksti: Essi Niemenmaa Kuvat: Tiina Immonen, Timo Heinonen ja Juka Hynynen

VANHAN VARKAUDEN HISTORIALLISET TILAT LUOVIEN TEKIJÖIDEN KÄYTTÖÖN IDEAKILPAILULLA

Vuoden 2021 alussa käynnistynyt Navitas Yrityspalveluiden hallinnoima Vanha Varkaus – Uusi Suunta -hanke pyrkii kehittämään Vanhan Varkauden alueen matkailullista käyttöä sekä tuomaan luovien alojen yrittäjille lisää toimitiloja.

Viime kesänä hankkeessa järjestettiin ideakilpailu, jossa haettiin käyttöä Vanhan Varkauden alueella sijaitseville, vapaana oleville kulttuurihistoriallisesti merkittäville kiinteistöille. Ideakilpailun voitti Taideniitty, jonka tarkoituksena on tarjota työtiloja luovien alojen ammattilaisille ja harrastajille sekä olla paikka kohtaamisille, vertaistuelle ja inspiraatiolle.

Taideniitty-toiminnan taustalla ovat Taikalaakso-yrittäjät Kati ja Teemu Paananen, MyHeritage Finland:in maajohtaja Annikka Heikura, yrittäjä ja alueen aktiivi Eliisa Moilanen sekä Kuopion kuvataiteilijat ry Ars Liberan toiminnanjohtaja, taidekuraattori Toni Ledentsa.

Projektipäällikkö Tiina Immonen kertoo:

Vanha Varkaus – Uusi suunta -hanke pohjautuu yhteisölliseen kumppanuuspöytämenetelmään. Museotoimenjohtaja Hanna-Kaisa Melaranta sai kaupungilta valtuudet ryhtyä kehittämään Vanhan Varkauden aluetta, ja kutsui koolle kehittämistyöryhmän, jossa oli mukana yrittäjiä, Vanhan Varkauden ystäviä ja asukkaita. Työryhmän toiveista ja ajatuksista lähti muodostumaan hankkeen suunnitelma. Tarve on siis lähtenyt tekijöistä ja toimijoista itsestään ja kaupunki on antanut oman panoksensa asiaan. Hanke liittyy myös Varkauden matkailun kehittämisohjelmaan”.

Taideniitty-toimijat Kati Paananen, Eliisa Moilanen, Teemu Paananen ja Toni Ledentsa uuden Niittylä II -rakennuksen edessä, jonne Taideniitty avataan. Kuva: Tiina Immonen

Taideniitty aloittaa Niittylässä

Taideniitty avataan vanhalle puutaloalueelle rakennukseen, jonka alkuperäinen nimi on Niittylä II. Alue on tunnettu Niittylä-korttelina. Työhuoneiden lisäksi toimintaa on suunnitteilla laajasti: yhteisateljeetiloja, grafiikkapaja, taidelainaamo, kahvila sekä kansainvälinen taiteilijaresidenssi.

Taideniitty on ensimmäinen askel suuremmassa kokonaisuudessa, sillä vapaana olevia vanhoja rakennuksia on jäljellä vielä tusinan verran. Toimijat toivovatkin, että myös ulkopaikkakuntalaiset luovan alan yrittäjät innostuisivat tuomaan toimintaansa alueelle. Pitkän ajan tähtäimessä on luoda naapurustoon käsityöläiskortteli ja taiteilijayhdyskunta.

“Kulttuuria on aina tarvittu työn rinnalle”

Eliisa Moilanen kertoo Taideniityn taustoista:

Pikkukaupungin voima on, että tunnemme kaikki toisemme. Kumppanuuspöydästä lähtenyt yhteistyö on edennyt voimallisesti ja toivomme, että toimijoita tulee magneetin lailla lisää, kun toimintaa tehdään näkyvämmäksi. Me olemme täällä piippujen varjossa tuudittautuneet siihen, että Varkaus on viety maailmalle suurten teollisuusyritysten johdosta, ja kulttuurimatkailun nouseva trendi on jätetty vähemmälle arvolle. Uskon, että kun me rohkeat menemme nyt edeltä, niin muut tulevat perässä huomatessaan alueen ainutlaatuisuuden. Taideniitty on vakavasti otettavaa liiketoimintaa, joka voi toimia matkailun vetonaulana ja sitä kautta välillisesti tuoda veroeuroja kaupungillemme. Kaupunkimme teatteri toimii 105-vuotiaassa rakennuksessa, joka on toiminut tehdastyöläisten työväenteatterina. On siis tarvittu kulttuuria työn rinnalle, ja tätä ajattelua tarvitsemme nykyäänkin tässä perinteisesti teollisessa kaupungissa”.

Niittylä II -rakennus. Kuva: Timo Heinonen

Työhuoneille ja kohtaamispaikalle on Varkaudessa suuri kysyntä

Taideniitty-toimijat näkevät, että vanhan ajan kulttuuriperintö on heräämässä uudella tavalla henkiin. Pieneksi kaupungiksi Varkaudessa on vireää ja pitkät juuret omaavaa kulttuurielämää.

Esimerkiksi 20 000 asukkaan kaupungissa kesäisin Taidekeskus Väinölässä järjestettävä Naivistit-näyttely kerää vuosittain 10 000 kävijää.

Olimme jo ennen korona-aikaa kartoittamassa, voisiko yhteen Vanhan Varkauden tyhjillään olevista taloista perustaa työtiloja, sillä kaupungissamme ei ole taiteilijoille työhuoneita, vaan lähes kaikki ammattitaiteilijatkin työskentelevät kotoa käsin. Projekti jäi koronan jalkoihin, mutta ideakilpailu antoi sille uuden mahdollisuuden. Kaupungissamme on paljon luovan alan ihmisiä, pitkä taiteen tekemisen historia ja runsaasti tarvetta ja kiinnostusta yhteisölliseen tekemiseen. Taideniitystä saamme vierailijoillekin elämyksellisen paikan taidenäyttelyiden, kesäkahvilan ja harrastustilojen myötä. Toki aiomme myös tehdä yhteistyötä jo olemassa olevien tahojen kanssa”, kuvailee Kati Paananen.

Taideniityn avajaisia juhlitaan avoimilla ovilla näillä näkymin vappuna 2022. Silloin julkistetaan muun muassa Taideniityn vuosikello sekä tulevan kesän tapahtumat.

Vanha Varkaus - Uusi suunta -hankkeen sivu @vanhavarkausuusisuunta

OPEN CREATIVE HOUSE KERÄÄ SAMAN KATON ALLE MUSIIKIN TUOTTAJAT JA KAUPALLISTAJAT SEKÄ JÄRJESTÖT

Yrittäjä Juka Hynynen, kuva: Juka Hynynen

Juka Hynynen on pitkän linjan musiikkialan yrittäjä, jonka uusin aluevaltaus on Open Creative House, paikka luovien alojen ihmisten työskentelyyn ja verkostoitumiseen. Kaikille musiikin alan tekijöille avoin talo aukeaa Espoossa Musiikin Satama -rakennukseen.

Open Creative Housen tarkoitus on saattaa biisintekijät, artistit, miksaajat ja tuottajat samaan rakennukseen managereiden, levy-yhtiöiden, keikkamyyjien ja kustantajien kanssa. Musiikin Satama -rakennukseen ovat muuttamassa myös esimerkiksi Teosto, Suomen Musiikintekijät, Suomen Musiikkikustantajat, Music Finland sekä Musiikkituottajat – IPFI Finland, joten yhteistyötä päästään rakentamaan myös organisaatioiden kanssa.

Luovien alojen ekosysteemin kehittäjä

Open Creative House -toiminnan taustalla on Hynysen vauhdilla kansainvälistyvä ja kasvava digitaalinen verkostoitumispalvelu Family in Music, joka on valittu ensimmäisenä luovan alan yrityksenä Business Finlandin kasvumoottoriksi loppuvuonna 2020.

Hynysen tavoitteet ovat suuret: rakentaa ekosysteemi luoville aloille. Siksi digitaalista Family in Music -palvelua on lähdetty täydentämään suomalaista markkinaa tukevalla paikallisella tilalla.

Tarjolla tiloja, koulutusta ja studioresursseja

Open Creative House on innovaatioklusteri, jossa tekijät, yritykset ja organisaatiot kokoontuvat yhteen. Tilapalveluiden lisäksi luvassa on maksuttomia koulutuksia ja webinaareja sekä kuukausimaksullisia paketteja, jotka sisältävät erilaisia palveluita ja käyttöoikeuksia.

Tilaan on myös rakentumassa esimerkiksi Immersive Audio Studio, joka mahdollistaa tulevaisuuden miksausmasteroinnin. Studio on vapaasti alan ammattilaisten käytettävissä.

“Useimmat musiikkialan toimijat ovat ovat yksinyrittäjiä, ja menestyminen edellyttää yhteen hiileen puhaltamista”

Juka Hynynen kertoo:

Family in Music on musiikkialalle kohdistettu digitaalinen verkostoitumispalvelu, jonka avulla alan ammattilaiset löytävät toisensa kansallisesti ja kansainvälisesti. Olemme havainneet, että verkostoituminen sekä toimintafasiliteettien puuttuminen ovat suurimpia haasteita alallamme, sillä se koostuu pitkälti freelancereista ja yksinyrittäjistä. Musiikkialalla menestymisen ja kansainvälistymisen edellytyksiä ovat sellaiset asiat kuin yhteen hiileen puhaltaminen, klusterit ja tietotaidon jakaminen, ja näitä pyrimme sekä Family in Music - että Open Creative House -toiminnoilla tukemaan. Molemmissa on tarjolla myös koulutuksia ja kursseja, koska olemme huomanneet, että alan koulutus ja reaalielämän tarpeet eivät aina kulje käsi kädessä, vaan niiden välissä on kuilu”.

Musiikkialalle luotava ideakeskittymä on laajennettavissa muillekin luoville aloille

Tulevaisuudessa Open Creative House tulee palvelemaan luovia aloja laajemminkin, myös musiikkialan ulkopuolelta. Hynynen kuitenkin muistuttaa, että tarkoituksena on rakentaa suurta ja kauaskantoista ekosysteemiä, jonka vaiheet kirkastuvat askel askeleelta:

Näin suuren musabisneksen hubin luominen tuo toimintamallia ja kulttuuria alalle. Seuraava askeleemme on laajentaa AV-puoleen, eli musiikkia lisensoiviin tahoihin. Musiikki on tietyllä tapaa liima toiminnallemme, ja näille sektoreille laajentuminen on meille luonnollista. Meillä on näköpiirissä jo useita innovaatioalueita, kuten eri alojen ja yhtiöiden välisten suorien lisensointien tehokkaampi toimiminen. Näemme myös suuren mahdollisuuden esimerkiksi uuden DIY-sukupolven toimijoissa, jotka eivät kuulu organisaatioihin ja omistavat oikeutensa itse.”

Open Creative House avataan kevään 2022 aikana.

www.opencreativehouse.com

www.familyinmusic.com

Nämä saattaisivat kiinnostaa sinua
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Tampereelle maailman ensimmäinen elämystalouden professuuriTampereelle maailman ensimmäinen elämystalouden professuuri
Tampereelle maailman ensimmäinen elämystalouden professuuriTampereelle maailman ensimmäinen elämystalouden professuuriTampereelle maailman ensimmäinen elämystalouden professuuriTampereelle maailman ensimmäinen elämystalouden professuuriTampereelle maailman ensimmäinen elämystalouden professuuri
-
Elämystalous
Aluekehitys
Tampereelle maailman ensimmäinen elämystalouden professuuri
Elämystalous
5 keinoa, joilla kansainväliset tapahtuma­kaupungit edistävät tapahtuma­teollisuutta. Mitä voimme oppia?5 keinoa, joilla kansainväliset tapahtuma­kaupungit edistävät tapahtuma­teollisuutta. Mitä voimme oppia?
5 keinoa, joilla kansainväliset tapahtuma­kaupungit edistävät tapahtuma­teollisuutta. Mitä voimme oppia?5 keinoa, joilla kansainväliset tapahtuma­kaupungit edistävät tapahtuma­teollisuutta. Mitä voimme oppia?5 keinoa, joilla kansainväliset tapahtuma­kaupungit edistävät tapahtuma­teollisuutta. Mitä voimme oppia?5 keinoa, joilla kansainväliset tapahtuma­kaupungit edistävät tapahtuma­teollisuutta. Mitä voimme oppia?5 keinoa, joilla kansainväliset tapahtuma­kaupungit edistävät tapahtuma­teollisuutta. Mitä voimme oppia?
-
Tapahtuma-ala
Aluekehitys
5 keinoa, joilla kansainväliset tapahtuma­kaupungit edistävät tapahtuma­teollisuutta. Mitä voimme oppia?
tapahtuma-ala
Kättä pidempää päättäjille: Kauas kantava kasvu on tiivis yhteenveto musiikkialan yhteiskunnallisesta merkityksestäKättä pidempää päättäjille: Kauas kantava kasvu on tiivis yhteenveto musiikkialan yhteiskunnallisesta merkityksestä
Kättä pidempää päättäjille: Kauas kantava kasvu on tiivis yhteenveto musiikkialan yhteiskunnallisesta merkityksestäKättä pidempää päättäjille: Kauas kantava kasvu on tiivis yhteenveto musiikkialan yhteiskunnallisesta merkityksestäKättä pidempää päättäjille: Kauas kantava kasvu on tiivis yhteenveto musiikkialan yhteiskunnallisesta merkityksestäKättä pidempää päättäjille: Kauas kantava kasvu on tiivis yhteenveto musiikkialan yhteiskunnallisesta merkityksestäKättä pidempää päättäjille: Kauas kantava kasvu on tiivis yhteenveto musiikkialan yhteiskunnallisesta merkityksestä
-
Musiikki
Tapahtuma-ala
Kättä pidempää päättäjille: Kauas kantava kasvu on tiivis yhteenveto musiikkialan yhteiskunnallisesta merkityksestä
Musiikki
Luova talous muissa medioissa: Nämä 3 kiinnostavaa artikkelia luimme tällä viikollaLuova talous muissa medioissa: Nämä 3 kiinnostavaa artikkelia luimme tällä viikolla
Luova talous muissa medioissa: Nämä 3 kiinnostavaa artikkelia luimme tällä viikollaLuova talous muissa medioissa: Nämä 3 kiinnostavaa artikkelia luimme tällä viikollaLuova talous muissa medioissa: Nämä 3 kiinnostavaa artikkelia luimme tällä viikollaLuova talous muissa medioissa: Nämä 3 kiinnostavaa artikkelia luimme tällä viikollaLuova talous muissa medioissa: Nämä 3 kiinnostavaa artikkelia luimme tällä viikolla
-
Tapahtuma-ala
Kansainvälistyminen
Luova talous muissa medioissa: Nämä 3 kiinnostavaa artikkelia luimme tällä viikolla
tapahtuma-ala
Tapahtumien avulla elinvoima­kilpailun kärkeen – Toisteletko tyhjiä käsitteitä vai rakennatko tulevaisuutta?Tapahtumien avulla elinvoima­kilpailun kärkeen – Toisteletko tyhjiä käsitteitä vai rakennatko tulevaisuutta?
Tapahtumien avulla elinvoima­kilpailun kärkeen – Toisteletko tyhjiä käsitteitä vai rakennatko tulevaisuutta?Tapahtumien avulla elinvoima­kilpailun kärkeen – Toisteletko tyhjiä käsitteitä vai rakennatko tulevaisuutta?Tapahtumien avulla elinvoima­kilpailun kärkeen – Toisteletko tyhjiä käsitteitä vai rakennatko tulevaisuutta?Tapahtumien avulla elinvoima­kilpailun kärkeen – Toisteletko tyhjiä käsitteitä vai rakennatko tulevaisuutta?Tapahtumien avulla elinvoima­kilpailun kärkeen – Toisteletko tyhjiä käsitteitä vai rakennatko tulevaisuutta?
-
Tapahtuma-ala
Rahoitus
Tapahtumien avulla elinvoima­kilpailun kärkeen – Toisteletko tyhjiä käsitteitä vai rakennatko tulevaisuutta?
tapahtuma-ala
Suomalainen tv- ja elokuva-ala luo positiivista maakuvaa ja takoo 1,6 miljardin liikevaihtoa. Loikkaako sisältö-Suomi kasvuun teknologian avulla? Suomalainen tv- ja elokuva-ala luo positiivista maakuvaa ja takoo 1,6 miljardin liikevaihtoa. Loikkaako sisältö-Suomi kasvuun teknologian avulla?
Suomalainen tv- ja elokuva-ala luo positiivista maakuvaa ja takoo 1,6 miljardin liikevaihtoa. Loikkaako sisältö-Suomi kasvuun teknologian avulla? Suomalainen tv- ja elokuva-ala luo positiivista maakuvaa ja takoo 1,6 miljardin liikevaihtoa. Loikkaako sisältö-Suomi kasvuun teknologian avulla? Suomalainen tv- ja elokuva-ala luo positiivista maakuvaa ja takoo 1,6 miljardin liikevaihtoa. Loikkaako sisältö-Suomi kasvuun teknologian avulla? Suomalainen tv- ja elokuva-ala luo positiivista maakuvaa ja takoo 1,6 miljardin liikevaihtoa. Loikkaako sisältö-Suomi kasvuun teknologian avulla? Suomalainen tv- ja elokuva-ala luo positiivista maakuvaa ja takoo 1,6 miljardin liikevaihtoa. Loikkaako sisältö-Suomi kasvuun teknologian avulla?
-
Av-ala
Rahoitus
Suomalainen tv- ja elokuva-ala luo positiivista maakuvaa ja takoo 1,6 miljardin liikevaihtoa. Loikkaako sisältö-Suomi kasvuun teknologian avulla?
av-ala
Eko­systeemiä tai ei, mutta yhteistyö vie aina uuden äärelle. Miten luovien alojen ekosysteemi­kehitystä tuetaan Tampereella?Eko­systeemiä tai ei, mutta yhteistyö vie aina uuden äärelle. Miten luovien alojen ekosysteemi­kehitystä tuetaan Tampereella?
Eko­systeemiä tai ei, mutta yhteistyö vie aina uuden äärelle. Miten luovien alojen ekosysteemi­kehitystä tuetaan Tampereella?Eko­systeemiä tai ei, mutta yhteistyö vie aina uuden äärelle. Miten luovien alojen ekosysteemi­kehitystä tuetaan Tampereella?Eko­systeemiä tai ei, mutta yhteistyö vie aina uuden äärelle. Miten luovien alojen ekosysteemi­kehitystä tuetaan Tampereella?Eko­systeemiä tai ei, mutta yhteistyö vie aina uuden äärelle. Miten luovien alojen ekosysteemi­kehitystä tuetaan Tampereella?Eko­systeemiä tai ei, mutta yhteistyö vie aina uuden äärelle. Miten luovien alojen ekosysteemi­kehitystä tuetaan Tampereella?
-
Aluekehitys
Monialaisuus
Eko­systeemiä tai ei, mutta yhteistyö vie aina uuden äärelle. Miten luovien alojen ekosysteemi­kehitystä tuetaan Tampereella?
aluekehitys
Luovien alojen keskittymien ja hubien suunnittelu­opas on käytännöllinen työkalu­pakki toiminnan kehittämiseen ja vaikuttavuuden kasvattamiseenLuovien alojen keskittymien ja hubien suunnittelu­opas on käytännöllinen työkalu­pakki toiminnan kehittämiseen ja vaikuttavuuden kasvattamiseen
Luovien alojen keskittymien ja hubien suunnittelu­opas on käytännöllinen työkalu­pakki toiminnan kehittämiseen ja vaikuttavuuden kasvattamiseenLuovien alojen keskittymien ja hubien suunnittelu­opas on käytännöllinen työkalu­pakki toiminnan kehittämiseen ja vaikuttavuuden kasvattamiseenLuovien alojen keskittymien ja hubien suunnittelu­opas on käytännöllinen työkalu­pakki toiminnan kehittämiseen ja vaikuttavuuden kasvattamiseenLuovien alojen keskittymien ja hubien suunnittelu­opas on käytännöllinen työkalu­pakki toiminnan kehittämiseen ja vaikuttavuuden kasvattamiseenLuovien alojen keskittymien ja hubien suunnittelu­opas on käytännöllinen työkalu­pakki toiminnan kehittämiseen ja vaikuttavuuden kasvattamiseen
-
Tiekartta
Aluekehitys
Luovien alojen keskittymien ja hubien suunnittelu­opas on käytännöllinen työkalu­pakki toiminnan kehittämiseen ja vaikuttavuuden kasvattamiseen
tiekartta
Haetko täydennystä työkalu­pakkiin? Luovan talouden strategia­työkalu auttaa kehittämis­työssä ja tukee alueiden kestävää kasvua Haetko täydennystä työkalu­pakkiin? Luovan talouden strategia­työkalu auttaa kehittämis­työssä ja tukee alueiden kestävää kasvua
Haetko täydennystä työkalu­pakkiin? Luovan talouden strategia­työkalu auttaa kehittämis­työssä ja tukee alueiden kestävää kasvua Haetko täydennystä työkalu­pakkiin? Luovan talouden strategia­työkalu auttaa kehittämis­työssä ja tukee alueiden kestävää kasvua Haetko täydennystä työkalu­pakkiin? Luovan talouden strategia­työkalu auttaa kehittämis­työssä ja tukee alueiden kestävää kasvua Haetko täydennystä työkalu­pakkiin? Luovan talouden strategia­työkalu auttaa kehittämis­työssä ja tukee alueiden kestävää kasvua Haetko täydennystä työkalu­pakkiin? Luovan talouden strategia­työkalu auttaa kehittämis­työssä ja tukee alueiden kestävää kasvua
-
Tiekartta
Strategia
Haetko täydennystä työkalu­pakkiin? Luovan talouden strategia­työkalu auttaa kehittämis­työssä ja tukee alueiden kestävää kasvua
strategia
Yrityskehittäjien kenttä kaipaa yhteistyötä, tietoa ja vertaisverkostoitumista luovan talouden edistämisessäYrityskehittäjien kenttä kaipaa yhteistyötä, tietoa ja vertaisverkostoitumista luovan talouden edistämisessä
Yrityskehittäjien kenttä kaipaa yhteistyötä, tietoa ja vertaisverkostoitumista luovan talouden edistämisessäYrityskehittäjien kenttä kaipaa yhteistyötä, tietoa ja vertaisverkostoitumista luovan talouden edistämisessäYrityskehittäjien kenttä kaipaa yhteistyötä, tietoa ja vertaisverkostoitumista luovan talouden edistämisessäYrityskehittäjien kenttä kaipaa yhteistyötä, tietoa ja vertaisverkostoitumista luovan talouden edistämisessäYrityskehittäjien kenttä kaipaa yhteistyötä, tietoa ja vertaisverkostoitumista luovan talouden edistämisessä
-
Yrittäjyys
Aluekehitys
Yrityskehittäjien kenttä kaipaa yhteistyötä, tietoa ja vertaisverkostoitumista luovan talouden edistämisessä
Tiekartta
Saimaan alue on European Region of Gastronomy 2024 – kansainvälisen ruokamatkailu­järjestön raadilla perusteena alueen kestävä elämäntapa ja kulttuuri Saimaan alue on European Region of Gastronomy 2024 – kansainvälisen ruokamatkailu­järjestön raadilla perusteena alueen kestävä elämäntapa ja kulttuuri
Saimaan alue on European Region of Gastronomy 2024 – kansainvälisen ruokamatkailu­järjestön raadilla perusteena alueen kestävä elämäntapa ja kulttuuri Saimaan alue on European Region of Gastronomy 2024 – kansainvälisen ruokamatkailu­järjestön raadilla perusteena alueen kestävä elämäntapa ja kulttuuri Saimaan alue on European Region of Gastronomy 2024 – kansainvälisen ruokamatkailu­järjestön raadilla perusteena alueen kestävä elämäntapa ja kulttuuri Saimaan alue on European Region of Gastronomy 2024 – kansainvälisen ruokamatkailu­järjestön raadilla perusteena alueen kestävä elämäntapa ja kulttuuri Saimaan alue on European Region of Gastronomy 2024 – kansainvälisen ruokamatkailu­järjestön raadilla perusteena alueen kestävä elämäntapa ja kulttuuri
-
Markkinointi
Aluekehitys
Saimaan alue on European Region of Gastronomy 2024 – kansainvälisen ruokamatkailu­järjestön raadilla perusteena alueen kestävä elämäntapa ja kulttuuri
Markkinointi
Selvitys: Tapahtuma-alaa ei tunnisteta elinkeinona, mikä on este kasvulleSelvitys: Tapahtuma-alaa ei tunnisteta elinkeinona, mikä on este kasvulle
Selvitys: Tapahtuma-alaa ei tunnisteta elinkeinona, mikä on este kasvulleSelvitys: Tapahtuma-alaa ei tunnisteta elinkeinona, mikä on este kasvulleSelvitys: Tapahtuma-alaa ei tunnisteta elinkeinona, mikä on este kasvulleSelvitys: Tapahtuma-alaa ei tunnisteta elinkeinona, mikä on este kasvulleSelvitys: Tapahtuma-alaa ei tunnisteta elinkeinona, mikä on este kasvulle
-
Tapahtuma-ala
Strategia
Selvitys: Tapahtuma-alaa ei tunnisteta elinkeinona, mikä on este kasvulle
tapahtuma-ala
Strategiaa ja tavoitteellisuutta luovan talouden aluekehittä­miseenStrategiaa ja tavoitteellisuutta luovan talouden aluekehittä­miseen
Strategiaa ja tavoitteellisuutta luovan talouden aluekehittä­miseenStrategiaa ja tavoitteellisuutta luovan talouden aluekehittä­miseenStrategiaa ja tavoitteellisuutta luovan talouden aluekehittä­miseenStrategiaa ja tavoitteellisuutta luovan talouden aluekehittä­miseenStrategiaa ja tavoitteellisuutta luovan talouden aluekehittä­miseen
-
Tiekartta
Aluekehitys
Strategiaa ja tavoitteellisuutta luovan talouden aluekehittä­miseen
Tiekartta
4+1 Kaarina Gould: "Huipputekijät ovat useimmiten innoissaan, kun heitä kutsutaan jakamaan ajatuksia oman hiekkalaatikon ulkopuolelle.”4+1 Kaarina Gould: "Huipputekijät ovat useimmiten innoissaan, kun heitä kutsutaan jakamaan ajatuksia oman hiekkalaatikon ulkopuolelle.”
4+1 Kaarina Gould: "Huipputekijät ovat useimmiten innoissaan, kun heitä kutsutaan jakamaan ajatuksia oman hiekkalaatikon ulkopuolelle.”4+1 Kaarina Gould: "Huipputekijät ovat useimmiten innoissaan, kun heitä kutsutaan jakamaan ajatuksia oman hiekkalaatikon ulkopuolelle.”4+1 Kaarina Gould: "Huipputekijät ovat useimmiten innoissaan, kun heitä kutsutaan jakamaan ajatuksia oman hiekkalaatikon ulkopuolelle.”4+1 Kaarina Gould: "Huipputekijät ovat useimmiten innoissaan, kun heitä kutsutaan jakamaan ajatuksia oman hiekkalaatikon ulkopuolelle.”4+1 Kaarina Gould: "Huipputekijät ovat useimmiten innoissaan, kun heitä kutsutaan jakamaan ajatuksia oman hiekkalaatikon ulkopuolelle.”
-
Museot
Aluekehitys
4+1 Kaarina Gould: "Huipputekijät ovat useimmiten innoissaan, kun heitä kutsutaan jakamaan ajatuksia oman hiekkalaatikon ulkopuolelle.”
museot
Kiertotalous-Suomi aloittaa toimintansa – työkaluja kiertotalouden kehittämiseenKiertotalous-Suomi aloittaa toimintansa – työkaluja kiertotalouden kehittämiseen
Kiertotalous-Suomi aloittaa toimintansa – työkaluja kiertotalouden kehittämiseenKiertotalous-Suomi aloittaa toimintansa – työkaluja kiertotalouden kehittämiseenKiertotalous-Suomi aloittaa toimintansa – työkaluja kiertotalouden kehittämiseenKiertotalous-Suomi aloittaa toimintansa – työkaluja kiertotalouden kehittämiseenKiertotalous-Suomi aloittaa toimintansa – työkaluja kiertotalouden kehittämiseen
-
Strategia
Aluekehitys
Kiertotalous-Suomi aloittaa toimintansa – työkaluja kiertotalouden kehittämiseen
aluekehitys
Projektijohtaja Perttu Pesä – mitä kulttuuripääkaupunkihanke tuo Pirkanmaalle tullessaan?Projektijohtaja Perttu Pesä – mitä kulttuuripääkaupunkihanke tuo Pirkanmaalle tullessaan?
Projektijohtaja Perttu Pesä – mitä kulttuuripääkaupunkihanke tuo Pirkanmaalle tullessaan?Projektijohtaja Perttu Pesä – mitä kulttuuripääkaupunkihanke tuo Pirkanmaalle tullessaan?Projektijohtaja Perttu Pesä – mitä kulttuuripääkaupunkihanke tuo Pirkanmaalle tullessaan?Projektijohtaja Perttu Pesä – mitä kulttuuripääkaupunkihanke tuo Pirkanmaalle tullessaan?Projektijohtaja Perttu Pesä – mitä kulttuuripääkaupunkihanke tuo Pirkanmaalle tullessaan?
-
Aluekehitys
Projektijohtaja Perttu Pesä – mitä kulttuuripääkaupunkihanke tuo Pirkanmaalle tullessaan?
Aluekehitys
Hankejohtaja Piia Rantala-Korhonen – Millaisia oppeja kulttuuripääkaupunkihanke on Oululle ja sen lähikunnille antanut?Hankejohtaja Piia Rantala-Korhonen – Millaisia oppeja kulttuuripääkaupunkihanke on Oululle ja sen lähikunnille antanut?
Hankejohtaja Piia Rantala-Korhonen – Millaisia oppeja kulttuuripääkaupunkihanke on Oululle ja sen lähikunnille antanut?Hankejohtaja Piia Rantala-Korhonen – Millaisia oppeja kulttuuripääkaupunkihanke on Oululle ja sen lähikunnille antanut?Hankejohtaja Piia Rantala-Korhonen – Millaisia oppeja kulttuuripääkaupunkihanke on Oululle ja sen lähikunnille antanut?Hankejohtaja Piia Rantala-Korhonen – Millaisia oppeja kulttuuripääkaupunkihanke on Oululle ja sen lähikunnille antanut?Hankejohtaja Piia Rantala-Korhonen – Millaisia oppeja kulttuuripääkaupunkihanke on Oululle ja sen lähikunnille antanut?
-
Aluekehitys
Strategia
Hankejohtaja Piia Rantala-Korhonen – Millaisia oppeja kulttuuripääkaupunkihanke on Oululle ja sen lähikunnille antanut?
Aluekehitys
Hankejohtaja Sari Kaasinen – Millaisin mielin kulttuuripääkaupunkihanketta on Itä-Suomessa tehty?Hankejohtaja Sari Kaasinen – Millaisin mielin kulttuuripääkaupunkihanketta on Itä-Suomessa tehty?
Hankejohtaja Sari Kaasinen – Millaisin mielin kulttuuripääkaupunkihanketta on Itä-Suomessa tehty?Hankejohtaja Sari Kaasinen – Millaisin mielin kulttuuripääkaupunkihanketta on Itä-Suomessa tehty?Hankejohtaja Sari Kaasinen – Millaisin mielin kulttuuripääkaupunkihanketta on Itä-Suomessa tehty?Hankejohtaja Sari Kaasinen – Millaisin mielin kulttuuripääkaupunkihanketta on Itä-Suomessa tehty?Hankejohtaja Sari Kaasinen – Millaisin mielin kulttuuripääkaupunkihanketta on Itä-Suomessa tehty?
-
Aluekehitys
Strategia
Hankejohtaja Sari Kaasinen – Millaisin mielin kulttuuripääkaupunkihanketta on Itä-Suomessa tehty?
Aluekehitys
Topi Haapanen – Posintra Oy:n aluekehitysjohtaja kertoo Porvoon Länsirannan alueen konseptikilpailusta sekä kehitystyöstäTopi Haapanen – Posintra Oy:n aluekehitysjohtaja kertoo Porvoon Länsirannan alueen konseptikilpailusta sekä kehitystyöstä
Topi Haapanen – Posintra Oy:n aluekehitysjohtaja kertoo Porvoon Länsirannan alueen konseptikilpailusta sekä kehitystyöstäTopi Haapanen – Posintra Oy:n aluekehitysjohtaja kertoo Porvoon Länsirannan alueen konseptikilpailusta sekä kehitystyöstäTopi Haapanen – Posintra Oy:n aluekehitysjohtaja kertoo Porvoon Länsirannan alueen konseptikilpailusta sekä kehitystyöstäTopi Haapanen – Posintra Oy:n aluekehitysjohtaja kertoo Porvoon Länsirannan alueen konseptikilpailusta sekä kehitystyöstäTopi Haapanen – Posintra Oy:n aluekehitysjohtaja kertoo Porvoon Länsirannan alueen konseptikilpailusta sekä kehitystyöstä
-
Aluekehitys
Yrittäjyys
Topi Haapanen – Posintra Oy:n aluekehitysjohtaja kertoo Porvoon Länsirannan alueen konseptikilpailusta sekä kehitystyöstä
Aluekehitys
ILMIÖ, osa 2/2: luovien alojen tiloja ilmestyy vinhaan tahtiin ympäri maataILMIÖ, osa 2/2: luovien alojen tiloja ilmestyy vinhaan tahtiin ympäri maata
ILMIÖ, osa 2/2: luovien alojen tiloja ilmestyy vinhaan tahtiin ympäri maataILMIÖ, osa 2/2: luovien alojen tiloja ilmestyy vinhaan tahtiin ympäri maataILMIÖ, osa 2/2: luovien alojen tiloja ilmestyy vinhaan tahtiin ympäri maataILMIÖ, osa 2/2: luovien alojen tiloja ilmestyy vinhaan tahtiin ympäri maataILMIÖ, osa 2/2: luovien alojen tiloja ilmestyy vinhaan tahtiin ympäri maata
-
Aluekehitys
ILMIÖ, osa 2/2: luovien alojen tiloja ilmestyy vinhaan tahtiin ympäri maata
Aluekehitys
Tampere 2026: Vahva kakkoskaupunkibrändi SuomeenTampere 2026: Vahva kakkoskaupunkibrändi Suomeen
Tampere 2026: Vahva kakkoskaupunkibrändi SuomeenTampere 2026: Vahva kakkoskaupunkibrändi SuomeenTampere 2026: Vahva kakkoskaupunkibrändi SuomeenTampere 2026: Vahva kakkoskaupunkibrändi SuomeenTampere 2026: Vahva kakkoskaupunkibrändi Suomeen
-
Aluekehitys
Strategia
Tampere 2026: Vahva kakkoskaupunkibrändi Suomeen
Aluekehitys
Saimaa-ilmiö 2026: Kävi miten kävi, nyt tehdään Saimaa-ilmiö!Saimaa-ilmiö 2026: Kävi miten kävi, nyt tehdään Saimaa-ilmiö!
Saimaa-ilmiö 2026: Kävi miten kävi, nyt tehdään Saimaa-ilmiö!Saimaa-ilmiö 2026: Kävi miten kävi, nyt tehdään Saimaa-ilmiö!Saimaa-ilmiö 2026: Kävi miten kävi, nyt tehdään Saimaa-ilmiö!Saimaa-ilmiö 2026: Kävi miten kävi, nyt tehdään Saimaa-ilmiö!Saimaa-ilmiö 2026: Kävi miten kävi, nyt tehdään Saimaa-ilmiö!
-
Aluekehitys
Kulttuuri
Saimaa-ilmiö 2026: Kävi miten kävi, nyt tehdään Saimaa-ilmiö!
Aluekehitys
Oulu 2026: Kulttuuri löytää tiensä sydämeenOulu 2026: Kulttuuri löytää tiensä sydämeen
Oulu 2026: Kulttuuri löytää tiensä sydämeenOulu 2026: Kulttuuri löytää tiensä sydämeenOulu 2026: Kulttuuri löytää tiensä sydämeenOulu 2026: Kulttuuri löytää tiensä sydämeenOulu 2026: Kulttuuri löytää tiensä sydämeen
-
Strategia
Aluekehitys
Oulu 2026: Kulttuuri löytää tiensä sydämeen
Strategia
Klikkaamalla "Hyväksyn kaikki evästeet" hyväksyt, että evästeet tallennetaan laitteellesi parantamaan sivuston navigointia, analysoimaan sivuston käyttöä ja tehostamaan mainontaamme. Lue lisätietoja evästepolitiikastamme.