Luova osaaminen saunaelämyksen kehittämisessä

Updated: Sep 4

Creative Finland tekee tietoa näkyväksi ja on koonnut tietopaketteja ja visualisointia luovan työn eri näkökulmista ja potentiaalista. Tuoreessa visualisoinnissa, jonka Creative Finland on tuottanut yhteistyössä Sauna from Finland ry:n kanssa, nostetaan esiin suomalaisen saunaelämyksen ympärille muodostunutta laajaa ja monipuolista, eri alojen ammattilaisia, asiantuntijoita ja yrityksiä kokoavaa verkostoa.

Sauna from Finlandin liiketoimintaverkosto on hyvä esimerkki siitä, miksi eri kokoisten ja eri toimialoilla toimivien yritysten kannattaa tehdä enemmän yhteistyötä. Saunaelämys on kokonaisvaltainen ja moniaistinen kokemus: se sisältää niin hyvinvointiin, terveyteen ja liikuntaan kuin ihonhoitoon, pukeutumiseen ja ruokaan liittyviä tuotteita ja palveluita.Visualisoinnissa pääsee linkkien kautta tutustumaan muutamiin saunaelämykseen liittyviin yrityksiin. Satoja lisää löytyy Sauna from Finlandin verkostosta. Lataa kuvan pdf-versio täältä >


Tarvitsemme Suomeen monialaisia ekosysteemejä, jotka mahdollistavat eri toimialojen kohtaamisia ja jotka lisäävät rohkeutta kokeilla uusia asioita. Tarvitsemme alustoja, joilla voidaan verkostoitua ja luoda yhteyksiä uusiin asiakkaisiin sekä iskeä kipinää uusille ratkaisuille.


Kekseliäät ratkaisut yllättävienkin kumppaneiden kanssa luovat markkinoita ja uutta arvoa asiakkaille. Rohkeat innovaatiot, kestävä kehitys, erilaisten käyttäjien tarpeet, globaalit ongelmat – kaikkeen tarvitaan luovuutta ja monialaista kumppanuutta.


Luova osaaminen saunaelämyksen luomisessa


Saunaelämys on maailman onnellisimman kansan elämäntapa, jossa ovat erottamattomina osina Suomen vahvuudet – puhdas ilma ja vesi, metsä, turvallisuus.


Sauna from Finland ry:n toiminnanjohtaja Carita Harjun mukaan aitojen ja moniaististen saunaelämysten rakentamisessa tarvitaan ennen kaikkea luovuutta.


”Luovuus mahdollistaa sekä erilaisten asiakkaiden tarpeiden huomioimisen että uusien innovaatioiden synnyttämisen ja uniikkien ratkaisujen rakentamisen tulevaisuuden saunaelämyksiä varten.”


Carita muistuttaa, että luovuutta käyttämällä saunaelämykseen voidaan liittää jatkuvasti uusia, rentoutumista ja läsnäoloa palvelevia aistikokemuksia, kuten herkullisia ruokia, kauniita tarvikkeita, hoitavia kosmetiikkatuotteita, upeita audiovisuaalisia kokemuksia ja tyylikkäitä tekstiilejä.


”Jokaisen toimialan yrityksen ja asiantuntijan panos on tärkeä monipuolisten saunaelämysten rakentamisessa”.


Lataa Luova osaaminen saunaelämyksen kehittämisessä -infograafi (pdf) >

57 views

Creative Finland

#creativefinland 

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • SoundCloud

Käynti- ja postiosoite

Creative Finland

Luovan talouden agentit ja managerit ry AGMA 

Kaikukatu 4 A

00530 Helsinki 

Verkostojohtaja, sisällöt ja hankeviestintä

Anu-Katriina Perttunen

+358 44 534 5285

anu-katriina.perttunen (a) creativefinland.fi

Viestintäkoordinaattori, hankeviestintä ja verkkosivut

Essi Niemenmaa

+358 449704537

essi.niemenmaa (a) creativefinland.fi

​​Projektijohtaja (1.1.2020 alkaen), hallinto ja talous

Katariina Malmberg

+358 50 5727 283

katariina.malmberg (a) creativefinland.fi

Creative Finland -hankkeen tietosuojaseloste

© Creative Finland / AGMA