Luovien alojen hautomotoimijat kokoontuivat


Syyskuussa Kaapelitehtaalle kokoontui parisataa eurooppalaista luovan alan toimijaa ja kehittäjää European Creative Industries Summitiin. Tapaamisen tuoksinassa syntyi idea ja ajatus koota yhteen eri maista luovan alan hautomotoimijoita. Kului vain pari kuukautta ja ensimmäinen verkostotapaaminen järjestettiin Helsingissä 25.-26. marraskuuta.


Tapaamisen mahdollisti yhteistyö Creative Finlandin, opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Taiteen edistämiskeskuksen kanssa. OKM ja Taike koordinoivat Northern Dimension Partnership of Culture -hanketta, jonka puitteissa tapaaminen järjestettiin.


Verkostotapaaminen kokosi edustajia luovien alojen hautomoista ja -hubeista yhdeksästä maasta: Suomi, Ruotsi, Tanska, Islanti, Venäjä, Viro, Latvia, Liettua ja Saksa.


Verkosto jatkaa yhteistyötä säännöllisillä tapaamisilla ja etsimällä rahoituslähteitä, jotta voidaan jatkaa mm. asiantuntija- sekä yrittäjävaihtoa hautomoiden välillä. Hautomoyrittäjille halutaan avata uusia markkinoita sekä mahdollisuutta käyttää hautomoiden toimitiloja eri maissa.


Yhteistyö on lähtenyt vauhdilla liikkeelle, ja Creven joulukuisessa virtuaalitapahtumassa oli sparraamassa Ruotsista Klump-kiihdyttämön johtaja Martin Q Larsson.

20 views

Creative Finland

#creativefinland 

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • SoundCloud

Käynti- ja postiosoite

Creative Finland

Luovan talouden agentit ja managerit ry AGMA 

Kaikukatu 4 A

00530 Helsinki 

Verkostojohtaja, sisällöt ja hankeviestintä

Anu-Katriina Perttunen

+358 44 534 5285

anu-katriina.perttunen (a) creativefinland.fi

Viestintäkoordinaattori, hankeviestintä ja verkkosivut

Essi Niemenmaa

+358 40 0187 618

essi.niemenmaa (a) creativefinland.fi

​​Projektijohtaja, hallinto ja talous

Katariina Malmberg

+358 50 5727 283

katariina.malmberg (a) creativefinland.fi

Creative Finland -hankkeen tietosuojaseloste

© Creative Finland / AGMA