Luovien alojen hautomotoimijat kokoontuivat


Syyskuussa Kaapelitehtaalle kokoontui parisataa eurooppalaista luovan alan toimijaa ja kehittäjää European Creative Industries Summitiin. Tapaamisen tuoksinassa syntyi idea ja ajatus koota yhteen eri maista luovan alan hautomotoimijoita. Kului vain pari kuukautta ja ensimmäinen verkostotapaaminen järjestettiin Helsingissä 25.-26. marraskuuta.


Tapaamisen mahdollisti yhteistyö Creative Finlandin, opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Taiteen edistämiskeskuksen kanssa. OKM ja Taike koordinoivat Northern Dimension Partnership of Culture -hanketta, jonka puitteissa tapaaminen järjestettiin.


Verkostotapaaminen kokosi edustajia luovien alojen hautomoista ja -hubeista yhdeksästä maasta: Suomi, Ruotsi, Tanska, Islanti, Venäjä, Viro, Latvia, Liettua ja Saksa.


Verkosto jatkaa yhteistyötä säännöllisillä tapaamisilla ja etsimällä rahoituslähteitä, jotta voidaan jatkaa mm. asiantuntija- sekä yrittäjävaihtoa hautomoiden välillä. Hautomoyrittäjille halutaan avata uusia markkinoita sekä mahdollisuutta käyttää hautomoiden toimitiloja eri maissa.


Yhteistyö on lähtenyt vauhdilla liikkeelle, ja Creven joulukuisessa virtuaalitapahtumassa oli sparraamassa Ruotsista Klump-kiihdyttämön johtaja Martin Q Larsson.

41 views