Myssyfarmi voittoon Suomen Creative Business Cupissa


Vas. Ari Seppänen NewCo Helsingistä, Antti Salminen Business Finlandista, Pirjo Airaksinen Superson Oy:stä, Anna Rauhansuu Myssyfarmista, Petro Lahtinen Woodiosta ja Tatu Tyni D.I.E. Techistä.

Creative Business Cupin Suomen finaalin voiton vei Myssyfarmi Helsingin kaupungintalon juhlasalissa 16.8.2018 järjestetyssä pitchauskilpailussa. Kolme finalistia, Myssyfarmi, D.I.E. Tech ja Woodio pitchasivat kukin viisi minuuttia ja vastasivat sitten tuomariston tiukkoihin kysymyksiin ja kommentteihin. Tuomaristoon kuuluivat Head of Culture Pirjo Airaksinen Superson Oy:stä, startup-yritysneuvoja Ari Seppänen NewCo Helsingistä ja asiantuntija Antti Salminen Business Finlandista.


D.I.E. Tech Oy oli mukana digitaalisella näyttämöllään, joka mahdollistaa reaaliaikaiset ja dynaamiset tehosteet kaikenkokoisten live-esitysten luomiseen. Woodio Oy:n materiaali on ekologinen puukomposiitti, joka on täysin vettähylkivä ja kierrätettävä. Woodion tuotteita ovat kylpyhuoneiden ja keittiöiden kalusteet. Myssyfarmi Oy valmistaa suomenlampaiden villasta paikallisten mummojen neulomia asusteita, jotka ovat täysin yksilöitäviä.


Tuomaristo näki potentiaalia kaikissa esityksissä. Pohdinnan jälkeen voittajaksi valittiin Myssyfarmi, jonka tarina oli erityisen vakuuttava. Myös pitchauksen voimakas visuaalisuus oli valttikortti.


Myssyfarmi lähtee Suomen edustajaksi Creative Business Cupin finaaliin Kööpehaminaan 26.–27.11.2018. Creative Business Cup kokoaa maailman parhaat luovien alojen bisnesideat, sillä mukana on 60 maata. Kilpailun keskeisimmät arvostelukriteerit ovat uutuusarvo ja kaupallinen potentiaali.


Creative Business Cupin Suomen osakilpailun järjesti Creative Finland yhteistyössä Helsingin kaupungin Elinkeino-osaston kanssa.

58 views