Moottorisahataide Takamaalta seilaa loistoristeilijällä maailman meriä

Moottorisahataide Takamaalta seilaa loistoristeilijällä maailman meriä
Moottorisahataide Takamaalta seilaa loistoristeilijällä maailman meriä

Itseoppineen moottorisahataiteilija Juha Käkelän maailmanvalloitus on alkanut. Kuva: Kirsti Kivimäki

Turun telakalla koettiin vuoden 2020 lopulla erikoinen hetki. Meyer Turku luovutti maailman suurimmalle risteilyoperaattorille loistoristeilijä Mardi Grasin ilman juhlallisuuksia. Tavallista valmiimpi alus liukui vesille tilaajan aikaisemman siunauksen ”tehdään hyvä laiva rauhassa” saattelemana. Matkan alkaessa suurin yleisö löytyi laivan ylimmältä ulkokannelta. Siellä horisonttiin katselivat suomalaisen moottorisahataiteilijan veistämät 80 Tiki-jumala -veistosta. Millainen karnevaali oli moottorisahataiteen ja Mardi Grasin kohtaaminen? Siitä Creative Finlandille kertoivat taiteilija Juha Käkelä, laivasisustusprojekteja koordinoiva Maarit Suominen sekä loistoristeilijöiden pääsuunnittelija Petu Kummala.

Ilman tekemistä ei ole tuuria

Juha Käkelä Ylöjärven Takamaalta muistaa yhteydenoton elävästi. Vuoden 2019 alussa saapunut sähköposti esitteli risteilijäprojektin ja päättyi kysymykseen, kiinnostaako. ”Mitään miettimättä vastasin, että kiinnostaa.” Sitä, miksi yhteydenotto tuli juuri hänelle, ei Käkelä silloin jäänyt pohtimaan.

Nyt hän näkee tilauksen veistouransa luonnollisena jatkumona. ”Tein ensimmäisen moottorisahaveistoksen 1998. Innostuin heti. Olen alusta lähtien veistänyt ja toiminut omalla tavallani. En ole halunnut piileskellä, vaan olla mahdollisimman paljon esillä.”

Käkelä onkin ollut tuttu näky erilaisissa tapahtumissa, messuilla ja kilpailuissa. Ensimmäiset kymmenen vuotta, kova työ ja kilpailut opettivat tekijäänsä. Teosmyynti kasvoi, moottorisahaveistokurssien vetäminen alkoi ja kilpailumenestys parani. Median kiinnostus lisääntyi ja ensimmäiset kutsut kansainvälisiin kilpailuihin saapuivat.

Niiden tason kehitystä Käkelä seuraa menemällä mukaan. Siperian Tomskissa järjestettävä maailman suurin moottorisahafestivaali kutsuu vuosittain yhteen yli 200 valittua veistäjää ympäri maailman.

Kansainväliset kilpailut pitävät Juha Käkelän ajan hermolla. Kuva: Ruslan Ibraimov

Kun yllätysposti risteilijäprojektista saapui, Käkelällä oli takanaan jo yli 20-vuotinen, päätyön ohessa rakennettu ura moottorisahaveistäjänä. Hän on lajin hallitseva Suomen mestari 2018. Hyllystä löytyvät myös aikaisemmat SM-mitalit kaikissa väreissä, jäänveiston Suomen mestaruus sekä maailmanennätys maailman pienimmän moottorisahaveistoskarhun tekemisessä.

Sen, että Käkelä löytyi Googlen kautta laivasisustuksesta vastaavan projektiväen tietoisuuteen, hän kokee olevan seurausta itseoppineen taiteilijan pitkäjänteisestä työstä. ”Tätä voi verrata urheiluun. Ensin on oltava osaamista, sitten tekemistä. Ilman tekemistä ei ole tuuria. Hyvä tekeminen ja hyvä tuuri kulkevat käsi kädessä”, kiteyttää Käkelä.

Meriteollisuus on elämysteollisuutta

Ennen Käkelän spontaania vastausta toisaalla tehty työ oli jo pitkällä. Alustyypistä riippuen risteilijäprojekti voi kestää jopa viisi vuotta. Amerikkalaisen Carnival Cruise Linesin pääsuunnittelijan, Turussa syntyneen Petu Kummalan työpöydällä Mardi Gras oli tuttu jo vuodesta 2015.

Miamista käsin katsottuna meriteollisuus on jatkuvaa uudistumista vaativaa elämysteollisuutta. ”Maailman ensimmäinen laivaan rakennettu vuoristorata. Se, että atrium sijaitsee laivan toisessa reunassa eikä keskellä, kuten yleensä on tapana. Ja laivan koko layout”, listaa Kummala Mardi Grasin uutuuksia.

Petu Kummala tietää 25 vuoden kansainvälisellä kokemuksella, että Suomi tunnetaan maailmalla risteilijöiden rakentajamaana. Suomalaisuus - jopa turkulaisuus - ovat siis eduksi tiettyyn rajaan asti. ”Vaikka pääsuunnittelijana vaikutan koko laivan yleiseen ilmeeseen ja kaikkeen suunnitteluun liittyvään, kyllä laivatilaukset päätetään eri ihmisten toimesta”, muistuttaa Kummala.

Juha Käkelän tie loistoristeilijän taiteilijaksi alkoi maailman suurimman risteilyoperaattorin, Carnival Cruise Linesin johtajan ihastuksesta Tiki-taiteeseen, ihmishahmoisiin puu- ja kiviveistoksiin. Hän oli kuullut moottorisahaveistosta ja katseet kääntyivät amerikkalaisiin veistäjiin. Petu Kummala halusi uskoa, että osaamista löytyisi Suomestakin.

Tilaajan toive välitettiin Turkuun laivan tilojen kokonaistoimituksia tekevälle Meyer Turku Oy:n tytäryritys Shipbuilding Completion Oy:lle. Projektinhallintaan erikoistuneen yrityksen vahvuus on kokonaisvaltainen ymmärrys tilaajien ja tilojen tarpeista.

Niinpä projektiostaja ja -koordinaattori Maarit Suomisen ja Mardi Grasin aikataulut kohtasivat vuonna 2017. Hänen kauttaan tilaaja-, arkkitehti- ja suunnittelupalaverit muuttuvat hankinnoiksi ja käytännön sisustustoimenpiteiksi. Kun missiona on elämys, suunnittelijoiden visioiden avaaminen käytäntöön sopiviksi on osto- ja materiaaliosaamisen näytön paikka.

Red Frog Tikibar hehkuu myös pimeässä. Kuva: Carnival Cruise Line

Mardi Grasin kohdalla päällimmäisenä mieleen nousevat arkkitehtien, sisustus- ja valaistussuunnittelijoiden sekä opastuksessa lisääntyvän visuaalisen ja digitaalisen osaamisen määrä. ”Myös taide on aina isossa roolissa. Laivan teema määrittelee, millaista taidetta käytetään”, tiivistää Suominen.

Tilanteesta riippuen valitaan taiteilijoita, jotka Carnivalin suunnittelutiimin kanssa luovat ja ehdottavat taidetta halutuille alueille. Usein ratkaisut ovat niin näyttäviä, että on makuasia, onko kyse taiteesta, designista vai arkkitehtuurista.

Sekä Suominen että Kummala ovat molemmat nähneet työssään risteilijöissä tapahtuneen muutoksen. Itse alukset ovat koko ajan erikoisempia, suorat seinät harvinaisempia ja muodot yhä tärkeämpiä. Wow-efektit, elämyksellisyys ja tekniikan lisääntyminen ovat osaltaan lisäämässä luovien alojen työllisyyttä alihankintaverkostoissa.

Myyminen on helppoa, kun ostaja osaa ostaa

Sekä Maarit Suominen että Juha Käkelä kiittelevät hienosti sujunutta yhteistyötä. ”En ole tottunut neuvottelemaan tällaisia kauppoja, mutta vastapuolella oli sellaiset henkilöt, joiden kanssa oli helppo toimia. Kaikki oli luontevaa. Luotin heihin täysin ja koin, että myös he minuun”, kiittelee Käkelä. Turun telakan halu käyttää suomalaisia toimittajia oli eduksi tässäkin yhteistyössä. Pyydetyt näytteet, mockupit, saattoi toimittaa itse suoraan telakalle.

Sopimuksesta sahan pärähdykseen vei puolitoista vuotta. Suunnittelua, puulajien ja hankintapaikkojen valintaa, mallikappaleita, työtapojen suunnittelua, aikatauluja... Puun valintaan käytettiin aikaa. Useiden kotimaisten puulajien jälkeen valittiin kuitenkin ulkokannen säitä varmasti kestävä burmalainen tiikki.

Työhön päästiin, kun muut työvaiheet sen sallivat. Mutta sitten saha soi. Taiteilijan osuus kesti kaksi kuukautta ja tuotti 80 Tiki-jumala -veistosta sekä 15 suurta toteemipaalua. Kaikki oli valmista elokuussa 2020.

Tilaajaa edustaneella ostajalla oli tarkka käsitys siitä, mitä halutaan. ”Toimeksianto oli mittoja ja teemoja myöten selvä. Oli helppo tehdä, kun ei tarvinnut miettiä sellaisia yksityiskohtia vaan sai keskittyä yksilöllisiin teoksiin. Työn määräkin tuntui vain hyvältä”, veistosten tunteiden ilmaisuun keskittynyt Käkelä kertoo.

Maarit Suomiselle moottorisahataide oli uusi tuttavuus, eikä hän osannut kuvitella kuinka suuria kokonaisuuksia moottorisahalla voi toteuttaa. ”Taiteilijaprojektit ovat tuttuja, niitä on aina. Mutta tämä oli uudenlainen projekti. Oli positiivinen yllätys, kuinka hienoja niistä tuli”, hämmästelee Suominen vieläkin.

Mardi Grasin ylimmän kannen kaksikerroksinen baari Kuva: Shipbuilding Completion

Mardi Grasin sisaralus on jo työn alla. Onko taiteilijayhteistyö jatkumassa? ”Toivotaan. Neuvotteluja käydään ja katsotaan, mitä tilaaja seuraavaan laivaan haluaa”, kiertelee Suominen, mutta syystä.

Laivojen pääsuunnittelijat ovat jatkuvasti uusien trendien aallonharjoilla. Muutokset ovat mahdollisia, eikä kaikki mene aina suunnitellusti. Siksi Suominen haaveileekin ammattilaiskäyttöön sopivasta osaajapankista, jossa olisi haettavissa jo näyttöihin yltäneitä ja toimituskykynsä todistaneita eri alojen osaajia. Se auttaisi niin ostamista kuin myymistä.

Taiteilija löytää lopulta yhden ongelman. Kaksi vuotta on nopealle pitkä aika. ”Oli vähän vaikeaa olla hiljaa. Oli hinku huutaa koko maailmalle, että olen saanut tehdä tällaisen duunin”, nauraa Käkelä ja hiljenee. Ehkä puhetta ja juhlaa riittää kahden aluksen edestä, kun sisaralus Carvival Celebration valmistuu Turussa 2022 sopivasti Carnival Cruise Linesin 50-vuotisjuhliin.

Itseoppinut kaupallinen taiteilija

”En olisi ikinä osannut arvata, että veistäjä voisi päästä mukaan tällaiseen projektiin. Itselleni ei koskaan ole tullut mieleenkään, että olisin voinut tarjoutua mukaan johonkin vastaavaan”, ihmettelee Käkelä. Projektin tärkein oppi onkin herätys. ”Mitä vaan voi tulla milloin vaan. Kannattaa luottaa omaan tekemiseen, niin se palkitaan.”

Kaikkien luottamus ei ole yhtä vahva. Julkisuudessakin kiivaana käyneet taiteilijoiden määrittelyyn ja kaupallisuuteen liittyvät ajatukset ovat Käkelällekin tuttuja. ”Olen itse oppinut taiteilija. Ei ole pakko käydä jotain akatemiaa, että osaa piirtää, maalata ja veistää. Kyllä minä jollain kriteereillä olen ITE-taiteilijakin, mutta en laita itseäni mihinkään kategorioihin. Teen taidetta, jota olen itse tekemällä oppinut veistämään”, pohtii Käkelä omaa paikkaansa taiteilijoiden lokeroissa.

Määrittelyjen lisäksi myös turhaa hänestä on kaupallisuutta ja tilaustöitä koskeva keskustelu. ”Vaikka ITE-taiteilijoita nykyään kartoitetaan ja taiteesta kirjoitetaan, usein artikkeleissa lukee, ettei haluta mitään kaupallista. Minä kyllä haluan. Kaupallisuus on ollut itselleni alusta lähtien eteenpäin työntävä voima. On tosi palkitsevaa ja mukavaa, että ihmiset haluavat ostaa veistoksia. Se, että niitä ostetaan, kertoo siitä että niistä pidetään. Se tuo myös työlle jatkumoa.” Käkelä uskoo myös oman osaamisen jakamiseen. ”Minulla ei ole tarvetta piilotella mitään, vaan haluan levittää veistämisen ilosanomaa ja opettaa muita.”

Ensimmäiset suuren luokan kansainväliset kaupat eivät ole sekoittaneet päätä, vaan ainoastaan vahvistaneet omia näkemyksiä asioista. ”Ei ole kauheasti sellaisia ITE-taiteilijoita, jotka elävät pelkästään taiteella. Mutta se voisi olla ihan mahdollista. Olisi syytä pikkuhiljaa tulla pois pimennoista ja muuttaa ITE-taidettakin myytäväksi vientituotteeksi.”

Ensimmäinen askel on jo mielessä. ”Suuressa maailmassa tehdään hyviä TV-ohjelmia veistäjistä”, naureskelee Käkelä ja alkaa laskea, kuinka monta veistäjää saisi houkuteltua mukaan. Luontevin vientituote Käkelälle on tietysti puu. ”Kyllä meidän Suomessa pitäisi enemmän käyttää puuta rakentamiseen, sisustamiseen, lujiin käyttöesineisiin ja taiteeseen.”

Katse kohdistuu nyt muihin vientialoihin. Menestystarinat näyttävät syntyvän yllättävistä yhdistelmistä ja rohkeista tekijöistä. Ehkä muidenkin päätoimialojen uudistaminen kaipaa karnevaalimaisia otteita.

Käkelän veistämät Tiki-jumalat ja toteemipaalut aloittavat suomalaisen moottorisahaveiston maailmanvalloituksen Mardi Gras -loistoristeilijän aikataulujen mukaisesti kevään 2021 aikana.

Älykaupungiksikin sanottu Mardi Gras -loistoristeilijä on lähtövalmis. Kuva: Carnival Cruise Line
Info

Carnival Cruise Line www.carnival.com

Carnival Cruise Line | Facebook

Moottorisahataiteilija Juha Käkelä www.puutarhataide.com

Juha Käkelän sahataidetta | Facebook Teksti: Tuija Valkeapää

Kuvat: Kirsti Kivimäki, Ruslan Ibraimov, Shipbuilding Completion, Carnival Cruise Line

Nämä saattaisivat kiinnostaa sinua
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Voiko luovuutta mitata, johtaa ja siten kasvattaa liiketoimintaa? Aalto-yliopiston tutkijat yhdistävät voimansa suomalaisyritysten kanssaVoiko luovuutta mitata, johtaa ja siten kasvattaa liiketoimintaa? Aalto-yliopiston tutkijat yhdistävät voimansa suomalaisyritysten kanssa
Voiko luovuutta mitata, johtaa ja siten kasvattaa liiketoimintaa? Aalto-yliopiston tutkijat yhdistävät voimansa suomalaisyritysten kanssaVoiko luovuutta mitata, johtaa ja siten kasvattaa liiketoimintaa? Aalto-yliopiston tutkijat yhdistävät voimansa suomalaisyritysten kanssaVoiko luovuutta mitata, johtaa ja siten kasvattaa liiketoimintaa? Aalto-yliopiston tutkijat yhdistävät voimansa suomalaisyritysten kanssaVoiko luovuutta mitata, johtaa ja siten kasvattaa liiketoimintaa? Aalto-yliopiston tutkijat yhdistävät voimansa suomalaisyritysten kanssaVoiko luovuutta mitata, johtaa ja siten kasvattaa liiketoimintaa? Aalto-yliopiston tutkijat yhdistävät voimansa suomalaisyritysten kanssa
-
TKI
Tieto ja tutkimukset
Voiko luovuutta mitata, johtaa ja siten kasvattaa liiketoimintaa? Aalto-yliopiston tutkijat yhdistävät voimansa suomalaisyritysten kanssa
TKI
Monistettavien sisältöalojen kasvusopimus julkaistu – Tavoitteena luoda musiikki-, kirjallisuus- ja pelialasta maailman toimivin monistettavien sisältöjen kasvuekosysteemiMonistettavien sisältöalojen kasvusopimus julkaistu – Tavoitteena luoda musiikki-, kirjallisuus- ja pelialasta maailman toimivin monistettavien sisältöjen kasvuekosysteemi
Monistettavien sisältöalojen kasvusopimus julkaistu – Tavoitteena luoda musiikki-, kirjallisuus- ja pelialasta maailman toimivin monistettavien sisältöjen kasvuekosysteemiMonistettavien sisältöalojen kasvusopimus julkaistu – Tavoitteena luoda musiikki-, kirjallisuus- ja pelialasta maailman toimivin monistettavien sisältöjen kasvuekosysteemiMonistettavien sisältöalojen kasvusopimus julkaistu – Tavoitteena luoda musiikki-, kirjallisuus- ja pelialasta maailman toimivin monistettavien sisältöjen kasvuekosysteemiMonistettavien sisältöalojen kasvusopimus julkaistu – Tavoitteena luoda musiikki-, kirjallisuus- ja pelialasta maailman toimivin monistettavien sisältöjen kasvuekosysteemiMonistettavien sisältöalojen kasvusopimus julkaistu – Tavoitteena luoda musiikki-, kirjallisuus- ja pelialasta maailman toimivin monistettavien sisältöjen kasvuekosysteemi
-
Kasvusopimus
Monialaisuus
Monistettavien sisältöalojen kasvusopimus julkaistu – Tavoitteena luoda musiikki-, kirjallisuus- ja pelialasta maailman toimivin monistettavien sisältöjen kasvuekosysteemi
Kasvusopimus
Aalto-yliopiston Radical Creatives -dokumentti tunnistaa radikaalin luovuuden voiman muuttaa maailmaa - ja sinun työtäsiAalto-yliopiston Radical Creatives -dokumentti tunnistaa radikaalin luovuuden voiman muuttaa maailmaa - ja sinun työtäsi
Aalto-yliopiston Radical Creatives -dokumentti tunnistaa radikaalin luovuuden voiman muuttaa maailmaa - ja sinun työtäsiAalto-yliopiston Radical Creatives -dokumentti tunnistaa radikaalin luovuuden voiman muuttaa maailmaa - ja sinun työtäsiAalto-yliopiston Radical Creatives -dokumentti tunnistaa radikaalin luovuuden voiman muuttaa maailmaa - ja sinun työtäsiAalto-yliopiston Radical Creatives -dokumentti tunnistaa radikaalin luovuuden voiman muuttaa maailmaa - ja sinun työtäsiAalto-yliopiston Radical Creatives -dokumentti tunnistaa radikaalin luovuuden voiman muuttaa maailmaa - ja sinun työtäsi
-
Innovaatiot
Koulutus
Aalto-yliopiston Radical Creatives -dokumentti tunnistaa radikaalin luovuuden voiman muuttaa maailmaa - ja sinun työtäsi
Innovaatiot
Artpreneurship: uusia avauksia sektorit ylittävään yhteistyöhön Luova Lämpiö -hankkeellaArtpreneurship: uusia avauksia sektorit ylittävään yhteistyöhön Luova Lämpiö -hankkeella
Artpreneurship: uusia avauksia sektorit ylittävään yhteistyöhön Luova Lämpiö -hankkeellaArtpreneurship: uusia avauksia sektorit ylittävään yhteistyöhön Luova Lämpiö -hankkeellaArtpreneurship: uusia avauksia sektorit ylittävään yhteistyöhön Luova Lämpiö -hankkeellaArtpreneurship: uusia avauksia sektorit ylittävään yhteistyöhön Luova Lämpiö -hankkeellaArtpreneurship: uusia avauksia sektorit ylittävään yhteistyöhön Luova Lämpiö -hankkeella
-
Monialaisuus
Tieto ja tutkimukset
Artpreneurship: uusia avauksia sektorit ylittävään yhteistyöhön Luova Lämpiö -hankkeella
Monialaisuus
Kättä pidempää päättäjille: Kauas kantava kasvu on tiivis yhteenveto musiikkialan yhteiskunnallisesta merkityksestäKättä pidempää päättäjille: Kauas kantava kasvu on tiivis yhteenveto musiikkialan yhteiskunnallisesta merkityksestä
Kättä pidempää päättäjille: Kauas kantava kasvu on tiivis yhteenveto musiikkialan yhteiskunnallisesta merkityksestäKättä pidempää päättäjille: Kauas kantava kasvu on tiivis yhteenveto musiikkialan yhteiskunnallisesta merkityksestäKättä pidempää päättäjille: Kauas kantava kasvu on tiivis yhteenveto musiikkialan yhteiskunnallisesta merkityksestäKättä pidempää päättäjille: Kauas kantava kasvu on tiivis yhteenveto musiikkialan yhteiskunnallisesta merkityksestäKättä pidempää päättäjille: Kauas kantava kasvu on tiivis yhteenveto musiikkialan yhteiskunnallisesta merkityksestä
-
Musiikki
Tapahtuma-ala
Kättä pidempää päättäjille: Kauas kantava kasvu on tiivis yhteenveto musiikkialan yhteiskunnallisesta merkityksestä
Musiikki
Muotibrändit pelimaailmoissa: 5 kiinnostavaa yhteistyötäMuotibrändit pelimaailmoissa: 5 kiinnostavaa yhteistyötä
Muotibrändit pelimaailmoissa: 5 kiinnostavaa yhteistyötäMuotibrändit pelimaailmoissa: 5 kiinnostavaa yhteistyötäMuotibrändit pelimaailmoissa: 5 kiinnostavaa yhteistyötäMuotibrändit pelimaailmoissa: 5 kiinnostavaa yhteistyötäMuotibrändit pelimaailmoissa: 5 kiinnostavaa yhteistyötä
-
Muoti ja tekstiili
Peliala
Muotibrändit pelimaailmoissa: 5 kiinnostavaa yhteistyötä
Muoti ja tekstiili
Harpisti Salla Hakkola säveltää palkittua pelimusiikkia, jota kuulevat miljoonat Merge Mansionin ja Clash of Clansin pelaajatHarpisti Salla Hakkola säveltää palkittua pelimusiikkia, jota kuulevat miljoonat Merge Mansionin ja Clash of Clansin pelaajat
Harpisti Salla Hakkola säveltää palkittua pelimusiikkia, jota kuulevat miljoonat Merge Mansionin ja Clash of Clansin pelaajatHarpisti Salla Hakkola säveltää palkittua pelimusiikkia, jota kuulevat miljoonat Merge Mansionin ja Clash of Clansin pelaajatHarpisti Salla Hakkola säveltää palkittua pelimusiikkia, jota kuulevat miljoonat Merge Mansionin ja Clash of Clansin pelaajatHarpisti Salla Hakkola säveltää palkittua pelimusiikkia, jota kuulevat miljoonat Merge Mansionin ja Clash of Clansin pelaajatHarpisti Salla Hakkola säveltää palkittua pelimusiikkia, jota kuulevat miljoonat Merge Mansionin ja Clash of Clansin pelaajat
-
Peliala
Musiikki
Harpisti Salla Hakkola säveltää palkittua pelimusiikkia, jota kuulevat miljoonat Merge Mansionin ja Clash of Clansin pelaajat
Peliala
Suomalainen tv- ja elokuva-ala luo positiivista maakuvaa ja takoo 1,6 miljardin liikevaihtoa. Loikkaako sisältö-Suomi kasvuun teknologian avulla? Suomalainen tv- ja elokuva-ala luo positiivista maakuvaa ja takoo 1,6 miljardin liikevaihtoa. Loikkaako sisältö-Suomi kasvuun teknologian avulla?
Suomalainen tv- ja elokuva-ala luo positiivista maakuvaa ja takoo 1,6 miljardin liikevaihtoa. Loikkaako sisältö-Suomi kasvuun teknologian avulla? Suomalainen tv- ja elokuva-ala luo positiivista maakuvaa ja takoo 1,6 miljardin liikevaihtoa. Loikkaako sisältö-Suomi kasvuun teknologian avulla? Suomalainen tv- ja elokuva-ala luo positiivista maakuvaa ja takoo 1,6 miljardin liikevaihtoa. Loikkaako sisältö-Suomi kasvuun teknologian avulla? Suomalainen tv- ja elokuva-ala luo positiivista maakuvaa ja takoo 1,6 miljardin liikevaihtoa. Loikkaako sisältö-Suomi kasvuun teknologian avulla? Suomalainen tv- ja elokuva-ala luo positiivista maakuvaa ja takoo 1,6 miljardin liikevaihtoa. Loikkaako sisältö-Suomi kasvuun teknologian avulla?
-
Av-ala
Rahoitus
Suomalainen tv- ja elokuva-ala luo positiivista maakuvaa ja takoo 1,6 miljardin liikevaihtoa. Loikkaako sisältö-Suomi kasvuun teknologian avulla?
av-ala
Eko­systeemiä tai ei, mutta yhteistyö vie aina uuden äärelle. Miten luovien alojen ekosysteemi­kehitystä tuetaan Tampereella?Eko­systeemiä tai ei, mutta yhteistyö vie aina uuden äärelle. Miten luovien alojen ekosysteemi­kehitystä tuetaan Tampereella?
Eko­systeemiä tai ei, mutta yhteistyö vie aina uuden äärelle. Miten luovien alojen ekosysteemi­kehitystä tuetaan Tampereella?Eko­systeemiä tai ei, mutta yhteistyö vie aina uuden äärelle. Miten luovien alojen ekosysteemi­kehitystä tuetaan Tampereella?Eko­systeemiä tai ei, mutta yhteistyö vie aina uuden äärelle. Miten luovien alojen ekosysteemi­kehitystä tuetaan Tampereella?Eko­systeemiä tai ei, mutta yhteistyö vie aina uuden äärelle. Miten luovien alojen ekosysteemi­kehitystä tuetaan Tampereella?Eko­systeemiä tai ei, mutta yhteistyö vie aina uuden äärelle. Miten luovien alojen ekosysteemi­kehitystä tuetaan Tampereella?
-
Aluekehitys
Monialaisuus
Eko­systeemiä tai ei, mutta yhteistyö vie aina uuden äärelle. Miten luovien alojen ekosysteemi­kehitystä tuetaan Tampereella?
aluekehitys
Nuorten luovista yhteisöistä syntyy kansainvälistä bisnestä, jonka toimintatapa haastaa perinteiset mallit. Mitä rahoittajien ja kehittäjien olisi hyvä tietää uudenlaisesta tavasta luoda liiketoimintaa luovilla aloilla?Nuorten luovista yhteisöistä syntyy kansainvälistä bisnestä, jonka toimintatapa haastaa perinteiset mallit. Mitä rahoittajien ja kehittäjien olisi hyvä tietää uudenlaisesta tavasta luoda liiketoimintaa luovilla aloilla?
Nuorten luovista yhteisöistä syntyy kansainvälistä bisnestä, jonka toimintatapa haastaa perinteiset mallit. Mitä rahoittajien ja kehittäjien olisi hyvä tietää uudenlaisesta tavasta luoda liiketoimintaa luovilla aloilla?Nuorten luovista yhteisöistä syntyy kansainvälistä bisnestä, jonka toimintatapa haastaa perinteiset mallit. Mitä rahoittajien ja kehittäjien olisi hyvä tietää uudenlaisesta tavasta luoda liiketoimintaa luovilla aloilla?Nuorten luovista yhteisöistä syntyy kansainvälistä bisnestä, jonka toimintatapa haastaa perinteiset mallit. Mitä rahoittajien ja kehittäjien olisi hyvä tietää uudenlaisesta tavasta luoda liiketoimintaa luovilla aloilla?Nuorten luovista yhteisöistä syntyy kansainvälistä bisnestä, jonka toimintatapa haastaa perinteiset mallit. Mitä rahoittajien ja kehittäjien olisi hyvä tietää uudenlaisesta tavasta luoda liiketoimintaa luovilla aloilla?Nuorten luovista yhteisöistä syntyy kansainvälistä bisnestä, jonka toimintatapa haastaa perinteiset mallit. Mitä rahoittajien ja kehittäjien olisi hyvä tietää uudenlaisesta tavasta luoda liiketoimintaa luovilla aloilla?
-
Muoti ja tekstiili
Tapahtuma-ala
Nuorten luovista yhteisöistä syntyy kansainvälistä bisnestä, jonka toimintatapa haastaa perinteiset mallit. Mitä rahoittajien ja kehittäjien olisi hyvä tietää uudenlaisesta tavasta luoda liiketoimintaa luovilla aloilla?
rahoitus
Alan Wake 2 -pelille huikeaa kansainvälistä menestystä – Projektin musiikki-, AV- ja peliosaajat mukana SHINE!-tapahtumassaAlan Wake 2 -pelille huikeaa kansainvälistä menestystä – Projektin musiikki-, AV- ja peliosaajat mukana SHINE!-tapahtumassa
Alan Wake 2 -pelille huikeaa kansainvälistä menestystä – Projektin musiikki-, AV- ja peliosaajat mukana SHINE!-tapahtumassaAlan Wake 2 -pelille huikeaa kansainvälistä menestystä – Projektin musiikki-, AV- ja peliosaajat mukana SHINE!-tapahtumassaAlan Wake 2 -pelille huikeaa kansainvälistä menestystä – Projektin musiikki-, AV- ja peliosaajat mukana SHINE!-tapahtumassaAlan Wake 2 -pelille huikeaa kansainvälistä menestystä – Projektin musiikki-, AV- ja peliosaajat mukana SHINE!-tapahtumassaAlan Wake 2 -pelille huikeaa kansainvälistä menestystä – Projektin musiikki-, AV- ja peliosaajat mukana SHINE!-tapahtumassa
-
Peliala
Monialaisuus
Alan Wake 2 -pelille huikeaa kansainvälistä menestystä – Projektin musiikki-, AV- ja peliosaajat mukana SHINE!-tapahtumassa
peliala
Orpon hallitus käynnistää kulttuuri­poliittisen selonteon laatimisenOrpon hallitus käynnistää kulttuuri­poliittisen selonteon laatimisen
Orpon hallitus käynnistää kulttuuri­poliittisen selonteon laatimisenOrpon hallitus käynnistää kulttuuri­poliittisen selonteon laatimisenOrpon hallitus käynnistää kulttuuri­poliittisen selonteon laatimisenOrpon hallitus käynnistää kulttuuri­poliittisen selonteon laatimisenOrpon hallitus käynnistää kulttuuri­poliittisen selonteon laatimisen
-
Kulttuuri
Taide
Orpon hallitus käynnistää kulttuuri­poliittisen selonteon laatimisen
Kulttuuri
Making Movies ja Dreamloop Games löysivät toisensa SHINE!-tapahtumassa, nyt ALMA-elokuvan  ja -pelin tuotantoa käynnistetään rinnakkain.Making Movies ja Dreamloop Games löysivät toisensa SHINE!-tapahtumassa, nyt ALMA-elokuvan  ja -pelin tuotantoa käynnistetään rinnakkain.
Making Movies ja Dreamloop Games löysivät toisensa SHINE!-tapahtumassa, nyt ALMA-elokuvan  ja -pelin tuotantoa käynnistetään rinnakkain.Making Movies ja Dreamloop Games löysivät toisensa SHINE!-tapahtumassa, nyt ALMA-elokuvan  ja -pelin tuotantoa käynnistetään rinnakkain.Making Movies ja Dreamloop Games löysivät toisensa SHINE!-tapahtumassa, nyt ALMA-elokuvan  ja -pelin tuotantoa käynnistetään rinnakkain.Making Movies ja Dreamloop Games löysivät toisensa SHINE!-tapahtumassa, nyt ALMA-elokuvan  ja -pelin tuotantoa käynnistetään rinnakkain.Making Movies ja Dreamloop Games löysivät toisensa SHINE!-tapahtumassa, nyt ALMA-elokuvan  ja -pelin tuotantoa käynnistetään rinnakkain.
-
Av-ala
Peliala
Making Movies ja Dreamloop Games löysivät toisensa SHINE!-tapahtumassa, nyt ALMA-elokuvan ja -pelin tuotantoa käynnistetään rinnakkain.
av-ala
Sonifikaatio muuttaa tanssijan liikkeen ääneksi - teknologia­innovaatio voi avata uusia sovelluksia taiteeseen, kuntoutukseen ja peleihinSonifikaatio muuttaa tanssijan liikkeen ääneksi - teknologia­innovaatio voi avata uusia sovelluksia taiteeseen, kuntoutukseen ja peleihin
Sonifikaatio muuttaa tanssijan liikkeen ääneksi - teknologia­innovaatio voi avata uusia sovelluksia taiteeseen, kuntoutukseen ja peleihinSonifikaatio muuttaa tanssijan liikkeen ääneksi - teknologia­innovaatio voi avata uusia sovelluksia taiteeseen, kuntoutukseen ja peleihinSonifikaatio muuttaa tanssijan liikkeen ääneksi - teknologia­innovaatio voi avata uusia sovelluksia taiteeseen, kuntoutukseen ja peleihinSonifikaatio muuttaa tanssijan liikkeen ääneksi - teknologia­innovaatio voi avata uusia sovelluksia taiteeseen, kuntoutukseen ja peleihinSonifikaatio muuttaa tanssijan liikkeen ääneksi - teknologia­innovaatio voi avata uusia sovelluksia taiteeseen, kuntoutukseen ja peleihin
-
Monialaisuus
Tieto ja tutkimukset
Sonifikaatio muuttaa tanssijan liikkeen ääneksi - teknologia­innovaatio voi avata uusia sovelluksia taiteeseen, kuntoutukseen ja peleihin
Monialaisuus
Peleistään tunnettu Suomi halutaan pitää pelialan huipulla jatkossakin – Open Creative House ja Helsinki Games Capital yhdistävät voimansa EspoossaPeleistään tunnettu Suomi halutaan pitää pelialan huipulla jatkossakin – Open Creative House ja Helsinki Games Capital yhdistävät voimansa Espoossa
Peleistään tunnettu Suomi halutaan pitää pelialan huipulla jatkossakin – Open Creative House ja Helsinki Games Capital yhdistävät voimansa EspoossaPeleistään tunnettu Suomi halutaan pitää pelialan huipulla jatkossakin – Open Creative House ja Helsinki Games Capital yhdistävät voimansa EspoossaPeleistään tunnettu Suomi halutaan pitää pelialan huipulla jatkossakin – Open Creative House ja Helsinki Games Capital yhdistävät voimansa EspoossaPeleistään tunnettu Suomi halutaan pitää pelialan huipulla jatkossakin – Open Creative House ja Helsinki Games Capital yhdistävät voimansa EspoossaPeleistään tunnettu Suomi halutaan pitää pelialan huipulla jatkossakin – Open Creative House ja Helsinki Games Capital yhdistävät voimansa Espoossa
-
Yrittäjyys
Koulutus
Peleistään tunnettu Suomi halutaan pitää pelialan huipulla jatkossakin – Open Creative House ja Helsinki Games Capital yhdistävät voimansa Espoossa
peliala
Selvitys: Mistä kaikesta muotoilu­ala muodostuu, mitä siellä tapahtuu nyt ja mihin pitäisi olla menossa?Selvitys: Mistä kaikesta muotoilu­ala muodostuu, mitä siellä tapahtuu nyt ja mihin pitäisi olla menossa?
Selvitys: Mistä kaikesta muotoilu­ala muodostuu, mitä siellä tapahtuu nyt ja mihin pitäisi olla menossa?Selvitys: Mistä kaikesta muotoilu­ala muodostuu, mitä siellä tapahtuu nyt ja mihin pitäisi olla menossa?Selvitys: Mistä kaikesta muotoilu­ala muodostuu, mitä siellä tapahtuu nyt ja mihin pitäisi olla menossa?Selvitys: Mistä kaikesta muotoilu­ala muodostuu, mitä siellä tapahtuu nyt ja mihin pitäisi olla menossa?Selvitys: Mistä kaikesta muotoilu­ala muodostuu, mitä siellä tapahtuu nyt ja mihin pitäisi olla menossa?
-
Muotoilu
Tieto ja tutkimukset
Selvitys: Mistä kaikesta muotoilu­ala muodostuu, mitä siellä tapahtuu nyt ja mihin pitäisi olla menossa?
Muotoilu
Luovien alojen tilanne­kuva julkaistu – Uusi tutkimus­menetelmä paljastaa miljardi­luokan liikevaihdonLuovien alojen tilanne­kuva julkaistu – Uusi tutkimus­menetelmä paljastaa miljardi­luokan liikevaihdon
Luovien alojen tilanne­kuva julkaistu – Uusi tutkimus­menetelmä paljastaa miljardi­luokan liikevaihdonLuovien alojen tilanne­kuva julkaistu – Uusi tutkimus­menetelmä paljastaa miljardi­luokan liikevaihdonLuovien alojen tilanne­kuva julkaistu – Uusi tutkimus­menetelmä paljastaa miljardi­luokan liikevaihdonLuovien alojen tilanne­kuva julkaistu – Uusi tutkimus­menetelmä paljastaa miljardi­luokan liikevaihdonLuovien alojen tilanne­kuva julkaistu – Uusi tutkimus­menetelmä paljastaa miljardi­luokan liikevaihdon
-
Talous ja luvut
Tieto ja tutkimukset
Luovien alojen tilanne­kuva julkaistu – Uusi tutkimus­menetelmä paljastaa miljardi­luokan liikevaihdon
talous ja luvut
Taidemuoti­brändi Pispalan ja Kiasman yhteistyö­mallisto on osa tamperelais­yrityksen harkittua kasvu­strategiaaTaidemuoti­brändi Pispalan ja Kiasman yhteistyö­mallisto on osa tamperelais­yrityksen harkittua kasvu­strategiaa
Taidemuoti­brändi Pispalan ja Kiasman yhteistyö­mallisto on osa tamperelais­yrityksen harkittua kasvu­strategiaaTaidemuoti­brändi Pispalan ja Kiasman yhteistyö­mallisto on osa tamperelais­yrityksen harkittua kasvu­strategiaaTaidemuoti­brändi Pispalan ja Kiasman yhteistyö­mallisto on osa tamperelais­yrityksen harkittua kasvu­strategiaaTaidemuoti­brändi Pispalan ja Kiasman yhteistyö­mallisto on osa tamperelais­yrityksen harkittua kasvu­strategiaaTaidemuoti­brändi Pispalan ja Kiasman yhteistyö­mallisto on osa tamperelais­yrityksen harkittua kasvu­strategiaa
-
Muoti ja tekstiili
Taide
Taidemuoti­brändi Pispalan ja Kiasman yhteistyö­mallisto on osa tamperelais­yrityksen harkittua kasvu­strategiaa
muoti ja tekstiili
Kasvua sisältö­bisnekseen: Musiikin, elokuvan, pelien ja kirjallisuuden lisensointi­­viidakkoon on saatava selkeämpi polku, kertoo selvitysKasvua sisältö­bisnekseen: Musiikin, elokuvan, pelien ja kirjallisuuden lisensointi­­viidakkoon on saatava selkeämpi polku, kertoo selvitys
Kasvua sisältö­bisnekseen: Musiikin, elokuvan, pelien ja kirjallisuuden lisensointi­­viidakkoon on saatava selkeämpi polku, kertoo selvitysKasvua sisältö­bisnekseen: Musiikin, elokuvan, pelien ja kirjallisuuden lisensointi­­viidakkoon on saatava selkeämpi polku, kertoo selvitysKasvua sisältö­bisnekseen: Musiikin, elokuvan, pelien ja kirjallisuuden lisensointi­­viidakkoon on saatava selkeämpi polku, kertoo selvitysKasvua sisältö­bisnekseen: Musiikin, elokuvan, pelien ja kirjallisuuden lisensointi­­viidakkoon on saatava selkeämpi polku, kertoo selvitysKasvua sisältö­bisnekseen: Musiikin, elokuvan, pelien ja kirjallisuuden lisensointi­­viidakkoon on saatava selkeämpi polku, kertoo selvitys
-
Tiekartta
IPR & Lisensointi
Kasvua sisältö­bisnekseen: Musiikin, elokuvan, pelien ja kirjallisuuden lisensointi­­viidakkoon on saatava selkeämpi polku, kertoo selvitys
IPR & Lisensointi
Seuraava menestys­sektori kasvaa nopeasti - Ensimmäinen selvitys Suomen createch­-alasta on julkaistu Seuraava menestys­sektori kasvaa nopeasti - Ensimmäinen selvitys Suomen createch­-alasta on julkaistu
Seuraava menestys­sektori kasvaa nopeasti - Ensimmäinen selvitys Suomen createch­-alasta on julkaistu Seuraava menestys­sektori kasvaa nopeasti - Ensimmäinen selvitys Suomen createch­-alasta on julkaistu Seuraava menestys­sektori kasvaa nopeasti - Ensimmäinen selvitys Suomen createch­-alasta on julkaistu Seuraava menestys­sektori kasvaa nopeasti - Ensimmäinen selvitys Suomen createch­-alasta on julkaistu Seuraava menestys­sektori kasvaa nopeasti - Ensimmäinen selvitys Suomen createch­-alasta on julkaistu
-
Digitalisaatio
Tieto ja tutkimukset
Seuraava menestys­sektori kasvaa nopeasti - Ensimmäinen selvitys Suomen createch­-alasta on julkaistu
dgitalisaatio
Uudenlainen yhteys ­– Shine-kumppanuus­tapahtuma toi monistettavien sisältöjen tekijät yhteen Uudenlainen yhteys ­– Shine-kumppanuus­tapahtuma toi monistettavien sisältöjen tekijät yhteen
Uudenlainen yhteys ­– Shine-kumppanuus­tapahtuma toi monistettavien sisältöjen tekijät yhteen Uudenlainen yhteys ­– Shine-kumppanuus­tapahtuma toi monistettavien sisältöjen tekijät yhteen Uudenlainen yhteys ­– Shine-kumppanuus­tapahtuma toi monistettavien sisältöjen tekijät yhteen Uudenlainen yhteys ­– Shine-kumppanuus­tapahtuma toi monistettavien sisältöjen tekijät yhteen Uudenlainen yhteys ­– Shine-kumppanuus­tapahtuma toi monistettavien sisältöjen tekijät yhteen
-
Tiekartta
Monialaisuus
Uudenlainen yhteys ­– Shine-kumppanuus­tapahtuma toi monistettavien sisältöjen tekijät yhteen
tiekartta
Lapin yliopiston palvelu­muotoilun tutkimushanke sai 349 500 euroa EU:n RRF-elpymisrahoitustaLapin yliopiston palvelu­muotoilun tutkimushanke sai 349 500 euroa EU:n RRF-elpymisrahoitusta
Lapin yliopiston palvelu­muotoilun tutkimushanke sai 349 500 euroa EU:n RRF-elpymisrahoitustaLapin yliopiston palvelu­muotoilun tutkimushanke sai 349 500 euroa EU:n RRF-elpymisrahoitustaLapin yliopiston palvelu­muotoilun tutkimushanke sai 349 500 euroa EU:n RRF-elpymisrahoitustaLapin yliopiston palvelu­muotoilun tutkimushanke sai 349 500 euroa EU:n RRF-elpymisrahoitustaLapin yliopiston palvelu­muotoilun tutkimushanke sai 349 500 euroa EU:n RRF-elpymisrahoitusta
-
Muotoilu
Tieto ja tutkimukset
Lapin yliopiston palvelu­muotoilun tutkimushanke sai 349 500 euroa EU:n RRF-elpymisrahoitusta
Muotoilu
Metsä Springin Niklas von Weymarn toivoo luovilta aloilta aktiivisempaa otetta suomalaisten kuituinno­vaatioiden hyödyntä­misessäMetsä Springin Niklas von Weymarn toivoo luovilta aloilta aktiivisempaa otetta suomalaisten kuituinno­vaatioiden hyödyntä­misessä
Metsä Springin Niklas von Weymarn toivoo luovilta aloilta aktiivisempaa otetta suomalaisten kuituinno­vaatioiden hyödyntä­misessäMetsä Springin Niklas von Weymarn toivoo luovilta aloilta aktiivisempaa otetta suomalaisten kuituinno­vaatioiden hyödyntä­misessäMetsä Springin Niklas von Weymarn toivoo luovilta aloilta aktiivisempaa otetta suomalaisten kuituinno­vaatioiden hyödyntä­misessäMetsä Springin Niklas von Weymarn toivoo luovilta aloilta aktiivisempaa otetta suomalaisten kuituinno­vaatioiden hyödyntä­misessäMetsä Springin Niklas von Weymarn toivoo luovilta aloilta aktiivisempaa otetta suomalaisten kuituinno­vaatioiden hyödyntä­misessä
-
Muoti ja tekstiili
Innovaatiot
Metsä Springin Niklas von Weymarn toivoo luovilta aloilta aktiivisempaa otetta suomalaisten kuituinno­vaatioiden hyödyntä­misessä
muoti ja tekstiili
Kosketa seinää ja ohjaa musiikkisatua – MusicFairyTalesin immersiivinen satuseinä sai alkunsa AVEKin CreMa-tuella. Kosketa seinää ja ohjaa musiikkisatua – MusicFairyTalesin immersiivinen satuseinä sai alkunsa AVEKin CreMa-tuella.
Kosketa seinää ja ohjaa musiikkisatua – MusicFairyTalesin immersiivinen satuseinä sai alkunsa AVEKin CreMa-tuella. Kosketa seinää ja ohjaa musiikkisatua – MusicFairyTalesin immersiivinen satuseinä sai alkunsa AVEKin CreMa-tuella. Kosketa seinää ja ohjaa musiikkisatua – MusicFairyTalesin immersiivinen satuseinä sai alkunsa AVEKin CreMa-tuella. Kosketa seinää ja ohjaa musiikkisatua – MusicFairyTalesin immersiivinen satuseinä sai alkunsa AVEKin CreMa-tuella. Kosketa seinää ja ohjaa musiikkisatua – MusicFairyTalesin immersiivinen satuseinä sai alkunsa AVEKin CreMa-tuella.
-
Rahoitus
Monialaisuus
Kosketa seinää ja ohjaa musiikkisatua – MusicFairyTalesin immersiivinen satuseinä sai alkunsa AVEKin CreMa-tuella.
Rahoitus
CreMa-tuella kasvuun: Betonipallas tuottaa värjäys- ja muotoratkaisuja, jotka parantavat rakennetun ympäristön laatuaCreMa-tuella kasvuun: Betonipallas tuottaa värjäys- ja muotoratkaisuja, jotka parantavat rakennetun ympäristön laatua
CreMa-tuella kasvuun: Betonipallas tuottaa värjäys- ja muotoratkaisuja, jotka parantavat rakennetun ympäristön laatuaCreMa-tuella kasvuun: Betonipallas tuottaa värjäys- ja muotoratkaisuja, jotka parantavat rakennetun ympäristön laatuaCreMa-tuella kasvuun: Betonipallas tuottaa värjäys- ja muotoratkaisuja, jotka parantavat rakennetun ympäristön laatuaCreMa-tuella kasvuun: Betonipallas tuottaa värjäys- ja muotoratkaisuja, jotka parantavat rakennetun ympäristön laatuaCreMa-tuella kasvuun: Betonipallas tuottaa värjäys- ja muotoratkaisuja, jotka parantavat rakennetun ympäristön laatua
-
Rahoitus
Monialaisuus
CreMa-tuella kasvuun: Betonipallas tuottaa värjäys- ja muotoratkaisuja, jotka parantavat rakennetun ympäristön laatua
Rahoitus
CreMa-tuella kasvuun: Moottorisahataiteessa on monialaista potentiaaliaCreMa-tuella kasvuun: Moottorisahataiteessa on monialaista potentiaalia
CreMa-tuella kasvuun: Moottorisahataiteessa on monialaista potentiaaliaCreMa-tuella kasvuun: Moottorisahataiteessa on monialaista potentiaaliaCreMa-tuella kasvuun: Moottorisahataiteessa on monialaista potentiaaliaCreMa-tuella kasvuun: Moottorisahataiteessa on monialaista potentiaaliaCreMa-tuella kasvuun: Moottorisahataiteessa on monialaista potentiaalia
-
Monialaisuus
Taide
CreMa-tuella kasvuun: Moottorisahataiteessa on monialaista potentiaalia
Monialaisuus
Mitä muut luovat alat voivat oppia peliteolli­suudelta?Mitä muut luovat alat voivat oppia peliteolli­suudelta?
Mitä muut luovat alat voivat oppia peliteolli­suudelta?Mitä muut luovat alat voivat oppia peliteolli­suudelta?Mitä muut luovat alat voivat oppia peliteolli­suudelta?Mitä muut luovat alat voivat oppia peliteolli­suudelta?Mitä muut luovat alat voivat oppia peliteolli­suudelta?
-
Peliala
Monialaisuus
Mitä muut luovat alat voivat oppia peliteolli­suudelta?
peliala
Pandemia aiheutti murroksen luovien alojen ansainta­logiikkaan – muuttuivatko toimintatavat lopullisesti?Pandemia aiheutti murroksen luovien alojen ansainta­logiikkaan – muuttuivatko toimintatavat lopullisesti?
Pandemia aiheutti murroksen luovien alojen ansainta­logiikkaan – muuttuivatko toimintatavat lopullisesti?Pandemia aiheutti murroksen luovien alojen ansainta­logiikkaan – muuttuivatko toimintatavat lopullisesti?Pandemia aiheutti murroksen luovien alojen ansainta­logiikkaan – muuttuivatko toimintatavat lopullisesti?Pandemia aiheutti murroksen luovien alojen ansainta­logiikkaan – muuttuivatko toimintatavat lopullisesti?Pandemia aiheutti murroksen luovien alojen ansainta­logiikkaan – muuttuivatko toimintatavat lopullisesti?
-
Digitalisaatio
Julkaisut
Pandemia aiheutti murroksen luovien alojen ansainta­logiikkaan – muuttuivatko toimintatavat lopullisesti?
Digitalisaatio
Kaisa Rönkkö aikoo kehittää Music x Media -tapahtumasta koko luovan talouden tulevaisuus­­fooruminKaisa Rönkkö aikoo kehittää Music x Media -tapahtumasta koko luovan talouden tulevaisuus­­foorumin
Kaisa Rönkkö aikoo kehittää Music x Media -tapahtumasta koko luovan talouden tulevaisuus­­fooruminKaisa Rönkkö aikoo kehittää Music x Media -tapahtumasta koko luovan talouden tulevaisuus­­fooruminKaisa Rönkkö aikoo kehittää Music x Media -tapahtumasta koko luovan talouden tulevaisuus­­fooruminKaisa Rönkkö aikoo kehittää Music x Media -tapahtumasta koko luovan talouden tulevaisuus­­fooruminKaisa Rönkkö aikoo kehittää Music x Media -tapahtumasta koko luovan talouden tulevaisuus­­foorumin
-
Monialaisuus
Digitalisaatio
Kaisa Rönkkö aikoo kehittää Music x Media -tapahtumasta koko luovan talouden tulevaisuus­­foorumin
Monialaisuus
Aalto-yliopiston luovat alat halutaan vahvemmin mukaan kampuksen yrittäjyys­ekosysteemiin, Mikael Huhtamäki tarttui toimeenAalto-yliopiston luovat alat halutaan vahvemmin mukaan kampuksen yrittäjyys­ekosysteemiin, Mikael Huhtamäki tarttui toimeen
Aalto-yliopiston luovat alat halutaan vahvemmin mukaan kampuksen yrittäjyys­ekosysteemiin, Mikael Huhtamäki tarttui toimeenAalto-yliopiston luovat alat halutaan vahvemmin mukaan kampuksen yrittäjyys­ekosysteemiin, Mikael Huhtamäki tarttui toimeenAalto-yliopiston luovat alat halutaan vahvemmin mukaan kampuksen yrittäjyys­ekosysteemiin, Mikael Huhtamäki tarttui toimeenAalto-yliopiston luovat alat halutaan vahvemmin mukaan kampuksen yrittäjyys­ekosysteemiin, Mikael Huhtamäki tarttui toimeenAalto-yliopiston luovat alat halutaan vahvemmin mukaan kampuksen yrittäjyys­ekosysteemiin, Mikael Huhtamäki tarttui toimeen
-
Yrittäjyys
Monialaisuus
Aalto-yliopiston luovat alat halutaan vahvemmin mukaan kampuksen yrittäjyys­ekosysteemiin, Mikael Huhtamäki tarttui toimeen
Yrittäjyys
13 miljoonaa euroa ESR+-hankerahoitusta haettavissa luovan ja kulttuurialan toimijoille13 miljoonaa euroa ESR+-hankerahoitusta haettavissa luovan ja kulttuurialan toimijoille
13 miljoonaa euroa ESR+-hankerahoitusta haettavissa luovan ja kulttuurialan toimijoille13 miljoonaa euroa ESR+-hankerahoitusta haettavissa luovan ja kulttuurialan toimijoille13 miljoonaa euroa ESR+-hankerahoitusta haettavissa luovan ja kulttuurialan toimijoille13 miljoonaa euroa ESR+-hankerahoitusta haettavissa luovan ja kulttuurialan toimijoille13 miljoonaa euroa ESR+-hankerahoitusta haettavissa luovan ja kulttuurialan toimijoille
-
Strategia
Rahoitus
13 miljoonaa euroa ESR+-hankerahoitusta haettavissa luovan ja kulttuurialan toimijoille
strategia
Palkitun elokuvaohjaaja Emilia Hernesniemen 5 vinkkiä menestykseenPalkitun elokuvaohjaaja Emilia Hernesniemen 5 vinkkiä menestykseen
Palkitun elokuvaohjaaja Emilia Hernesniemen 5 vinkkiä menestykseenPalkitun elokuvaohjaaja Emilia Hernesniemen 5 vinkkiä menestykseenPalkitun elokuvaohjaaja Emilia Hernesniemen 5 vinkkiä menestykseenPalkitun elokuvaohjaaja Emilia Hernesniemen 5 vinkkiä menestykseenPalkitun elokuvaohjaaja Emilia Hernesniemen 5 vinkkiä menestykseen
-
Av-ala
Muoti ja tekstiili
Palkitun elokuvaohjaaja Emilia Hernesniemen 5 vinkkiä menestykseen
av-ala
4+1 Anni Korkman: "Miksi Suomessa puhutaan niin vähän muotoilusta, vaikka se muovaa arkeamme?"4+1 Anni Korkman: "Miksi Suomessa puhutaan niin vähän muotoilusta, vaikka se muovaa arkeamme?"
4+1 Anni Korkman: "Miksi Suomessa puhutaan niin vähän muotoilusta, vaikka se muovaa arkeamme?"4+1 Anni Korkman: "Miksi Suomessa puhutaan niin vähän muotoilusta, vaikka se muovaa arkeamme?"4+1 Anni Korkman: "Miksi Suomessa puhutaan niin vähän muotoilusta, vaikka se muovaa arkeamme?"4+1 Anni Korkman: "Miksi Suomessa puhutaan niin vähän muotoilusta, vaikka se muovaa arkeamme?"4+1 Anni Korkman: "Miksi Suomessa puhutaan niin vähän muotoilusta, vaikka se muovaa arkeamme?"
-
Muotoilu
Kestävyys, vastuullisuus
4+1 Anni Korkman: "Miksi Suomessa puhutaan niin vähän muotoilusta, vaikka se muovaa arkeamme?"
muotoilu
Musiikkiviennin kehittäjä Kaisa Rönkkö Music x Media -tapahtuman toimitusjohtajaksiMusiikkiviennin kehittäjä Kaisa Rönkkö Music x Media -tapahtuman toimitusjohtajaksi
Musiikkiviennin kehittäjä Kaisa Rönkkö Music x Media -tapahtuman toimitusjohtajaksiMusiikkiviennin kehittäjä Kaisa Rönkkö Music x Media -tapahtuman toimitusjohtajaksiMusiikkiviennin kehittäjä Kaisa Rönkkö Music x Media -tapahtuman toimitusjohtajaksiMusiikkiviennin kehittäjä Kaisa Rönkkö Music x Media -tapahtuman toimitusjohtajaksiMusiikkiviennin kehittäjä Kaisa Rönkkö Music x Media -tapahtuman toimitusjohtajaksi
-
Musiikki
Av-ala
Musiikkiviennin kehittäjä Kaisa Rönkkö Music x Media -tapahtuman toimitusjohtajaksi
musiikki
Taideyliopisto saa ensimmäisen bisnesideoiden esihautomonsaTaideyliopisto saa ensimmäisen bisnesideoiden esihautomonsa
Taideyliopisto saa ensimmäisen bisnesideoiden esihautomonsaTaideyliopisto saa ensimmäisen bisnesideoiden esihautomonsaTaideyliopisto saa ensimmäisen bisnesideoiden esihautomonsaTaideyliopisto saa ensimmäisen bisnesideoiden esihautomonsaTaideyliopisto saa ensimmäisen bisnesideoiden esihautomonsa
-
Taide
Yrittäjyys
Taideyliopisto saa ensimmäisen bisnesideoiden esihautomonsa
taide
Kenelle kulttuurin koronatuet jaettiin?Kenelle kulttuurin koronatuet jaettiin?
Kenelle kulttuurin koronatuet jaettiin?Kenelle kulttuurin koronatuet jaettiin?Kenelle kulttuurin koronatuet jaettiin?Kenelle kulttuurin koronatuet jaettiin?Kenelle kulttuurin koronatuet jaettiin?
-
Rahoitus
Kulttuuri
Kenelle kulttuurin koronatuet jaettiin?
rajoitus
Näitä suomalaisia muotimerkkejä kannattaa seurata juuri nytNäitä suomalaisia muotimerkkejä kannattaa seurata juuri nyt
Näitä suomalaisia muotimerkkejä kannattaa seurata juuri nytNäitä suomalaisia muotimerkkejä kannattaa seurata juuri nytNäitä suomalaisia muotimerkkejä kannattaa seurata juuri nytNäitä suomalaisia muotimerkkejä kannattaa seurata juuri nytNäitä suomalaisia muotimerkkejä kannattaa seurata juuri nyt
-
Muoti ja tekstiili
Kansainvälistyminen
Näitä suomalaisia muotimerkkejä kannattaa seurata juuri nyt
Muoti ja tekstiili
Kasvusopimus tuo luovat alat ja julkishallinnon saman pöydän ääreenKasvusopimus tuo luovat alat ja julkishallinnon saman pöydän ääreen
Kasvusopimus tuo luovat alat ja julkishallinnon saman pöydän ääreenKasvusopimus tuo luovat alat ja julkishallinnon saman pöydän ääreenKasvusopimus tuo luovat alat ja julkishallinnon saman pöydän ääreenKasvusopimus tuo luovat alat ja julkishallinnon saman pöydän ääreenKasvusopimus tuo luovat alat ja julkishallinnon saman pöydän ääreen
-
Tiekartta
Kestävyys, vastuullisuus
Kasvusopimus tuo luovat alat ja julkishallinnon saman pöydän ääreen
Tiekartta
Design Union – Miten muotoilijoiden ja muiden toimialojen välistä yhteistyötä voidaan lisätä?Design Union – Miten muotoilijoiden ja muiden toimialojen välistä yhteistyötä voidaan lisätä?
Design Union – Miten muotoilijoiden ja muiden toimialojen välistä yhteistyötä voidaan lisätä?Design Union – Miten muotoilijoiden ja muiden toimialojen välistä yhteistyötä voidaan lisätä?Design Union – Miten muotoilijoiden ja muiden toimialojen välistä yhteistyötä voidaan lisätä?Design Union – Miten muotoilijoiden ja muiden toimialojen välistä yhteistyötä voidaan lisätä?Design Union – Miten muotoilijoiden ja muiden toimialojen välistä yhteistyötä voidaan lisätä?
-
Muotoilu
Monialaisuus
Design Union – Miten muotoilijoiden ja muiden toimialojen välistä yhteistyötä voidaan lisätä?
Muotoilu
Nuori Taide – Mistä valtakunnallisessa Nuori Taide -toiminnassa on kyse?Nuori Taide – Mistä valtakunnallisessa Nuori Taide -toiminnassa on kyse?
Nuori Taide – Mistä valtakunnallisessa Nuori Taide -toiminnassa on kyse?Nuori Taide – Mistä valtakunnallisessa Nuori Taide -toiminnassa on kyse?Nuori Taide – Mistä valtakunnallisessa Nuori Taide -toiminnassa on kyse?Nuori Taide – Mistä valtakunnallisessa Nuori Taide -toiminnassa on kyse?Nuori Taide – Mistä valtakunnallisessa Nuori Taide -toiminnassa on kyse?
-
Koulutus
Taide
Nuori Taide – Mistä valtakunnallisessa Nuori Taide -toiminnassa on kyse?
Taide
Lauri “Laxa” Peltonen – Taiteen monitaituri kertoo breikkaamisesta sekä taiteen tekemisen universaalista soveltamisesta muihin elämän osa-alueisiinLauri “Laxa” Peltonen – Taiteen monitaituri kertoo breikkaamisesta sekä taiteen tekemisen universaalista soveltamisesta muihin elämän osa-alueisiin
Lauri “Laxa” Peltonen – Taiteen monitaituri kertoo breikkaamisesta sekä taiteen tekemisen universaalista soveltamisesta muihin elämän osa-alueisiinLauri “Laxa” Peltonen – Taiteen monitaituri kertoo breikkaamisesta sekä taiteen tekemisen universaalista soveltamisesta muihin elämän osa-alueisiinLauri “Laxa” Peltonen – Taiteen monitaituri kertoo breikkaamisesta sekä taiteen tekemisen universaalista soveltamisesta muihin elämän osa-alueisiinLauri “Laxa” Peltonen – Taiteen monitaituri kertoo breikkaamisesta sekä taiteen tekemisen universaalista soveltamisesta muihin elämän osa-alueisiinLauri “Laxa” Peltonen – Taiteen monitaituri kertoo breikkaamisesta sekä taiteen tekemisen universaalista soveltamisesta muihin elämän osa-alueisiin
-
Yrittäjyys
Taide
Lauri “Laxa” Peltonen – Taiteen monitaituri kertoo breikkaamisesta sekä taiteen tekemisen universaalista soveltamisesta muihin elämän osa-alueisiin
Yrittäjyys
Annaliisa Majanen – Tamperelainen kuvataiteilija kertoo tämän hetken kuulumisistaan sekä projekteistaanAnnaliisa Majanen – Tamperelainen kuvataiteilija kertoo tämän hetken kuulumisistaan sekä projekteistaan
Annaliisa Majanen – Tamperelainen kuvataiteilija kertoo tämän hetken kuulumisistaan sekä projekteistaanAnnaliisa Majanen – Tamperelainen kuvataiteilija kertoo tämän hetken kuulumisistaan sekä projekteistaanAnnaliisa Majanen – Tamperelainen kuvataiteilija kertoo tämän hetken kuulumisistaan sekä projekteistaanAnnaliisa Majanen – Tamperelainen kuvataiteilija kertoo tämän hetken kuulumisistaan sekä projekteistaanAnnaliisa Majanen – Tamperelainen kuvataiteilija kertoo tämän hetken kuulumisistaan sekä projekteistaan
-
Taide
Annaliisa Majanen – Tamperelainen kuvataiteilija kertoo tämän hetken kuulumisistaan sekä projekteistaan
Taide
Rita Rauvola (IRM-tool) ja Hanna Rajalahti (Taide käyttöön) – Miten luova osaaminen tuodaan meriteollisuuden ja rakentamisen projekteihin?Rita Rauvola (IRM-tool) ja Hanna Rajalahti (Taide käyttöön) – Miten luova osaaminen tuodaan meriteollisuuden ja rakentamisen projekteihin?
Rita Rauvola (IRM-tool) ja Hanna Rajalahti (Taide käyttöön) – Miten luova osaaminen tuodaan meriteollisuuden ja rakentamisen projekteihin?Rita Rauvola (IRM-tool) ja Hanna Rajalahti (Taide käyttöön) – Miten luova osaaminen tuodaan meriteollisuuden ja rakentamisen projekteihin?Rita Rauvola (IRM-tool) ja Hanna Rajalahti (Taide käyttöön) – Miten luova osaaminen tuodaan meriteollisuuden ja rakentamisen projekteihin?Rita Rauvola (IRM-tool) ja Hanna Rajalahti (Taide käyttöön) – Miten luova osaaminen tuodaan meriteollisuuden ja rakentamisen projekteihin?Rita Rauvola (IRM-tool) ja Hanna Rajalahti (Taide käyttöön) – Miten luova osaaminen tuodaan meriteollisuuden ja rakentamisen projekteihin?
-
Monialaisuus
Taide
Rita Rauvola (IRM-tool) ja Hanna Rajalahti (Taide käyttöön) – Miten luova osaaminen tuodaan meriteollisuuden ja rakentamisen projekteihin?
Yhteistyö
Lotta Mujo ja Maija Sydänmaanlakka – miten kulttuuri- ja taidesisällöistä voidaan muokata elämyksiä matkailumarkkinoita varten?Lotta Mujo ja Maija Sydänmaanlakka – miten kulttuuri- ja taidesisällöistä voidaan muokata elämyksiä matkailumarkkinoita varten?
Lotta Mujo ja Maija Sydänmaanlakka – miten kulttuuri- ja taidesisällöistä voidaan muokata elämyksiä matkailumarkkinoita varten?Lotta Mujo ja Maija Sydänmaanlakka – miten kulttuuri- ja taidesisällöistä voidaan muokata elämyksiä matkailumarkkinoita varten?Lotta Mujo ja Maija Sydänmaanlakka – miten kulttuuri- ja taidesisällöistä voidaan muokata elämyksiä matkailumarkkinoita varten?Lotta Mujo ja Maija Sydänmaanlakka – miten kulttuuri- ja taidesisällöistä voidaan muokata elämyksiä matkailumarkkinoita varten?Lotta Mujo ja Maija Sydänmaanlakka – miten kulttuuri- ja taidesisällöistä voidaan muokata elämyksiä matkailumarkkinoita varten?
-
Kulttuuri
Taide
Lotta Mujo ja Maija Sydänmaanlakka – miten kulttuuri- ja taidesisällöistä voidaan muokata elämyksiä matkailumarkkinoita varten?
Kulttuuri
Moi Forest -ihonhoitosarja kaupallisti suomalaisen metsäpöly-innovaation, joka tuo hyvät mikrobit takaisinMoi Forest -ihonhoitosarja kaupallisti suomalaisen metsäpöly-innovaation, joka tuo hyvät mikrobit takaisin
Moi Forest -ihonhoitosarja kaupallisti suomalaisen metsäpöly-innovaation, joka tuo hyvät mikrobit takaisinMoi Forest -ihonhoitosarja kaupallisti suomalaisen metsäpöly-innovaation, joka tuo hyvät mikrobit takaisinMoi Forest -ihonhoitosarja kaupallisti suomalaisen metsäpöly-innovaation, joka tuo hyvät mikrobit takaisinMoi Forest -ihonhoitosarja kaupallisti suomalaisen metsäpöly-innovaation, joka tuo hyvät mikrobit takaisinMoi Forest -ihonhoitosarja kaupallisti suomalaisen metsäpöly-innovaation, joka tuo hyvät mikrobit takaisin
-
Hyvinvointi
Innovaatiot
Moi Forest -ihonhoitosarja kaupallisti suomalaisen metsäpöly-innovaation, joka tuo hyvät mikrobit takaisin
Innovaatiot
Metsämullan hyvistä mikrobeista jalostettiin ADELE-hankkeessa voide, joka vahvistaa vastustuskykyä ja ehkäisee allergiaa:Metsämullan hyvistä mikrobeista jalostettiin ADELE-hankkeessa voide, joka vahvistaa vastustuskykyä ja ehkäisee allergiaa:
Metsämullan hyvistä mikrobeista jalostettiin ADELE-hankkeessa voide, joka vahvistaa vastustuskykyä ja ehkäisee allergiaa:Metsämullan hyvistä mikrobeista jalostettiin ADELE-hankkeessa voide, joka vahvistaa vastustuskykyä ja ehkäisee allergiaa:Metsämullan hyvistä mikrobeista jalostettiin ADELE-hankkeessa voide, joka vahvistaa vastustuskykyä ja ehkäisee allergiaa:Metsämullan hyvistä mikrobeista jalostettiin ADELE-hankkeessa voide, joka vahvistaa vastustuskykyä ja ehkäisee allergiaa:Metsämullan hyvistä mikrobeista jalostettiin ADELE-hankkeessa voide, joka vahvistaa vastustuskykyä ja ehkäisee allergiaa:
-
Hyvinvointi
Innovaatiot
Metsämullan hyvistä mikrobeista jalostettiin ADELE-hankkeessa voide, joka vahvistaa vastustuskykyä ja ehkäisee allergiaa:
Innovaatiot
Outsider Art Festival Goes Out 20.-30.8.2020Outsider Art Festival Goes Out 20.-30.8.2020
Outsider Art Festival Goes Out 20.-30.8.2020Outsider Art Festival Goes Out 20.-30.8.2020Outsider Art Festival Goes Out 20.-30.8.2020Outsider Art Festival Goes Out 20.-30.8.2020Outsider Art Festival Goes Out 20.-30.8.2020
-
Taide
Outsider Art Festival Goes Out 20.-30.8.2020
Taide
Taidepalvelut verkkoon Business Finlandin kehitystuellaTaidepalvelut verkkoon Business Finlandin kehitystuella
Taidepalvelut verkkoon Business Finlandin kehitystuellaTaidepalvelut verkkoon Business Finlandin kehitystuellaTaidepalvelut verkkoon Business Finlandin kehitystuellaTaidepalvelut verkkoon Business Finlandin kehitystuellaTaidepalvelut verkkoon Business Finlandin kehitystuella
-
Rahoitus
Digitalisaatio
Taidepalvelut verkkoon Business Finlandin kehitystuella
Rahoitus
Peaceful – modernia designia hautajaisjuhlaanPeaceful – modernia designia hautajaisjuhlaan
Peaceful – modernia designia hautajaisjuhlaanPeaceful – modernia designia hautajaisjuhlaanPeaceful – modernia designia hautajaisjuhlaanPeaceful – modernia designia hautajaisjuhlaanPeaceful – modernia designia hautajaisjuhlaan
-
Muoti ja tekstiili
Monialaisuus
Peaceful – modernia designia hautajaisjuhlaan
Muoti ja tekstiili
Mertsi Lindgren edistää kulttuuriryhmien kohtaamista ja taiteen yhteiskunnallista asemaaMertsi Lindgren edistää kulttuuriryhmien kohtaamista ja taiteen yhteiskunnallista asemaa
Mertsi Lindgren edistää kulttuuriryhmien kohtaamista ja taiteen yhteiskunnallista asemaaMertsi Lindgren edistää kulttuuriryhmien kohtaamista ja taiteen yhteiskunnallista asemaaMertsi Lindgren edistää kulttuuriryhmien kohtaamista ja taiteen yhteiskunnallista asemaaMertsi Lindgren edistää kulttuuriryhmien kohtaamista ja taiteen yhteiskunnallista asemaaMertsi Lindgren edistää kulttuuriryhmien kohtaamista ja taiteen yhteiskunnallista asemaa
-
Kulttuuri
Taide
Mertsi Lindgren edistää kulttuuriryhmien kohtaamista ja taiteen yhteiskunnallista asemaa
Yhteistyö
Klinikkapäivä luovien alojen toimijoille: Rakenna siltaa – keskity ja selviydy!Klinikkapäivä luovien alojen toimijoille: Rakenna siltaa – keskity ja selviydy!
Klinikkapäivä luovien alojen toimijoille: Rakenna siltaa – keskity ja selviydy!Klinikkapäivä luovien alojen toimijoille: Rakenna siltaa – keskity ja selviydy!Klinikkapäivä luovien alojen toimijoille: Rakenna siltaa – keskity ja selviydy!Klinikkapäivä luovien alojen toimijoille: Rakenna siltaa – keskity ja selviydy!Klinikkapäivä luovien alojen toimijoille: Rakenna siltaa – keskity ja selviydy!
-
Yrittäjyys
Monialaisuus
Klinikkapäivä luovien alojen toimijoille: Rakenna siltaa – keskity ja selviydy!
Yhteistyö
Elämyslääkkeitä kehittämässäElämyslääkkeitä kehittämässä
Elämyslääkkeitä kehittämässäElämyslääkkeitä kehittämässäElämyslääkkeitä kehittämässäElämyslääkkeitä kehittämässäElämyslääkkeitä kehittämässä
-
Elämystalous
Monialaisuus
Elämyslääkkeitä kehittämässä
Yhteistyö
Luovien alojen yhteistyötä suurtapahtuma SXSW:ssa YhdysvalloissaLuovien alojen yhteistyötä suurtapahtuma SXSW:ssa Yhdysvalloissa
Luovien alojen yhteistyötä suurtapahtuma SXSW:ssa YhdysvalloissaLuovien alojen yhteistyötä suurtapahtuma SXSW:ssa YhdysvalloissaLuovien alojen yhteistyötä suurtapahtuma SXSW:ssa YhdysvalloissaLuovien alojen yhteistyötä suurtapahtuma SXSW:ssa YhdysvalloissaLuovien alojen yhteistyötä suurtapahtuma SXSW:ssa Yhdysvalloissa
-
Monialaisuus
Luovien alojen yhteistyötä suurtapahtuma SXSW:ssa Yhdysvalloissa
Yhteistyö
Break the Fight! –taidetoiminnalla kiusaamista vastaanBreak the Fight! –taidetoiminnalla kiusaamista vastaan
Break the Fight! –taidetoiminnalla kiusaamista vastaanBreak the Fight! –taidetoiminnalla kiusaamista vastaanBreak the Fight! –taidetoiminnalla kiusaamista vastaanBreak the Fight! –taidetoiminnalla kiusaamista vastaanBreak the Fight! –taidetoiminnalla kiusaamista vastaan
-
Taide
Monialaisuus
Break the Fight! –taidetoiminnalla kiusaamista vastaan
Taide
Luovan osaamisen yhdistäminen muuhun liike-elämään vaatii hyviä esimerkkejä ja välittäjätoimintaaLuovan osaamisen yhdistäminen muuhun liike-elämään vaatii hyviä esimerkkejä ja välittäjätoimintaa
Luovan osaamisen yhdistäminen muuhun liike-elämään vaatii hyviä esimerkkejä ja välittäjätoimintaaLuovan osaamisen yhdistäminen muuhun liike-elämään vaatii hyviä esimerkkejä ja välittäjätoimintaaLuovan osaamisen yhdistäminen muuhun liike-elämään vaatii hyviä esimerkkejä ja välittäjätoimintaaLuovan osaamisen yhdistäminen muuhun liike-elämään vaatii hyviä esimerkkejä ja välittäjätoimintaaLuovan osaamisen yhdistäminen muuhun liike-elämään vaatii hyviä esimerkkejä ja välittäjätoimintaa
-
Monialaisuus
Luovan osaamisen yhdistäminen muuhun liike-elämään vaatii hyviä esimerkkejä ja välittäjätoimintaa
Yhteistyö
Sorin Sirkus & VIMMA: hyppy tuntemattomaan loi puitteet ainutlaatuiselle yhteistyölleSorin Sirkus & VIMMA: hyppy tuntemattomaan loi puitteet ainutlaatuiselle yhteistyölle
Sorin Sirkus & VIMMA: hyppy tuntemattomaan loi puitteet ainutlaatuiselle yhteistyölleSorin Sirkus & VIMMA: hyppy tuntemattomaan loi puitteet ainutlaatuiselle yhteistyölleSorin Sirkus & VIMMA: hyppy tuntemattomaan loi puitteet ainutlaatuiselle yhteistyölleSorin Sirkus & VIMMA: hyppy tuntemattomaan loi puitteet ainutlaatuiselle yhteistyölleSorin Sirkus & VIMMA: hyppy tuntemattomaan loi puitteet ainutlaatuiselle yhteistyölle
-
Sirkus
Muoti ja tekstiili
Sorin Sirkus & VIMMA: hyppy tuntemattomaan loi puitteet ainutlaatuiselle yhteistyölle
Muoti
Design Unionille muotoilijoiden ja yritysten yhteen saattaminen on sydämenasiaDesign Unionille muotoilijoiden ja yritysten yhteen saattaminen on sydämenasia
Design Unionille muotoilijoiden ja yritysten yhteen saattaminen on sydämenasiaDesign Unionille muotoilijoiden ja yritysten yhteen saattaminen on sydämenasiaDesign Unionille muotoilijoiden ja yritysten yhteen saattaminen on sydämenasiaDesign Unionille muotoilijoiden ja yritysten yhteen saattaminen on sydämenasiaDesign Unionille muotoilijoiden ja yritysten yhteen saattaminen on sydämenasia
-
Muotoilu
Monialaisuus
Design Unionille muotoilijoiden ja yritysten yhteen saattaminen on sydämenasia
Muotoilu
Klikkaamalla "Hyväksyn kaikki evästeet" hyväksyt, että evästeet tallennetaan laitteellesi parantamaan sivuston navigointia, analysoimaan sivuston käyttöä ja tehostamaan mainontaamme. Lue lisätietoja evästepolitiikastamme.